Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jdou řešit deprese bez antidepresiv?

Od: danonymous odpovědí: 24 změna:

Dobrý den, je tu někdo, kdo má zkušenost s řešením depresí bez antidepresiv? Potřebuju jen jedno - donutit se dělat, co mám. Zkoušela jsem lví hřívu, 3 dny jsem se opravdu něco donutila udělat (možná to bylo placebo), ale cítím se po ní (nebo to s ní nemá nic společného) ještě mnohem hůř, hrozně nepohodlně, chuť na konec je nejsilnější za celou dobu a už jsem dva sny zase nic neudělala. Sport nepomáhá, i tam mám problém s dokončení tréninku nebo s tím ho vůbec začít. Děkuji

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

runner2
hodnocení

5x
No, já si kolikrát říkám jak bychom obstáli pokud bychom museli řešit opravdový problém jako byla třeba poslední válka. Ten strach o své blízké, totální nejistota, rozdělení rodin. Dnes řešíme problémy, že se nám nechce jít sportovat, nebo že nedokončíme trénink. Sám dost sportuji a často si říkám jaký to je luxus, že můžu jít běhat nebo na kolo. Jinde lidé řeší aby přežili, nebo měli co jíst. Mám obavu, že tahle doba luxusu nám skončí. Opravdu bych řekl, že řada dnešních "depresí" pochází z toho, že se máme možná až nezdravě dobře.
danonymous
hodnocení

Neřeším to, že nedokončím trénink, byl to jen příklad záliby, kterou jsem milovala a přestala mě bavit jako všechno ostatní.

covidhujer
hodnocení

4x

Pokud jde skutečně o endogenní depresi, nezahrávejte si s tím a vše výhradně s lékařem. Jestli máte pouze depku, protože vám kámoška už dvě hodiny neolajkovala novou fotku na Fejsbůčku, tak tam je každá rada drahá.

danonymous
hodnocení

Ale co ten lékař udělá? Neumím si to představit. Můžu odmítnou antidepresiva? Endogenní deprese to nebude, uvědomuji si příčiny. Není to prkotina trvající pár hodin, ale dva roky.

liska5

Poruchu chemismu mozku přesvědčováním nespravíš.

covidhujer

Ranhojič ví, co má dělat; studoval to šest a více let.

jajo
hodnocení

3x
psychoterapie, ale jinak je deprese velmi tazka choroba, na to treba léky a zistit ci nemate nahodou nej inu diagnozu.
danonymous
hodnocení

Co má udělat psychoterapie? Souvislosti/příčinu docela chápu, řešení neexistuje. Mluvit s někým je pro mě nepředstavitelné.

jajo
Nerozumiem o čo Vám ide. Bud to chcete riesit alebo nie. Máte psychický/duševný problém a chcete ho riešiť bez liekov. To presne sa lieči u psychológa a najlepsie odborníka psychoterapeuta, a samozrejme oni ak usúdia Vám odporucia aj vysetrenie u psychiatra. Mate nejaký problem sa niekomu zverit so svojim problemom? Tak to sa snažte prekonat. Treba sa s tym niekomu zverit, porozpravat sa o tom čo Vás ťaží,pohladajte psychologa vo svojom okoli. Psychoterapia samozrejme moze zmenit veľmi veľa. Ak je dobre vedená. Riesenie je vzdy a ked neni tak sa s tym musime zmierit, naucit sa s tym zit..

hodnocení

3x

Navstivte psychiatra, problem sa bez liekov nevyriesi. Vy ste auto, ktore nema palivo a odmietate ist na benzinovu pumpu - v mozgu vam chybaju nejake chemikalie, lieky to zmenia.

hodnocení

2x
Ja to nejak nechapu.Dnes má tolik lidí údajně depresi. Není to trochu pohodlnosti, odvaha poprat se se životem? Mne osud nadělil hodně ran i těžkých sitaci a vzdy jsem si byla jistá. Nikdo to nevyřeší za mne, je nutno jit dal, nevzdavat se.
liska5

Jen tu hranici musí někdo rozlišit. Laik sotva. Za nás neexistovala záření z mobilů, PC ap., tuny chemicky vylepšených potravin, ani pesticidy ošetřovaného ovoce, zeleniny, cereálií. My jedli jablka ze zahrady, zatímco ta italská mají přes dvacet postřiků než uzrajou. Teď ty nové coronaviry a očkování, to taky nepřidá. Všechno se střádá a na slabší to dopadá dříve...Stres dnešní mladí mají, ale z jiných věcí, než my.

danonymous
hodnocení

@aja1946 Možná máte pravdu, ale já nemám ponětí, jak to vyřešit, a z těžké rány se nevzpamatuju. Nevím, co a jak bych měla řešit. Ano, lidi asi slábnou.

Když sama víte, že problém nedokážete vyřešit, musíte navštívit psychiatra. To není jen o lécích, ale vypovídat se tam a cítit pochopení z jeho strany. Nevím, jaké máte možnosti, ale hledejte opravdu dobrého. .lb vás rozhodí ještě víc. Vlastní zkušenost.

hodnocení

2x

Jedna moje známá pracovala jako sestra ve špičkové nemocnici a byla velmo oblíbená. Možná unavená, vyčerpaná, ale nikdo by na ní nějakou nesrovnalost nepoznal. Sama požádala lékaře aby ji poslal na hospitalizaci v psychiatrické léčebně. Po třech měsících se vrátila, jak tvrdí, jako úplně nový člověk a nemůže si ten pobyt v léčebně vynychválit. Být vámi, neváhala bych. Potřebujete právě to, čemu nevěříte, ale k tomu musíte přesvědčit sama sebe, to vám do hlavy nikdo TADY nedostane, to chce opravdu odborníky. A ... žádnými prášky ji tam nekrmili! Pokud chcece, zkontaktuji vás s ní, ozvěte se na ajka5-zavináč-volny-cz Pozdrav!

hodnocení

2x
Dobrý den, teoreticky ano, ale doporučuji intenzivní psychoterapii.. obecně spíše doporučuji terapii a k tomu antidepresiva, je to dle mého nejúčinnější léčba, ale záleží na jedinci. Jsou samozřejmě doplňky stravy např. persen forte, třezalka (pozor na kombinaci různých leku), L-tryptofan, ale nejdříve bych začala s psychoterapii.. hlavně to začnete řešit, ať je vám lépe.. držte se
danonymous
hodnocení

Jde poslat odborníkovi sepsané problémy a pak si třeba přijít pro jeho vyjádření/odpovědět na jeho dodatečné otázky? Obdivuju lidi, co jsou schopni na psychoterapii mluvit, já bych se tam jen rozbrečela a nic neřekla.

jajo
Ano, mozte aj pisanim aj skypom. Samozrejme ze mozte pisat emaily, mozte si najst aj skupiny ludi s podobnym problemom a chodit na sedenia on line ale teda napisat svoj problem a poprosit o radu mozte. Dolezité veľmi je, aby ste nasla dobreho psychologa. Poistavna Vam uhradi nejaké sedenia zadarmo. Tam sa mozte dohovorit o podmienkach a vysvetlit co mate za problemy.
liska5

Kvůli tomu, že byste se rozbrečela, tak nejdete k psychiatrovi?!? Ale vždyť tohle je třeba jeden vypovídající příznak, a takový, se kterým se tam na psychiatrii setkávají denně! Tam brečí i chlapi. Tam pohodoví optimisté na terapie nechodí. Až se překonáte, tak si budete vyčítat, že jste nešla dřív.

danonymous
hodnocení

Aha, ale stejně si to neumím představit, to toho pak moc pacient neřekne. Příbuzný musí páčit slovo dost dlouho, natož cizí člověk...

lola
hodnocení

2x
Většina z Vás ,,rádců" neví co to je deprese, max. jste si přečetli fráze na Googlu. Já se z depresí potýkám 4 roky, mám nelecenou, nehodlám platit psychousum za to aby mě cpali drogama... Z vlastní zkušenosti vím, že je to hodně těžké, najdi si konicky, zalibi atd.. Jsou dny strašný a dny lepší a tak to bohužel je, hlavně se musi najít příčina. Nekde jsem četl, že až 15% lidi v ČR trpi depresí, ale za vše si můžeme samy, deprese ti ale dá i dobré věci, naučíš si vazit každé minuty kdy nebudeš mít deprese
danonymous
hodnocení

Děkuji za odpověď. Jsem si vědoma příčiny, ale nezměním ji, tak nevím, co dál. Ani lepší dny nejsou jako předtím.

hodnocení

2x
Pěkný den,depresi bez antidepresiv nevylecite. Jedině nějakou hodně lehkou formu.

joudic*
hodnocení

0x
jak co, ja kourim travu pres zimu, chce se mi pracovat i vic nez bez, a mozek neresi blbosti a nebo se clovek nad tim jen pousmeje, bohuzel to nelze doporucit kazdemu, protoze to nekomu zaroven umi neprijemne myslenky i vyvolat.

Nic jineho bych fakt polykat nechtel, jsem workoholik a potrebuju byt aktivni a normalni, coz trava poskytuje, a ne narvany nejakyma oblbovakama, vcetne toho nejhorsiho oblbovaku, alkoholu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]