Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, velice rád bych se Vás otázal na otázku, týkající se mého zájmu, pracovat jako traktorista. Řidičské oprávnění pro jízdu traktorem již mám. Jen by mě zajímalo, do jaké míry musí být tento pracovník, založený technickým způsobem. Tato práce by se mi velmi líbila, jen se obávám, že mi technika příliš neříká. V podstatě se tedy dá říci, že nejsem techniký typ. Velice děkuji za Vaši reakci.
Jsem vyučený truhlář. Je mi 34 let. Oprávnění k řízení traktoru mám. Nejvíce mě na té práci láká klidná práce o samotě, v přírodě, jen se svým strojem. Velmi jste mě potěšil, tím, že si myslíte, že bych se dokázal naučit klasickou údžbu.
Je rozdíl práce traktoristy u technických služeb, v JZD nebo u správy komunikací . Na nových traktorech toho moc neopravíte.
U stavby silnic dostanete traktor s návěsem, jezdíte z bodu A kde vás naloží do bodu B kde vyklopíte.Něco úplně jiného je na poli ...
Jednalo by se o práci na poli. Tedy u JZD. Tedy orba, sečení, balíkování a jiné podobné práce.
Tady by to chtělo aspoň nějaké technické nadání , základní nastavení , seřízení a základní provozní údržbu si (aspoň u nás v ZD) zajišťuje každý sám
U nás v JZD jsou všechno nové traktory, tak , že když nejede musí přijet servis. Traktorista jen dolévá naftu,vodu mění žárovky. No a zbytek zařizuje mechanizátor.
Nový traktor, nové mašiny, na všechno mechanizátor. jak kde, co běžné provozní mazání, vyčištění mašin... občas je třeba něco doseřídit ...před jízdou zkontrolovat ...
Jak já pozoruji, jak se vypracovává naše farma poblíž, není to ani zdaleka jenom o umění řízení traktoru. Orba má své zákony a pravidla, setí jakbysmet. Ba i ta senoseč: Umění správného počasového načasování není na traktoristovi, ale musí radostně vyrazit i v neděli - bez debat. Stejně tak v lese nemůže pracovat někdo, kdo se naučil manipulovat s pilou. Musí znát kácení, co dělá dřevo...to zase vidím na hajném. Manuální zručnost se žádá asi určitě, ale pak to tipuji ještě na nějaký učňák v oboru. Možná tedy jako truhlář tahat traktorem klády z lesa, popřípadě se zajímat o lesní kombajn - ale to už je také umění, skoro. Nabídky práce jsou: jobdnes.cz/...
Klidnou práci se svým strojem byste měl jako vlastník pole či farmy. Jinak se tam provádí honění zaměstnanců jako kdekoli jinde - i větší.
Máte pravdu, že jako řidič zemědělského traktoru budete mít klid, nikdo nad váma nebude stát, nikdo vás nebude sekýrovat... Technicky moc zdatný být nemusíte, firmy už většinou mají moderní stroje za miliony a nikdo vás v tom vrtat nenechá. Řekl bych, že pro práci s traktorem je potřeba hlavně zkušenost, takže nejdřív byste jezdil něco lehčího, než vám svěří třeba postřiky. Ale zas takový med to asi také nebude, sedět 8 hodin v mašině, skákat jak na trampolíně a točit volantem. Když máte rád práci v přírodě, zkuste u LČR nebo nějaké lesní firmy řídit vyvážečku či harvester. To je docela machrovina a pokud to zvládnete, tak vás dobře zaplatí. V dnešní kůrovcové době byste možná takové místo nemusel hledat dlouho.
Na jooble.org je aktuální nabídka (na místo ve velmi zdravém prostředí, tj v lese). Je jediná:
Operátor harvestoru a vyvážecí soupravy Blatná
Inzerát z úřadu práce (14333430720)
Plat: od 19700 Kč za měsíc
Lokalita pracoviště: Blatná, Jihočeský
Aktualizováno před 20 dny
Společnost JOMAFOREST s.r.o. hledá vhodného kandidáta na pozici Operátor harvestoru a vyvážecí soupravy.
Popis pracovní pozice
Kácení a vykacování lesních porostů Harvestorem. Odvoz dřeva z lesního porostu k odvozní cestě
POŽADAVKY: ŘP "T" podmínkou, ŘP"B" - výhodou, školení a hydraulickou ruku - výhodou
KONTAKT: telefonicky PO - PÁ 8:00-17:00 hod., Hrkeľ Martin, tel.: 721631693, e-mail: martin.hrkel@jomaforest.cz nebo martin.hrkel@seznam.cz
Druhá nabídka - s "penězi":
Volné pracovní místo operátor vyvážecí soupravy
Lokalita 73, 79323, Karlovice
Firma Martina Kučerová
Pracovní poměr Plný úvazek
Vzdělání minimálně Vyučení
Hrubý plat 40 000–60 000 Kč / měsíc
Popis pracovní nabídky
místo výkonu práce: Karlovice 73, lesy v okrese Bruntál
Smlouva na dobu určitou s předpokladem prodloužení na neurčito.
Nutná praxe s vyvážecí soupravou a ŘP, výhodou znalost drobných oprav.
Kontaktovat e-mailem na použijte odpovědn/... nebo telefonicky na použijte odpovědn/... (10:00 – 16:00). Osobní kontakt možný po domluvě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.