Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potvrzení přijetí balíčku z Aliexpressu automaticky

Od: tomkk® odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

nakoupil jsem už spoustu věcí na Aliexpressu a vždy stav zasilky čekal na mé osobní potvrzení o přijetí balíčku. Tentokrát se mi ale poprvé stalo, že dva dny poté, co jsem zboží dostal a otestoval, jsem chtěl přijetí zboží potvrdit a ohodnotit, ale zjistil jsem, že přijetí zboží už je potvrzené. Ani nevím, která spedice zboží přivezla, balíčky mi většinou nechávají bez podpisu u dveří (vchod do domu je v zahradě, není z ulice vidět ), už to tak léta funguje,většina dpravců už mi ani nevolá a rovnou to tam nechá.

U našich eshopů tje to normální, že převezmou potvrzení od přepravce, ale nikdy se mi to zatím zatím nestalo u Aliexpressu. Vám ano?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mně se to stalo asi 2 x - jednou mou vinou, podruhé jsem v tom byl nevinně. Podle mne je tam např 50 denní doba na doručení. A pokud není potvrzeno od zákazníka dodání zboží a zřejmě není "Open Dispute" tak se po této době automaticky bere balíček jako doručený a prodejce dostane od Aliexpresu peníze.

Tak nějak to je jak píšeš...
rk22

Považovat zásilku za doručenou hned po dovršení doby doručení mi připadá trochu blbost. Kupující má ještě nějakou dobu (asi 15 dnů) na podání případného sporu a to by se snad mělo čekat až i tato doba uplyne a případně až se vyřeší spor pokud byl podaný. Dříve by snad neměli zásilku považovat za doručenou a takto kupojícímu znemožnit podání případného sporu.

hodnocení

Nene, byla tam předpokládaná doba dodání do 10 dní, ale možných bylo tuším až 30. A přišlo to celkem slušně cca ten 10. den, i když se omluvili, že místo z ČR posílají z Francie. Takže projitím doby by to být nemělo.

rk22
hodnocení

0x

Mne se něco takového u AliExpressu ještě nestaslo, ale pamatuji si, že někde v nějaké diskuzi jsem o něčem takovým už četl. Nepamatuji si jestli to bylo zde na poradně nebo někam jinam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]