Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nekomunikativní spolubydlící

Od: kr7* odpovědí: 20 změna:
Ahojda. Mám dotaz. Bydlím přes pracovní dny na jednom pokoji se spolubydlící. Nejdřív mě přišla hrozně fajn, pořád jsem se s ní snažila poznat a na něco se jí ptala, odpovídala a smála se dost mým vtipům. Jenže pokud jsem nezačala já sama, tak ona mlčela. Trvá to do teď už skoro půl roku. Chodíme okolo sebe a já už to vzdala, takže když nezačnu o něčem já, tak se jen pozdravíme a to je celý. Mě nwbaví už pořád podlézat a začínat konverzaci sama a pořád se ptát na něco jen já a nedočkat se ničeho od ní (třeba aspoň se zeptat:,,a co ty",,jak ses měla ty?"). Jiné holky jinde se jí taky ptaly proč se nebaví. Opravdu nevím, co si o tom myslet a jak to řešit?
doplněno 26.01.22 10:59: Ještě doplím, že na škole jsem měla dost spolubydlících a s tímhle jsem se nikdy nesetkala. Byla jsem zvyklá se loučit při odchodu, říkat dobré ráno a dobrou noc atd. Tady jsem to praktikovala chvíli, ale netrvalonto dlouho, protože jsem musela vždycky jen já a ona to nedělá. Takže na to už kašlu. Přijde mi, že nemá ani moc kamarádů a ani kluky moc neměla..

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

9x

No a co. Prostě má takovou povahu, není zvědavá na zbytečné řeči, někteří lidé to tak prostě mají a je na jejich okolí, zda to dokáže respektovat.

hodnocení

7x
Říkáte,že toho moc nenamluví? To vypadá jako splněný mužský sen, nedáte nám na ni kontakt? :-D

hodnocení

4x

Bydlím přes pracovní dny na jednom pokoji se spolubydlící. Pořád se mě snažila poznat a na něco se ptala, tak jsem ze slušnosti odpovídala a smála se jejím vtipům. Jenže pokud jsem zrovna o hloupostech mluvit nechtěla a mlčela, ona mlela dál, pořád se vyptávala a čekala, že jí budu odpovídat. Ale mě už to nebaví, tak radši držím pusu, protože i odpověď na pozdrav spouští její řeči o ničem.

hodnocení

3x

Proč byste to měla hrotit? Prostě je málomluvná, někdy to je lepší než zbytečná ukecanost. Není to vaše kamarádka ale jenom spolubydlící. Snahu rozpovídat ji jste měla, to už stačí. Možná se jednou "chytne". Dobré ráno, dobrou noc, na shledanou, říct můžete, i když nedostanete odpověď, za to vám pusa neupadne, a jinak ji neotravujte, není její povinností s vámi komunikovat. A kolik má kamarádů, jestli měla kluky, po tom vám nic není. Možná v sobě má nějakou bolest. Co jí tak někdy jen tak nadhodit nechce se ti se mnou jít ven? Přeji vám, i jí, pěkné dny ... a netlačte na pilu!

ltz
hodnocení

3x
A nenapadlo vás, že třeba zrovna vy ji nejste po chuti. Něco ji může na vas taky vadit, tak je radši uzavrena. A může být i zklamana životem, smutná, něčím si mohla projít. Vy jste asi spíše zase společenská, možná taková až výstřední. Takže pro ni bydlení s takovouto osobou může být peklem.

minsk
hodnocení

2x

Povahově jste si nesedly, ať je to jakkoliv - morous, pesimista, melancholik, zaptrklý člověk se trošku snaží.

Tato dívka ne.

Asi nemáte možnost jiného bydlení, protože byste to asi už dávno řešila.

Pokud to vezmete, jak Vy osobně se cítíte? Jaký máte v sobě pocit, když se blížíte ke dveřím domu a odemykáte? Určitě nepříjemně, vnitřně to musí stresovat. Je to vaše prozatímní útočiště, domov a člověk by se v něm měl cítit v pohodě, bez starostí a tlaku.

Proč si dělat násilí. Já s mojí povahou bych to vydržela tak měsíc a utíkala od takového člověka pryč. Půl roku ne.

Chtěla jste být vstřícná, aby se spolubydlící otevřela, pomoci, navázat kontakt, probíraly holčičí starosti s oblečením, vztahy, či minimálně korektně komunikovat, ale až takhle postavit zeď?

Vy jste se snažila.

Asi děvče potřebuje speciální přístup, a ne každý na to má.

hodnocení

2x

Tak jí to řekněte na rovinu. Ty si se mnou nechceš povídat? Obtěžují tě moje řeči? Že nikdy sama nic neřekneš...

joudic*

zbytecna eskalace, po ktere uz nebude odpovidat vubec

kr7*
hodnocení

Taky si myslím.

ks
hodnocení

2x
Ja mel na koleji rok spolubydlícího, který taky pořád mlčel, nic nedělal a porad chodil kouřit. Prakticky jediná reakce, když jsem mu něco řekl byla "to je strašný"))

hodnocení

2x

Zdravím. Neřešte to a neberte si to osobně. Někdo holt není upovídaný a je unavený z lidí kteří to mají třeba naopak. Pokud nechce mluvit, neobtěžujte jí zbytečnou komunikací. Vy to třeba nemyslíte zle, ale někdo má prostě jinou povahu a je třeba to respektovat. Jestli má nebo nemá kamarády, či kluky, je jen její věc, ne Vaše. Nechte jí žít a nevnucujte se jí. Smiřte se s tím, že je taková jaká je. To Vy jste přece také a ona to musí snášet a respektovat.

tomaso
hodnocení

1x
Je prostě taková, každý nepotrebuje kafrat o nesmyslech a sdělovat ostatním, jaky měli den.

hodnocení

1x
On zas někdo jiný může mít vyhučenou díru do hlavy, páč jeho spolubydlící nezavře na chvíli klapačku... Prostě máš parťačku introverta, nemá cenu to lámat přes koleno. Nejspíš trpí stejně, jak Ty.
kr7*
hodnocení

Sama jsem introvert a nejsem moc upovídaná *co*

idanova*
hodnocení

1x

Zdravím. Je krásné v létě spolu mlčky posedět při západu slunce. Je krásné spolu v přátelském rozhovoru posedět při západu slunce. Ona je ten 1. příklad, vy jste ten 2. A přitom jde v obou případech o posezení 2 přátel. Jí stačí vědět a jen cítit, že je mezi vámi přátelství, vy potřebujete říkat, že je mezi vámi přátelství. Obě jste takové, jaké jste. Možná má ještě k tomu nějaké starosti, nad kterými přemýšlí, a do mluvení se jí nechce o to víc. Berte to tak, že není nepřítel, že je jen mlčenlivá a spíš samotářská, tak stačí, když se na ni usmějete a pozdravíte ji, aby věděla, že ani vy nejste nepřítel. A při odchodu – tak ahoj a večer se zas uvidíme. Toť vše. Ida

kr7*
hodnocení

Takze to tedy nemam resit, nevsimat si ji a nechat ji byt? Ze o to proste asi jen nestoji. Nechci to nejak hrotit, ale prijde mi to dost divny.

kr7*
hodnocení

No, kdyby to bylo vhodné, tak klidne..
doplněno 26.01.22 11:42:
kr7*
26.01.22 11:43
hodnocení

*smich*

Asi jste si nepřečetla, jak to tady funguje a odpovídáte sama sobě, tudíž si vymýšlíte. Jenomže tady je to ihned vidět. Nebo jak jinak vysvětlíte tuto svou zvláštní reakci? Co by jako mělo být vhodné? A proč ten rozesmátý smajlík na svou vlastní odpověď? To se smějete sama sobě? *co* A řekla bych, že kdyby to byla pravda, tak bych se ani té spolubydlící nedivila. také by mne nebavilo reagovat na hlouposti.

kr7*
hodnocení

@suzymon Protoze jsem se do te odpovedi snazila vlozit smajlika, aby bylo videt, ze je to vtip. Pan chtel kontakt a ja to myslela tak, ze bych ji samozrejme nekoho prala, protoze je sama. Ale nebudu samozrejme davat kontakt a takhle blbe dohazovat lidi *smich* . Ja jsem sama introvert, nepotrebuju se bavit o blbostech. Ale jsme spolu na pokoji, jsme stejne stary, mame stejnou praci, tak mi prijde normalni s tim clovekem, ktery lezi metr ode me aspon obcas nekdy neco prohodit treba o praci. Prijde mi ti proste normlani a to nejsem ukecany clovek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]