Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám kamaráda, kterého mám strašně ráda ale začínám k němu cítit něco víc, někdy mám pocit že i on, píšeme si celé dny ráno si napíšeme dobré ráno a píšeme si až do večera kdy jdeme spát. Ale zničeho nic mám zase pocit, že chce být jenom kamarád. Já nevím co mám dělat pokud budu dál pokračovat v našem psaní a vídání se zamiluju se a budu se trápit ale zase nechci ztratit naše přátelství. Poraďte prosím Děkuji
Je-li to opravdu dobrý kamarád, řekni mu to, co tady píšeš. Pochopí a pomůže, eventuelně si vysvětlíte, jaký vztah chcete v budoucnu oba. Není-li to dobrý kamarád a bude reagovat špatně, tak ti to už bude jedno. Třeba ti řekne, že ho to těší, ale chce být jen kamarád, což je taky dobrá reakce. Omezíte psaní, aby ses nezamilovala a budete se kamarádit dál.
Dobrý den. Netlačte na něho. City se vynutit nedají a byla by škoda ztratit přátelství někoho, s kým si člověk rozumí jen proto, že se Vám do toho začaly plést úplně jiné city. Ale to prostě stává. Zkuste se trochu stáhnout zpátky. Nepsat tak často, neodpovídat na psaní ihned atd. a v klidu přemýšlejte o tom, co doopravdy k druhému cítíte. Jakmile si všimne změny a bude se vyptávat, je to znamení, že mu to vadí a záleží mu na Vás. Pak si spolu promluvte na rovinu a ujasněte si, jakým směrem chcete oba pokračovat. Pokud Vaše odmlčení uvítá a nebude ho nijak řešit, pak chce zřejmě opravdu jen přátelství a tak to nechte tak. I na přátelství musí být dva. Zvažte a popřemýšlejte o tom, zda je pro Vás lepší mít ho v životě jako dobrého přítele, nebo vůbec ne...
Jedna psycholožka kdysi napsala do novin, že partnerské vztahy vzniklé ze stavu kamarád-kamarádka jsou mnohem pevnější, než vztahy vzniklé ze vzdychání při měsíčku.
Něco na tom je. Zaláskování časem pomine a co zbude potom? Kdo měl kamaráda, ten má kamaráda. Kdo vzdychal při měsíčku, ten má partnera kterého už nechce a kterého se jen tak lehce nezbaví.
Já bych vám radil častější osobní kontakt. Ten vám napoví mnohem více, než psaní.
Můžeš a nemusíš mu to psát hned přímo, ale zatlač trochu víc na pilu, že máš o něj zájem. Pokud si píšete přes FB, posílej mu nějaký písničky, které obsahují milostný text nebo obrázky s tímto motivem, někdy mu pošli smajlík :*. Musí to pochopit, mělo by mu to dojít. Pokud ne, tak zkus další variantu, která je podle mě ještě lepší. Běžte ven a zkoušej na něj nějaký identifikátory zájmu, které pozná. Hodně štěští.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.