Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půjčka řeší to banka?

Od: tazatelka odpovědí: 24 změna:
Ahoj...od března 2020 splácím bance půjčku ..sloučila za mě 8 půjček od společností.
Teď bych si ráda vzala půjčku u jedné společnosti 3000,- .
Bude to banka řešit? Kontrolují transakce na učtě atd. Bance poctivě splácím. Díky.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

endoras
hodnocení

7x
Kvůli kabatu a botám si vzít půjčku 3000kc? Podle mě naprostá blbost. Už původních 8 půjček je blbost. Když na něco nemám, tak si to nekupuji.
tazatelka
hodnocení

Mám na to. Jenže původně měla být daleko . další.doba dodání. Přišlo to brzy před výplatou.

No nemáte, když musíte čekat na výplatu. Kdybyste měla, sáhnete do úspor - ale ty taky nemáte a mít nebudete, když místo toho zaplatíte úrok z další půjčky.

hodnocení

7x

Naha a bosa nechodite urcite ani teraz, kupa kabatu a topanok, ak splacate 8 zlucenych poziciek a nemate smiesnych 3000 pred vyplatou = zle rozhodnutie. Odstupte od zmluvy a nekupujte hluposti, spravate sa ako "obcan" z osady, ked sa beru davky, 3 dni basavel, 27 dni hladu.

Naucte sa zodpovedne hospodarit a tvorte si rezervu, nezite z ruky do ust a zo dna na den.

hodnocení

6x
Splácíš sjednocených 8 půjček (děkuj pokorně bance) a teď chceš mermomocí další - nebankovní na pouhé 3000? Jsi jasný adept na dluhovou spirálu ze které už nemusí být návratu. Jinak obléct a obout se dá v finanční nouzi i levněji. A ne, zásilkovna opravdu není úložna...

hodnocení

5x
Jako nic mě po tom není, to je každýho věc. Ovšem když máš dvě práce, proč chceš půjčku 3 tisíce? Nač? To nepočká? Nebo se mermomocí chceš dostat do dalšího průseru?
Pokud s tebou má banka špatný zkušenosti a to dost jistě má, tak ji do toho je dost.
tazatelka
hodnocení

Proč by semnou banka měla špatný zkušenosti? Bance splácím...nechci půjčit od banky .

Já osobně bych zkusil o ty blbé 3 tisíce navýšit půjčku u stávající banky. Pokud na to banka přistoupí, bude to nejlepší řešení.

Jinak za tím čuchám nějaké "šméčko", i když netuším, zda by 3 tis. Kč za to stály.

tazatelka
hodnocení

Jde o to že jsem si objednala kabát. Poslední kus v mé velikosti..plus teplý boty ..ty moje prosakují..hrůza ..a v balikovně mě to neprodlouží do výplaty. Nevím proč ..je balikovna jen na týden. Normálně..jsem tam měla balíky třeba i tři týdny na poště.
Proč nechceš půjčku od banky? Pokud nemáš s bankou problém, ráda ti banka půjčí.
Ovšem, dle všeho, problém s bankou je, nebo alespoň byl. Teď už je banka opatrná a po zkušenostech už radši nepůjčí. Nebo se pletu?
Půjčovat si na oblečení je prostě blbost. To se dá vyřešit podstatně lépe, než půjčkou.
Ale dělej jak myslíš. Exekutor se už teď těší.

dnch
hodnocení

5x
Nerozumím tomu, proč ve vaší situaci potřebujete tak drahé boty a kabát. Když jsem studovala a neměla peníze, šla jsem k Vietnamcům (dnes bych šla spíš obejít výprodeje) a koupila boty za 400 a bundu za 300. Ne že si vyberu nákup za 3000 a jdu si na něj půjčit.

hodnocení

5x

Nepoučí se. Dokud nebude žrát hlínu tak se nepoučí.

Fakt musíš mít nový kabát a boty, abys udělala dojem na někoho, komu seš úplně, ale úplně buřt?

Vrať to a je vyřešeno.

hodnocení

3x
Nebudu řešit že ve Vaši situaci je každá další půjčka nesmysl. Nikdo znás nezná podmínky Vaši konsolidace půjčky, nejlépe vám na otázku odpoví ve vaší bance.

mnd®
hodnocení

2x

Jestli je ta ,,jedna společnost,, tak banka to koumat nebude,ale ta ,,jedna společnost,, bude kontrolovat vaši možnost splácet.Banka to řešit nebude jestli jí budete i nadále platit to co máte.Myslíte,že je rozumné kupovat si oblečení za tři tisíce,když ještě nemáte zaplacené svoje původní dluhy? Chudáci vaše děti a děti jejich dětí.Žít na dluh je pěkné,ale ve finále pěkně drahé.Že máte momentálně dvě práce - no a? Příští týden nemusíte mít ani jednu a budete splácet jak?Je to hloupost si kupovat oblečení na které nemám.Nemám na ferari tak jezdím ve škodovce - asi tak.

hodnocení

1x

Ziadnu dalsiu pozicku si neberte, uz teraz to nevyzera ruzovo.

tazatelka
hodnocení

Momentálně mám dvě práce. Takže v pohodě. Jen mě zajímá to jestli po tom bance něco je?

Nenamlouvejte si něco, co není. 8 sloučených půjček svědčí o tom, že neumíte vůbec hospodařit. Jestliže za dané situace nemáte ani směšné tři tisíce a k tomu všemu navíc si objednáte zbytečně drahý kabát, jste totálně finančně negramotná. Nejste v pohodě. Žijete nad své poměry. Měla byste se o svém způsobu hospodaření poradit s někým zkušenějším.

hodnocení

1x

Určitě jste s bankou podepsala "nějaký papír". Tak do něj nahlédněte, třeba nějakou odpověď najdete tam.

tazatelka
hodnocení

Mám hafo papíru. Díky ale v tom se prase nevyzná .

V tom případě je mi vás líto, protože jste něco podepsala a nevíte co. Až to bude někdo méně seriózní, než banka, dopadnete tvrdě na ústa*zed*

Pak nechápu, proč se ptáte nás, když sama nevíte, jaké podmínky, případně sankce jste podepsala = souhlasila s nimi.

Financna gramotnost = nula

Nevyznat se ve svých papírech je jako jít do vody a neumět plavat.

riva
hodnocení

0x

Požádejte zaměstnavatele o zálohu. Třeba je zvyklý něco takového poskytnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]