Prosím poraďte mi, jsem majitelkou rodinného domku, matkou tří dětí.žila jsem s o 10 let mladším přítelem, přihlásil se u mě k trvalému pobytu. asi po 2 letech jsme se rozešli, on je závislý na drogách a má spoustu dluhů, již spolu nebydlíme, ale exekucí vyhrožují mě, protože zde má stále trvalé bydliště. našla jsem si v zákoně o evidenci obyvatel, že mohu na obecním úřadě požádat o zrušení trvalého bydliště.sehnala jsem si čestná prohlášení sousedů, že zde již nebydlí a dokonce i on mi podepsal prohlášení, žé spolu již nebydlíme. S těmito papíry jsem šla na obec požádat o zrušení jeho trvalého bydliště, ale tam se se mnou odmítli na toto téma bavit, že to udělat nemohou a víc tuto věc se mnou neřešili a skoro až se mi tam vysmáli. Proč to v jiné obci jde a v této ne? Jak se mohu proti tomuto bránit?
Řekl bych, že feťák bez peněz za pár korun udělá téměř cokoliv, takže kdyby to šlo, zkusil bych mu nabídnout peníze za to, když se sám nahlásí někde jinde (jestli má kam). Ovšem pak Bůh s tím, ke komu se nahlásí... Nebo by třeba šlo převést barák na dítě, aby byla splněna podmínka změny majitele, a aby šlo přítelův trvalý pobyt zrušit... Nevim, nejsem právník, zkusil bych právní poradnu, na internetu bys mohla najít i bezplatnou. A co ombudsman, jehož posláním je chránit občany před byrokratickým přístupem orgánů státní správy?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.