Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Trading212 - jak poslat peníze přes b. účet

Od: jamra® odpovědí: 17 změna:

Ahoj,

poradíte někdo, jak poslat vložit peníze do Trading212 přes bankovní převod?

Č.účtu, který Trading212 uvádí pro zasílání je ve formátu IBAN, to znamená zahraniční platba (SEPA), ale měna má být CZK, což u zahraniční platby nejde. Poradíte někdo, kde dělám chybu?

Díky

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

0x

Měna může být u zahraniční platby klidně v CZK. Běžně to tak dělám když posílám peníze na dojčland k němčourům na účet vedený v CZK. Takže LZE :)

hodnocení

Koukám přes mobilní appku banky a tam jsou rovnou naznečená EURa a změnit to nejde. Tak možná zkusím ještě klasicky přes web.

smode2

jj, tam by to jít mohlo...a nebo potom se zastavit do banky a pořádně jim vynadat :-D a nebo vyměnit banku za normální hehe*smich*

hodnocení

Jo tak na webu už to jde, v appce je jenom možnost domácí platby a SEPA platby, ale zahraniční platba (možná v CZK) je jen na webu.

Díky

jaroslavdzaraaa
Zdravím, chtěl bych se prosím zeptat, jak jste došel, že vám šla SEPA platba v CZK měně odeslat? Mě to vyhodí hlášku, že nelze tuto měnu použít pro tuto platbu/účet Tradingu212. Mám tu samou banku AirBank.
Díky

hodnocení

0x

Vaše banka má pro zahraniční platby nižší poplatek než 0,7 %?

hodnocení

Odchozí SEPA je zdarma. Ale o poplatky mi v otázce nešlo.

lobo*

Ty ale neposíláš SEPA !

hodnocení

Jojo, to vim.

Já se jen ptala, jestli Vás tahle platba do zahraničí vyjde s menším poplatkem než přes kartu (0.7 %)?

hodnocení

Myslíte těch 0,7%, které má Trading 212 za převod pomocí karty... Už chápu. :D
Při vyšší částce už se vyplatí klasický převod. Při nižší částkách je samozřejěm výhodnější karta.

Aha, takže máte banku, která účtuje nepercentuální poplatek?

hodnocení

Ano ano, 299 Kč.

lobo*

AirBank účtuje 100,-

filipxxx
No jak na to koukam já, vesměs s mým vkladem měsíčne cca 5k se mi nejvíc vyplatí applepay. 35kč za 5000 (a 0,15%) za převod měny z cz-> cokoliv(některé fondy držím v eurech) akcie logicky vždy v dolarech je levnější než platba na účet a je to hned. Ten účet zvolím až/pakliže se rozhodnu zainvestovat vyší desítky tisíc tak už mi to smysl dává. Nebo pro tyto účely sehnat banku která je nejlevnější, je li něco pod 100kč než zmíňená airka

lucka93
hodnocení

0x

Posílání na 211 přes bankovní účet není SEPA? Vždyť je tam psaná francouzká banka/účet...

Díky za objasnění. :)

lobo*

Sepa je v eurech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]