Dobrý den, přemýšlím nad založením prodejny se značkovou obuví,typu Nike,Adidas,atd..Myslím si, že u nás ve městě taková prodejna chybí. Máte s tím někdo zkušenosti? Co vše je potřeba? Nějaké zakladní rady/typy. Jak se třeba dají získat dodavatelé..zda je můj nápad vůbec reálný..Za jakékoliv informace moc děkuji.
Ceny jdou trvale nahoru, vše se zdražuje. Je nás hodně důchodců, kteří si na značku nepotrpí a také hodně dětí, kterým roste noha a stačí jim boty neznačkové. Proto bych se zaměřila spíš na běžnou obuv, cenově dostupnější, než je značková. Pro běžnou obuv si budou lidi chodit, pro značkovou budete mít týdně jen pár zákazníků. A to přijdou ještě navíc někteří jen na čumendu. Jaga.
Je lépe mít hodně zákazníků střední vrstvy, než jen 2-3 bohaté.
Jestli chcete prodávat obuv, zaměřte se ne na značku ale na zákazníka. Pro děti je třeba kupovat boty několikrát do roka, nekupují se boty co vydrží x let ani módní výstřelky. Když to spojíte s e-shopem, můžete se uchytit. Do obchodů vámi zmiňovaných značek taky občas zavítám a znechuceně odejdu, protože tam mají boty, o kterých nevím, kam bych si je vzala. Určitě ne do lesa nebo deště, ani na hory. Možná tak na procházku po nákupním centru, což zase nepraktikuju.
Kolik statisíců máte na nakoupení zásob od dodavatelů(překupníků)? Máte na nájem prodejny na několik měsíců dopředu? Máte na vybavení prodejny?Kolik? Máte na zálohy elektřiny a topení jako nový odběratel? Zbude vám něco na přežití...?Daně,jídlo,benzín,auto,hypotéka,domácnost...
Momentálně mám zhruba 800tisíc na rozjezd a přemýšlím zda nevyužít ještě nějakého podnikatelského úvěru. Proto jsem chtěla nějaké rady a typy.
jirib
Tak to rozjeďte...a nebojte se,800tis. je prd...maximálně prodáte auto. A ještě si určitě vemte úvěr... Kdyby jste měla podnikatelského ducha,tak se neptáte.To nedopadne dobře...
klara*
@jirib Takže podle toho, že se ptám na rady a zkušenosti, je poznat, že nemám podnikatelského ducha? Jen si pouze chci dát vše v klidu dohromady, právě proto aby to nedopadlo špatně..bude mě to stát celkem dost peněz, tak je snad jasné, že se do toho nepustím za 5minut..
Otevri si eshop a nabizej osobni odber a zaplat si nejakou reklamu v miste. Jestli lidem chybi obchod, budou radi za moznost neplatit postovne. Kdyz to pofrci, prodejnu udelat muzes vzdycky. Nevrazej hned penize do skladovych zasob, spis si dohodni s dodavatelem podminky, at dokazes zbozi rychle naskladnit a pripadne i vratit. Bez dukladne analyzy trhu si otvirat obchod, kde musis mit na najem, vybaveni prodejny, velkou skladovou zasobu, to je sakra hazard. Navic u zbytneho zbozi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.