Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
nakoupil jsem už spoustu věcí na Aliexpressu a vždy stav zasilky čekal na mé osobní potvrzení o přijetí balíčku. Tentokrát se mi ale poprvé stalo, že dva dny poté, co jsem zboží dostal a otestoval, jsem chtěl přijetí zboží potvrdit a ohodnotit, ale zjistil jsem, že přijetí zboží už je potvrzené. Ani nevím, která spedice zboží přivezla, balíčky mi většinou nechávají bez podpisu u dveří (vchod do domu je v zahradě, není z ulice vidět ), už to tak léta funguje,většina dpravců už mi ani nevolá a rovnou to tam nechá.
U našich eshopů tje to normální, že převezmou potvrzení od přepravce, ale nikdy se mi to zatím zatím nestalo u Aliexpressu. Vám ano?
Mně se to stalo asi 2 x - jednou mou vinou, podruhé jsem v tom byl nevinně. Podle mne je tam např 50 denní doba na doručení. A pokud není potvrzeno od zákazníka dodání zboží a zřejmě není "Open Dispute" tak se po této době automaticky bere balíček jako doručený a prodejce dostane od Aliexpresu peníze.
Považovat zásilku za doručenou hned po dovršení doby doručení mi připadá trochu blbost. Kupující má ještě nějakou dobu (asi 15 dnů) na podání případného sporu a to by se snad mělo čekat až i tato doba uplyne a případně až se vyřeší spor pokud byl podaný. Dříve by snad neměli zásilku považovat za doručenou a takto kupojícímu znemožnit podání případného sporu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.