Dobrý den, je zaměstnavatel povinný podat daňové přiznání když jsem u firmy byl zaměstnán celý minulý rok a chci do daňového přiznání uznat slevu na manželku a slevu na úroky na hypotéku? Bylo mě řečeno že když chci tyto slevy uplatnit mám si podat daňové přiznání sám. Děkuji Tomáš
Pokud jste měl jen příjmy ze zaměstnání (ne z několika souběžně), tak vám udělá roční zúčtování, pokud jste měl i jiné příjmy (pronájem atd., pak si uděláte daňové přiznání sám). Pravda je, že jsem se v posledních letech setkala u přátel s tím, že se jejich mzdové účetní cukají, ale to je jejich lenost. Nicméně někdy je lepší si daně udělat sám. Není to složité a budete vědět, že to máte dobře.
To je vychcanost a lenost učetní. Taky jsem se stím setkal.vetsinou jsou to externí učetní(firmy).Které si najímá zam. Pořádně si to zkontrolujte ať vás nevydrbe. Myslím že na manželku na mateřský mi vracely před 4.lety skoro 24.000.-
tomas88
Znovu jsem mluvil s účetním a opět mě bylo řečeno: zúčtování daně nemohu provést, potvrzení o zdanitelných příjmech Vám dodám a DP si musíte zpracovat a podat na FÚ sám. Takže mě asi nezbyde nic jiného než si daňové přiznání nechat zpracovat a zaplatit no.
@tomas88 daňové přiznání zvládne i amatér. Na netu jsou tiskopisy, které Vás vedou a v podstatě, když umíte číst, Vám nedovolí udělat chybu. Požádejte co nejdřív zaměstnavatele o Potvrzení o zdanitelných příjmech a sražených zálohách. Údaje z potvrzení zanesete do tiskopisu přiznání. Myslím, že i na youtube by se podrobný návod našel. Nebojte se toho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.