Nejste přihlášen/a.
Celková zubní náhrada /tzv. klapačky/ je zdarma. Nicméně nikdy nebudete spokojena. Existují dvě lepší varianty. Buď si nechat opravit dolní řadu zubů a pouze horní by byla náhradní. To byste zvládala vše a nikdo by nic nepoznal. Nebo si nechat do kostí zavrtat nové zuby. To ale stojí opravdu hodně. Ale je to na celý ýivot a kvalitní. To mají herci, zpěváci atd.
Jen na implantát ta kost musí být kvalitní, hustá, pevná. Do ní se to našroubuje. To je jako jiné kostní implantáty. Do "perníku" se doktorům vrtat nechce, že by to tam ani nedrželo. Tak už s předstihem brát D vitamín. Aby se s jeho pomocí usadil do kostí vápník, a k tomu pohyb na sluníčku / to aktivuje provitamin D na vitamín/. To znamená zdravě se stravovat- zelenina, ryby, ořechy, cereálie, luštěniny, kefír. A omezit hlavně cukr, který nás zbavuje minerálů a leptá sklovinu.
Tady musí být něco špatně v celém těle. Chronický zánět, autoimunitní nemoci, porucha metabolismu minerálů, v dětství otrava léky, diabetes, ... Plno lidí šidí ústní hygienu, ale ve 24 letech má ještě zuby všechny.
Tazatelka musí nejdříve projít různými vyšetřeními, jestli její dásně udrží implantát. A pak jak to?bude fungovat
Dalo by se psát leccos, ale napíšu jen jedno...je vám 24. Představte si situaci, kdy máte nového přítele, chcete být co nejkrásnější, poprvé u něj doma, chystáte se s ním milovat...a lepíte si zuby. Nebo vás uvidí bez nich.
Na některých věcech se nevyplácí šetřit. Navíc protéza na dolní čelist prý drží špatně i přilepená. Je s nimi dost problémů, otlaky, pořád to budete cítit v puse. Dělají i na takové kovové lišty, na dva implantáty, má to má kamarádka, ale denně si hodinu čistí zuby, protože za lišty leze jídlo a nejde ven...atd. atd. Takže jedna vážně míněná rada...možná si nechte nyní udělat ty protézy, i obyčejné na pokladnu, když jsou dobře udělané jsou k nerozeznání od pravých a pomalu šetřete na implantáty.
Hezký rady tady. Nejlepší jedna ohodnocená, která argumentuje jen "prý". Nevidím tady " mám nastřílené zuby, stálo to tolik a jsem/nejsem ne/spokojen." anebo něco podobného. Nehodlám dávat do souvislosti Váš věk a stav zubů, vím, že život je svině a s každým zamává, takže takto - já o zuby přišel v pětačtyřiceti kvůli asi zděděné paradentóze. Do té doby zuby jako noty na buben, věčně naštvaný, bez úsměvu, bolesti hlavy. Zuby šly ven, kromě třech dole ( Pokud máte možnost některé zachránit, udělejte to). Mám klapáky. Nikdo z mého okolí to nepoznal, přítelkyni jsem to řekl po půl roce, prý si to myslela, protože tak pěkné zuby v mém věku nejsou normální... Poprvé a jedinkrát bez nich mě viděla po sedmi letech, kdy mě navštívila na JIPce.Vyndávám je večer a ráno v době, kdy se sprchuji, jinak je mám neustále obuté. A nemám problém, naučil jsem se s nima žít.
pb, otázka tazatelky nezní proč, ale co s tím. Napsal jsem svou zkušenost. Nejsem prase, o sebe se relativně rozumně starám, ale nejsem asi "přešlechtěný" jako dost lidí v mém okolí, které složí prach v koberci. Problémy se zuby má celá rodina už po tři generace. Nové zuby jsem si chtěl nechat nastřílet, bylo by to za raketu, ale můj zubař není zlatokop, řekl mi, že to prostě dlouhodobě držet nebude. A zuby jsem neměl zničené kazy, prostě nedržely v čelistech...
Tak jo, Pb, potíže začaly před rokem devadesát, to jsem o dentální hygieně a mezizubních kartáčcích neslyšel. A teď bez okecávaček - jak dentální nit a kartáček pomůže tazatelce se zničenýmy zuby? Pokud to teď začne používat - zuby se opraví, kazy zmizí, díry se regenerují, narostou třetí anebo co?
Nevím v jakém stavu máte Vaše zuby, ale rozhodně se snažte zachránit co se dá a případně pak nechat udělat nějakou náhradu na doplnění zubů, které se zachránit nepodaří. V tom Vám ale určitě poradí nejlépe Váš zubař, ví co je u Vás možné a co ne. Opravy zubů Vám snad platí z větší části pojišťovna. Jste opravdu hodně mladá a v tomto věku nosit celkovou náhradu, která je na pojišťovnu, bude pro Vás strašné zklamání. A ještě ke všemu mluvíte o horní i spodní čelisti. Dovedete si představit, že každý večer vyndáte zuby někam do skleničky? Je mi 73 let, ale tohle si nedovedu představit ani já.
Vykašlete se na protézu a zachraňte co zachránit jde.
Já měla hodně velký problémy a taky jsem nad tím uvažovala, ale moje skvělá zubařka zachraňovala vše co šlo. Mám i mrtvý zuby a nemám s nimi žádnej problém. Naštěstí mám hodně malou pusu, takže není vidět kolik zubů mi chybí, ale i se dvěma můstky jich mám celkově 22. Sice mě to všechno stálo dost peněz, ale důležitý je, že se najím a nic mne nebolí.
Abych se přiznala ,tak řeším podobnou situaci a jsem také poměrně mladá, zprvu jsem vyházela asi 20 tisíc do jednoho zubu u soukromého lékaře, bylo mi tolik líto peněz a toho, že jeden zub stojí tolik a nejsem milionář , zuby všechny na nic, můžu vyhodit do zubů pěkný peníze bych se rozhodla pro částečnou náhradu zubů , a peníze raději věnovala potřebným
Protože jsem si toho nepřipadala "hodna", a to ne kvůli tomu, že bych si nezasloužila zdravý chrup, se zdravým chrupem se přece běžně rodíme , ale nepřipadala jsem si hodna vyhazovat toooolik peněz jen do zubů, pardon. Prostě mě to přijde za zdravý chrup velká investice, kterou bych nelitovala v případě, že na to opravdu mám peníze navíc. Ale jinak ne
Tuhle odpověď jsem si přečetla 5x a pořád nevím co jste to tady chtěla vyjádřit. Nechápu, jak si někdo může připadat nehoden zdravých zubů
. A proč by měl někdo věnovat peníze potřebným, když jich evidentně sám dost nemá, tak to mi hlava už vůbec nebere. No a ty dvě posední věty jsou už fakt na pováženou.
Píšete: " Prostě mě to přijde za zdravý chrup velká investice, kterou bych nelitovala v případě, že na to opravdu mám peníze navíc. Ale jinak ne"
Takže Vy raději budete bezzubá, a dáte peníze potřebným, protože nejste hodna mít v puse zdravé zuby. No a ta úvaha, že se zdravým chrupem se už rodíme, tak to už je teda fakt síla. Ještě jsem nikdy neslyšela, že by novorozenci přicházeli na svět s plnou pusou zubů
. Máte v tom všem teda sakra "guláš".
Raději už neraďte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.