Dobrý den,je tu někdo kdo by poradil? Z práce mě poslali na pracovní lékařství,pořád tam chodím a žádná odezva opět mám dojít. Zajímá mě zda se dá nějak odejít z dosavadní práce, když se to teprve řeší. Peníze jsou třeba, však to znáte. Děkuji
Tady bych byl opatrný a radil se s advokátem, případně s inspektorát práce. Pokud se to prokáže jako nemoc z povolání, pak jde o hodně peněz nejen zpětně, ale i do budoucna renta. K tomu 12mes odstupné, náhrada za nemocenskou do průměru, doplatek dovolené plus od pojišťovny ztráty na výdělku, ztráta společenského uplatnění, bolestné atd atd. Takže vydržet a nedávat výpověď!
To jste na šachtě, pracujete s chemikáliemi, v prachu, stěhovák, horský vůdce nebo kaskadér? Věk? Ovzduší na pracovišti? Jedy? Fyzic.zátěž? Stávající nemoci...Z jakého zaměstnání na jaké?
Omlouvám se, dělám ve fabrice u strojů,v hluku. Mám za tu dobu ztrátu sluchu,cca 60%. Nikdy jsem takové problémy neměl. Firemní lékař mi zakázal tuto práci a mám teď možnost jinde,ale nevím zda mohu když se to stále táhne.
Nemoc?Buď jste nedodržel doporučené ochrané pomůcky(špunty,sluchátka) nebo zaměstnavatel obešel podmínky hygieny práce... Rozvázat pracovní poměr můžete,ale ve výstupní lékařské prohlídce uveďte a doložte poškození sluchu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.