Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PN po extrakci osmičky

Od: zub odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, v pátek mě začala bolet dáseň za osmičkou jen zlehka jako když se klube zub, ten den jsem shodou náhod měla kontrolu u zubního lékaře. Večer jsem šla na noční, kdy bolest začala být intenzivnější a ráno už byla dost krutá, ale stále k vydržení a léky bolest dobře tlumily. Na dnešek jsem spala jen 3 hodiny a to díky silným analgetikům, šla jsem tedy ráno k zubařce, ta mi dala ATB a vystavila žádanku na extrakci. Na tu jsem se dnes neměla jak dopravit, takže se tam chystám zítra a chci se zeptat - koho mám žádat o vystavení PN? Zubaře, či stomatochirurga? Nechci být flákač, ale jsem zdravotní sestra a ten deficit spánku se krutě podepisuje, obávám se, že bych 12tky s takovou bolestí ještě po zákroku nezvládla. Prosím, máte někdo zkušenost? Vystaví mi jeden z těchto lékařů PN nebo budu muset jít skuhrat do práce? Děkuji za odpovědi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zubař je také lékař, může PN vystavit i napsat ATB.

liska5
hodnocení

0x

Je dobré si uvědomit souvislost mezi jednotlivými zuby a konkrétními orgány. U horních osmiček je to srdce, u spodních tenké střevo. Pokud se zub rozbolí, často signalizuje problém s příslušným orgánem. A také na místě za posledními zuby jsou akupunkturní body, přes něž lze ovlivnit určité orgány.

Pokud je v ústech zanícená dáseň, afty, puchyřky, je dobré nosit někde za zubama kousíček česneku. Malý jako čočka, a měnit ho.

Začila jsem odléčovací reakci po Vironalu, že mi narostla po týdnu užívání hnisavá bublina těsně vedle plicního zubu /horní 5/. Zub byl v pořádku, ale konec té dráhy bylo třeba rozříznout a vycpat drenem...

liska5

Opr. : Zažila jsem... A dodám, že o zub jsem nepřišla. Mělo by vidět na RTG, kde je problém. ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]