Nejste přihlášen/a.
babička přítelkyně měla dceru a syna, syn zemřel. teď zemřela babička. mají její vnuci tj. dospělé děti od zemřelého syna
nárok na dědictví?
1x
Zdravím. Vycházím z toho, že neexistuje závěť. Vzhledem k tomu, že zmíněná babička po smrti syna má ještě žijící dceru, jsem přesvědčená o tom, že jedinou dědičkou babiččina majetku se stává tato dcera. Že pokud žije přímý potomek (dcera, syn), vnoučata nedědí (bez závěti). Pokud by i tato dcera zemřela dřív než babička, dědila by pak vnoučata po obou dětech - po synovi i dceři. (Jistotu nemám, ale myslím, že to tak je). Ida
doplněno 31.01.22 14:59:
@vilik, ale já to netvrdila jako fakt, já jsem právě zdůraznila, že nemám jistotu, ale že si to tak myslím. Co na tom tedy nechápete? Ida
Co na tom nechápete vy?
1x
Pravdu má jedubabicka a vy ostatní netárejte nesmysly. Odpovídejte když víte a ne když si jen myslíte a nic o tom nevíte a chcete jen být zajímaví! Pěkný den všem, i těm kecálkům!
Buďte tak hodný , zameťte si napřed před vlastním prahem např: poradte.cz/...
A prosím odpovídejte když víte a ne když si jen myslíte a nic o tom nevíte a chcete jen být zajímaví! Pěkný den všem, i těm kecálkům
1x
Nevím jestli se už něco nezměnilo,je to už cca 20 let ale když umřela naše babička-matka našeho otce tak byli 2 strejdové a my 3 děti po našem zemřelém otci jsme dědili 1/3 co náležela otci my 3 na 3 díly.
0x
Našla jsem podrobnější informace a podle nich vnoučata dětí. Viz odkaz, ale není to jediný, našla jsem to i v odkazech o zákonech... umirani.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.