Nejste přihlášen/a.
Jaký, kde (levně?) a kolik koupit cestovatelský kufr na cestu do zahraničí...?
Chystám se na cca 1-2 měsíce do zahraničí. EU. Pojedu Autobusem (asi ne letecky). Potřebuju si koupit takový ten velký cestovatelský kufr na kolečkách. Nikdy jsem takový neměl, takže se v tom moc neorientuju.
Mám k tomu pár otázek:
1) Jaký je lepší, skořepinový (to jsou ty plastové předpokládám) nebo textilní...? Je v tom nějaký rozdíl?
2) Když pojedu autobusem tak na rozměru kufru moc nezáleží předpokládám...? I tak je předpokládám asi s výhledem do budoucna a používání těchto kufrů i v letecké dopravě, vhodné hledět na to aby kufr splňoval max. rozměry pro zavazadlo do zavazadlového prostoru ("odbavené zavadlo") letadla že...? (myslím že nejčastěji se uvádí jako max 158 cm součet všech 3 rozměrů...?)
Nevím jestli si vystačím jen s jedním kufrem (hlavně pokud tam pojedu na 2 měsíce). Tak jsem uvažoval o 2 (těch velkých). Je "možné", pohodlné a vůbec "reálné" uvézt dva takovéto kufry, jen jednou osobou (mnou)...? Do každé ruky jeden a táhnout je takto za sebou...? Nebo jdou kufry od jednoho výrobce i nějak "zapojit/zaseknout" za sebe a táhnout oba dva kufry jen jednou rukou za sebou "záhaknuté" nějak do sebe...? Nebo na dva kufry mám zapomenout, protože jen jedna osoba to prostě neuveze?
3) Kde koupit takový kufr aby aspon trošku (pár cest) vydržel a hned se nerozbil...? A samozřejmě za to dát "co nejméně"... Jsou i vietnamci vhodní na toto...? Co "KIK" a podobné levné prodejny...? Případně nějaký online levný/vhodný obchod...?
4) Je ještě něco jiného co byste mi doporučovali pro takový kuft (na co dávat pozor atd.)...? Např. aby měl "točívá" (po všech osách) kolečka, TSA zámek.. nebo cokoliv jiného...?
Díky
Skořepina pukne. Koupila jsem v LIDLu textilní a dobrý. Nastavitelná délka na tahání,nebo jen do ruky, když se madlo zasune, 4 kolečka jako u křesla na všechny směry, dá se zipem i rozšířit objem. Je u toho zámeček s klíčkama, že sepnu ty konce zipů. Nevím, zda ho nemá LIDL i ve svém e- shopu.
Existijí sofistikovaní zloději /podle jednoho videa/ dokážou něčím otevřít zip a zase zatáhnout, prý aniž by se to poznalo. Tak bych kudr ještě pojistila páskem. Nejcennější nosím v ledvince na těle. To se mi vyplatilo, když mi jeden lump ve vlaku otevřel kapsy batohu.
A k tomu dobrý batoh a do něj batůžek, na pohyb až na místě. A tu ledvinku, kde mám karty, peníze, doklady, klíče.
Nevozte s sebou , co se tam dá levně pořídit.
My když jedeme s manželem na dlouho ven, tak máme každý střední kufr a střední batoh na zádech. V kufru jsou věci, které nebudeme potřebovat po cestě a v batohu vše potřebné, od cestovního polštářku, lehounkou deku, pláštěnku, svačinu do autobusu, léky, hyg. potřeby, náhradní ponožky a mikinu. Naposledy i plavky a osušku neboť při cestě tam měl autobus 4 hodinovou zastávku v termálních lázních.
Navíc batoh využijete i při dovolené pokud se nejedete vypláznout pouze na pláž.
Tak já z vlastní zkušenosti skořepinové kufry nedoporučuji. Když mi jel na letišti po pásu při návratu z dovolené s rozbitým zámkem a zvednutým víkem, polilo mě horko, aby nezačalo padat špinavé prádlo
Jsou taky zbytečně těžké.
Po té příhodě už jsme jezdili jenom s látkovými, které byly bezvadné a vydržely řadu dovolených a to s nima na letišti nezachází v rukavičkách. Táhla jsem je většinou tak, že jeden jsem tlačila před sebou a druhý táhla za sebou a šlo to. Protože jako na potvoru sotva jsme dorazili na letiště, manžel se začel schátět po toaletě a kufry mu byly šumafuk.
Tady jsem máte třeba tři velké ve slevě, levnější těžko seženete, aby to nebyl aušůs.
Díky
A ty skořepinové nepukají jen ty levnější...? Prý jsou i nějaké dražší z nějakého lepšího materiálu...?
My měli právě hodně drahý a hned po první cestě byl v háji. Ale uznali mi reklamaci a vrátili peníze. Už bych ho nechtěla, zlatej látkovej.
Na 1-2 měsíce si myslím že stačí jeden kufr (velký nebo střední) a nějaký menší batoh na záda aby se dal vzít i do busu nebo do letadla, i na místě se bude hodit.
Mám podobný jako v tom prvním odkazu (byly teda 3 v sadě velký střední malý a ještě taška) a jo uz jsem cestoval i se všema třema Nijak se do sebe nezapojují, ale ten malý se dal jakoby polozit na to vysunuté madlo, moc pohodlné to není ale nějak jsem se přesunul.
Dobré věci jsou ten dvojitý zip (viz první odkaz) kterým se dá kufr trochu rozšířit, když třeba něco nakoupíte na dovolené, nebo naopak splasknout aby vám v tom věci nelítaly, a vysouvací madlo. Mám právě ty malá otáčivá kolečka, ale to je první a jediná věc co odešla, rychle se sedřou ty jsou tak na letiště nebo nádraží, pravda tahal jsem je často přes půl města, takže bych možná příště zvážil nějaké větší pevnější (něco jako v těch dalších dvou odkazech ale vyzkoušené nemám)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.