Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňové prohlášení - neuplatňuji dítě

Od: viky2 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, mám dotaz, letos poprvé vypisuji Potvrzenío zdanitelných příjmech s dítětem. Já si slevu neuplatňuji,partner ano. Do Potvrzení já vypisuju až tabulku na druhé
straně, že já neuplatňuji slevu na dítě a musím tam uvést nacionále partnera a jeho zaměstnavatele, kde si uplatnuje on slevu?Chápu to dobře?
doplněno 03.02.22 13:11: Mám na mysli samozřejmě Prohlášení poplatníka na aktuální rok. Jen se mi zaměnilo názvosloví...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pokusila jsem se do Prohlášení vyznačit, kam dítě vyplníte a uvedete, že slevu NEuplatňujete. Je to poslední oddíl na první straně. Přítele ani jeho zaměstnavatele nikde v Prohlášení neuvádíte.

Prohlášení.pdf290.93 kB
viky2
hodnocení

Děkuji, takže uvedu pouze nacionále dítěte ve Vámi vyznačené tabulce a N?Zmátla mě tabulka na další straně prohlášení a tajé to, že mě tam partner u svého zaměstnavatele uvést musel...
tabletka*
05.02.22 13:57

Ne

tabletka*
hodnocení

0x

Pokud na dítě slevu neuplatňujete, nikam ho nevypisujete. Tak je to přímo v poučení (č.3) ve formuláři, který tu inženýrka přiložila.

doplněno 05.02.22 09:37:

A partnera taky nikam do formuláře nepíšete.

Sice jsem si to taky myslela, protože jsem nikdy neviděla v prohlášení uvedené děti, které někdo neuplatňuje, ale protože zaměstnanci našich klientů NIKDY nevyplňují do daňových tiskopisů téměř nic a když, tak je to blbě, odvodila jsem si, že správně má být dítě vyplněné a uvedeno, že na tohle dítě slevu neuplatňuji. Právě jsem to pochopila - vyplní se tam pouze v případě, že některé dítě uplatňuji a některé ne.

Omlouvám se za špatnou odpověď.

tabletka*

Inženýrko, obě víme, že všechny formuláře jsou jedno velké tajemné bludiště :)

@tabletka *palec*ano, proto se všech formulářů strašně bojím. Naposledy přiznání k dani z nemovitosti... radši jdu k zubaři než tohle. Jediné, čeho se nebojím, je ELDP.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]