Nejste přihlášen/a.
Polopaticky: Hematolog Vás poslal na odběr krve. Zaškrtal v žádance, co požaduje.V laborce mu rubriky vyplnili. A zpravidla jedna ze sledovaných položek je hladina cukru v krvi. Glykemie.
Taky jsem zažil, že mě hepatolog poslal na testy na ověření funkce jater, nasnímalo se tam všechno možné od klasických ALS/ALT... přes protilátky na žloutenku až po Wilsonovu nemoc, ale v šabloně glykémie nebyla, tak ve výsledkách prostě nebyla. Paní doktorce jsem to řekl a do příště to opravili. Sice to není úplně jaterní věc, ale úplně nezajímavá informace to pro hepatologa není a náklady na samotný test jsou asi 15 korun.
Takže pravděpodobně to na té hemologii taky zjišťujou, ale stopro to není.
Nemáte pravdu , běžně měří hladinu krevního cukru jen diabetolog. Hematolog měří jen potřebné pro něj , např hladinu krevních destiček,hemoglobinu...
Ovšem jak napsal p.Peter-záleží jaké hodnoty hematolog potřebuje .
@liska5 ano, ale chce-li hepatolog zjistit míru poškození jater, není pro něj glykémie až tak podstatná. Je to jen doplňkový preventivní údaj třeba pro diagnozu metabolického syndromu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.