Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
hned z úvodu začnu, od listopadu 2021 jsem podepsala smlouvu v jedné menší společnosti, kolektiv cca 15 lidí, práce se pro mne zdála ideální.
Hned týden o nástupu mne poslali na školení do zahraničí , a absolvovala jsem několik dalšich školení.
Problém je ten, že už nechci žít v městě kde se nachází firma a cesta do práce by mi nyní zabrala 2 hodiny plus 2,5 hodiny zpět. Což je 4,5 hodiny denně na cestách, z mého pohledu dlouhodobě neúnosné.
Dostala jsem v práci firemní telefon (který mi ještě k tomu spadnul a malinko prasknul), odměnu k Vánocům atd. Tudíž mám nyní výčitky že do mne investovali čas a peníze , a já teď ve zkušební době hodlám skončit.
Jak by jste se zachovali vy?
Zdravím. Od toho se zkušební doba sjednává, aby obě strany vyzkoušely, zda si vyhovují. Pokud ne, pak se holt pracovní poměr ve zkušební době zruší ( lze z obou stran i bez udání důvodu). Co se týče firemního telefonu který jste poničila, může po Vás adekvátní úhradu zaměstnavatel požadovat. Ale pokud v práci spokojená nejste, nemá smysl v ní setrvávat. Najděte si vhodnější.
Niíc si nevyčítejte, stejně tak by s vámi ve zkušební době mohl skončit zaměstnavatel. Spíš si ohlídejte, co jste kde podepsala a co máte ve smlouvě, protože podle
ZP § 234
(1) Uzavře-li zaměstnavatel se zaměstnancem v souvislosti se zvyšováním kvalifikace kvalifikační dohodu, je její součástí zejména závazek zaměstnavatele umožnit zaměstnanci zvýšení kvalifikace a závazek zaměstnance setrvat u zaměstnavatele v zaměstnání po sjednanou dobu, nejdéle však po dobu 5 let, nebo uhradit zaměstnavateli náklady spojené se zvýšením kvalifikace, které zaměstnavatel na zvýšení kvalifikace zaměstnance vynaložil, a to i tehdy, když zaměstnanec skončí pracovní poměr před zvýšením kvalifikace. Závazek zaměstnance k setrvání v zaměstnání začíná od zvýšení kvalifikace.
Případná náhrada za poškozený telefon bude záležet na postoji zaměstnavatele, možností je víc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.