Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ochod z práce ve zkušebce-výčitky

Od: mon1ka426 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

hned z úvodu začnu, od listopadu 2021 jsem podepsala smlouvu v jedné menší společnosti, kolektiv cca 15 lidí, práce se pro mne zdála ideální.

Hned týden o nástupu mne poslali na školení do zahraničí , a absolvovala jsem několik dalšich školení.

Problém je ten, že už nechci žít v městě kde se nachází firma a cesta do práce by mi nyní zabrala 2 hodiny plus 2,5 hodiny zpět. Což je 4,5 hodiny denně na cestách, z mého pohledu dlouhodobě neúnosné.

Dostala jsem v práci firemní telefon (který mi ještě k tomu spadnul a malinko prasknul), odměnu k Vánocům atd. Tudíž mám nyní výčitky že do mne investovali čas a peníze , a já teď ve zkušební době hodlám skončit.

Jak by jste se zachovali vy?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Zdravím. Od toho se zkušební doba sjednává, aby obě strany vyzkoušely, zda si vyhovují. Pokud ne, pak se holt pracovní poměr ve zkušební době zruší ( lze z obou stran i bez udání důvodu). Co se týče firemního telefonu který jste poničila, může po Vás adekvátní úhradu zaměstnavatel požadovat. Ale pokud v práci spokojená nejste, nemá smysl v ní setrvávat. Najděte si vhodnější.

mon1ka426
26.01.22 21:28
hodnocení

děkuji

hodnocení

1x
Na výčitky se vykašli takovej je holt někdy život neni dúvod se tim trapit
v poklidu se s firmou rozluč a di tam kam tě srdce táhne *palec*
mon1ka426
Mockrat dekuji

ltz
hodnocení

1x
Na 15 lidi se to zdá být zase ale docela dobrá firma. Zajistili vám několik skoleni, to vám určitě pomuze k výkonu práce, dostala jste telefon i odmenu i jako nový zaměstnanec. Kazda práce má nějaké minus. Když odejdete, tak jinde můžete řešit horší problém než dojíždění. A o tom dojizdeni jste musela už vědět, když jste tam nastupoval, že to tak bude.
To dojíždění si člověk nevychutná, dokud to nevyzkouší. A služební telefon je služební obojek, já ho spíš chápu jako malus.

hodnocení

0x
Třeba si uvědomit, že firmy se s vámi umí rozloučit bez vašeho přičinění z hodiny na hodinu bez nejmenších výčitek. Jste jen zaměstnanec číslo xyz. Vůbec si nemáte co vyčítat. Mimochodem, opravdu se nenajde něco bližšího k bydlení, než ony 2h?Ono pro představu - není problém dojíždět hodinu i v rámci Brna...
sirokko

A to si vem, že Brno není město. Hodinu projíždět zatáčku na Vídeň *smich*

hodnocení

0x

Niíc si nevyčítejte, stejně tak by s vámi ve zkušební době mohl skončit zaměstnavatel. Spíš si ohlídejte, co jste kde podepsala a co máte ve smlouvě, protože podle

ZP § 234

(1) Uzavře-li zaměstnavatel se zaměstnancem v souvislosti se zvyšováním kvalifikace kvalifikační dohodu, je její součástí zejména závazek zaměstnavatele umožnit zaměstnanci zvýšení kvalifikace a závazek zaměstnance setrvat u zaměstnavatele v zaměstnání po sjednanou dobu, nejdéle však po dobu 5 let, nebo uhradit zaměstnavateli náklady spojené se zvýšením kvalifikace, které zaměstnavatel na zvýšení kvalifikace zaměstnance vynaložil, a to i tehdy, když zaměstnanec skončí pracovní poměr před zvýšením kvalifikace. Závazek zaměstnance k setrvání v zaměstnání začíná od zvýšení kvalifikace.

Případná náhrada za poškozený telefon bude záležet na postoji zaměstnavatele, možností je víc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]