Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavební spoření

Od: juk odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

jsem v oblastni finanční gramotnosti úplně nevzdělaná. Mohl by mi někdo vysvětli pojem inflace a říci jak jsme na tom s inflaci momentálně teď. A co to znamená? Jestli je vhodné zakládat nějaké spořená nyní nebo vůbec?

Děkuji za informace, popřípadě ráda bych se seznámila s nějakými zdroji ohledně finanční gramotnosti. Chtěla bych se v této oblasti trochu vzdělat.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sparcoo*
hodnocení

0x
Inflace je aktuálně velmi vysoká a očekává se, že tu s námi nějakou dobu bude (já počítám tento rok + dojezd ten příští).
Aktuálně využít volné finanční prostředky ke spotřebě, přesunout je alespoň na spořicí účet, využít termínovaný vklad nebo se naučit investovat.

hodnocení

0x

jsem v oblastni finanční gramotnosti úplně nevzdělaná.

Zkuste začít třeba tady, můžete pokračovat zde, popřípadě další a další ve vyhledávači...inflaci vám vysvětlí další rádci..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]