Nejste přihlášen/a.
Pokusila jsem se do Prohlášení vyznačit, kam dítě vyplníte a uvedete, že slevu NEuplatňujete. Je to poslední oddíl na první straně. Přítele ani jeho zaměstnavatele nikde v Prohlášení neuvádíte.
![]() | Prohlášení.pdf | 290.93 kB |
Pokud na dítě slevu neuplatňujete, nikam ho nevypisujete. Tak je to přímo v poučení (č.3) ve formuláři, který tu inženýrka přiložila.
A partnera taky nikam do formuláře nepíšete.
Sice jsem si to taky myslela, protože jsem nikdy neviděla v prohlášení uvedené děti, které někdo neuplatňuje, ale protože zaměstnanci našich klientů NIKDY nevyplňují do daňových tiskopisů téměř nic a když, tak je to blbě, odvodila jsem si, že správně má být dítě vyplněné a uvedeno, že na tohle dítě slevu neuplatňuji. Právě jsem to pochopila - vyplní se tam pouze v případě, že některé dítě uplatňuji a některé ne.
Omlouvám se za špatnou odpověď.
@tabletka ano, proto se všech formulářů strašně bojím. Naposledy přiznání k dani z nemovitosti... radši jdu k zubaři než tohle. Jediné, čeho se nebojím, je ELDP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.