Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, doporučili byste nějakou knihu o vedení lidí a komunikaci s nimi člověku, co právě převzal menší podnik, resp. franšízu? Má pod sebou čtyři směny, tedy asi 8 lidí, obor služeb, víceménně práce za "minimální mzdu", žádné kapacity. Jde jen o získání představy/nějakých základů jednání se zaměstnanci, jejich motivaci, udržení morálky/respektu? i nabírání nových. Průzkum trhu těchto knih jsem si udělal, ale všechny na mě působí že spíš cílí na lidi co rozjíždí vlastní podnik či jsou ve vedení nějakého oddělení v korporátu, což úplně není náš případ, ať už co se týče typu zaměstnanců, tak typu podniku...
Existuje vůbec taková kniha? Děkuji za jakákoliv doporučení.
Toto je výborné, v odkazu název a recenze: knihy-andyo.blogspot.com/...
Jedna z mála použitelných knih
Můžete toho načíst mnoho, ale stejně je to jen o lidech. Já pod sebou měla ze dne na den 40 podřízených. Každej je jinej, každej má jiný problémy. Někdo otravuje i s prdem, další vám přijde do práce i s covidem, protože je tak zodpovědnej, že si nedovolí nepřijít.
Hned na začátku jsem všem řekla ať jednají na rovinu. Drbárnou se člověk stejně všechno dozví. Snažím se vycházet vstříc, protože když potřebuji já, tak oni vyjdou vstříc mě. A zavedla jsem sedánky. Jednou cca za půl roku jdeme do hospody a tam společně drbeme naše vyšší nadřízené a snažím se, aby i ke mě byli otevření.
Někdy je to s některými boj a já ztrácím nervy. Jo a taky se mi osvědčili "lístečky" . Když po vás denně někdo něco chce, tak se stávalo, že jsem občas zapomněla. Takže teď je to tak, že mi dají lístek s tím co potřebují já si je dávám na určené místo a zpracovávám. Jakmile mám hotovo, tak buď na ten lístek napíšu, že je to ok / když není ten dotyčnej v práci / a nebo jej vyhodím a dotyčnýmu, kterej je zrovna na směně hned odpovím.
Doporučuji "Alenka v říši divů"...přijměte moji omluvu, to je jen tak na odlehčení, opravdovou radu nemám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.