Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárok na podporu - mám ji?

Od: mishel odpovědí: 5 změna:

Hezký den,
potřebuji poradit od někoho zkušeného. 4 roky v kuse jsem pracovala na HPP - 2017 - 2021. V listopadu minulého roku jsem plynule (tj. konec výpovědní lhůty 31.10.21, nový poměr 1.11.21) vešla do jiného zaměstnání, kde mám ŽL a dohodu - dostávám měsíčně fixní plat, pouze je to zavedené kvuli daním takto. V pondělí mi končí zkušební doma, a mě zajímá - pokud dám výpověď, mám nárok na podporu v nezaměstnanosti, i když jsem změnila v průběhu posledního roku práci i typ úvazku?
Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirka7
hodnocení

0x

Pokud máte aktivní ŽL, tak na podporu nárok nemáte.

mishel
hodnocení

A kdybych ŽL pozastavila v pondělí, a ve středu šla na pracák, měla bych ji? S tím, že do listopadu jsem byla na HPP, a mám dohodu.

hodnocení

0x

Pokud platíte daně jako OSVČ (je jedno zda máte příjem na nějaký dohodnutý "plat" - "Švarc systém? " nebo třeba na faktury, nebo jiné příjmové doklady), tak aby jste měla nárok na podporu v nezaměstnanosti, musíte alespoň přerušit "podnikání" na živnostenském úřadě a pak se přhlásit na pracovní úřad, se žádostí o zprostředkování ptráce. V tom případě na podporu, v zákonem dané výší a po zákonem danou dobu, nárok mít budete.

mishel
hodnocení

A bude se výše podpory počítat z mých 3 měsíců na ŽL nebo z mého minulého HPP?

To nevím. Ale možno dohledat na netu (pokud zadáte na př. "z čeho se počítá podpora v nezaměstnanosti") třeba zde:

penize.cz/...

euro.cz/...

ferove-pujcky.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]