Nejste přihlášen/a.
babička přítelkyně měla dceru a syna, syn zemřel. teď zemřela babička. mají její vnuci tj. dospělé děti od zemřelého syna
nárok na dědictví?
Zdravím. Vycházím z toho, že neexistuje závěť. Vzhledem k tomu, že zmíněná babička po smrti syna má ještě žijící dceru, jsem přesvědčená o tom, že jedinou dědičkou babiččina majetku se stává tato dcera. Že pokud žije přímý potomek (dcera, syn), vnoučata nedědí (bez závěti). Pokud by i tato dcera zemřela dřív než babička, dědila by pak vnoučata po obou dětech - po synovi i dceři. (Jistotu nemám, ale myslím, že to tak je). Ida
@vilik, ale já to netvrdila jako fakt, já jsem právě zdůraznila, že nemám jistotu, ale že si to tak myslím. Co na tom tedy nechápete? Ida
Pravdu má jedubabicka a vy ostatní netárejte nesmysly. Odpovídejte když víte a ne když si jen myslíte a nic o tom nevíte a chcete jen být zajímaví! Pěkný den všem, i těm kecálkům!
Buďte tak hodný , zameťte si napřed před vlastním prahem např: poradte.cz/...
A prosím odpovídejte když víte a ne když si jen myslíte a nic o tom nevíte a chcete jen být zajímaví! Pěkný den všem, i těm kecálkům
Nevím jestli se už něco nezměnilo,je to už cca 20 let ale když umřela naše babička-matka našeho otce tak byli 2 strejdové a my 3 děti po našem zemřelém otci jsme dědili 1/3 co náležela otci my 3 na 3 díly.
Našla jsem podrobnější informace a podle nich vnoučata dětí. Viz odkaz, ale není to jediný, našla jsem to i v odkazech o zákonech... umirani.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.