Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamená deposit na účtu

Od: denisesuga odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám možnost dostávat šeky s americkými dolary, ale nemám tu možnost peníze dostávat přímo na svůj účet. Co mám dělat, aby si ty peníze neposlali zpět? Nějak to nechápu, píše mi to tohle: If you are not in the USA, and you would like to receive Checks By Mail from us, make sure to ask your bank if you can deposit USD checks. If your bank attempts to have the check funds wired into your account instead of depositing it, the funds won’t be credited and the check will be returned.

doplněno 28.01.22 16:11:

Mimochodem, mám Equa bank...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

4x

Nenaletěl jste podvodníkovi?On si pošle peníze na váš dep. účet/vy je uvidíte,no vybrat nemůžete/, vy mu zatím něco zaplatíte a než se nazdáte budou prachy z depozitu v nedohlednu a vaše peníze taky.

hodnocení

1x

Rozhodně se na to vykašlete. Je to podvod. A jestli mi nevěříte, běžte a přesně tuto otázku položte ve své bance. Oni Vám to už vysvětlí. Nebojte se, hlavu Vám neutrhnou, akorát Vám vysvětlí kde je problém.

hodnocení

1x

Ještě byste možná měla vysvětlit alespoň v kostce, od koho Vám mají ty šeky chodit a hlavně proč. Protože jestli mohou být vloženy pouze do depozitního účtu v bance, tak Vy na ně "nedosáhnete", budou uloženy v bance až do doby, kdy bude jasné komu vlastně patří. Tento způsob se používá třeba při nákupu nějaké nemovitosti. Kupec složí na depozitní účet v bance požadovanou sumu, ale ta bude prodávajícímu uvolněna pouze v tom případě, že koupě proběhla v pořádku a kupec má nemovitost řádně převedenou na sebe v katastru. Pokud se tak nestane, peníze vrátí ke kupci. Takže jestli něco tomu dotyčnému prodáváte a on Vám slíbil, že zaplatí až tu věc dostane, ale chce Vás uklidnit tím, že pošle nějaký šek poštou v obálce, ale který nemůžete uložit nijak jinak, než na depozitní účet. Docela by mne zajímalo, jestli by banka vůbec na základě nějakého neověřeného šeku otevřela depozitní účet. Ono to zase tak jednoduché není, ta banka by musela mít všechny identifikační údaje také od toho, komu ty peníze patří a teda ve Vašem případě by to byl kromě Vás i ten Američan. To je tak zamotané a neuvěřitelné, že to bude zase nějaká pěkná kulišárna. Ta banka si přece musí nějak ověřit, že je ten šek krytý. A také je mi divné, že píšete, že máte možnost dostávat šeky, teda píšete v množném čísle a jedná se teda nějaký stálý příjem. Ale proč teda na depozitní účet, když v dnešní době Vám může dotyčný ty peníze posílat přes SWIFT cód, přímo na Váš devizový účet a z toho depoizitního účtu bez jeho souhlasu nemůžete vytáhnout ani haléř? *co*

hodnocení

0x
Depozitní učet je učet na kterej se uloží peníze a vy z toho účtu dostanete ty peníze až po splnění nákých jasně daných podmínek
Příklad koupě bytu : prodavajícímu zašlete na takový účet peníze za koupi bytu a on ty peníze dostane až v momentě kdy vy na katastru budete zapsan jako majitel bytu
Takže bacha na to co vyvádíte abyste si nebaběhl a místo výdělku nepřišel velký prodělek !
Zřídit depozitni účet si u sve banky múžete stoji to penize a banka vám ráda poví jak na to

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]