Nejste přihlášen/a.
Proč není lepší systém v péči o pacienty, kteří si dovolí svoje onemocnění načasovat tak nevhodně na víkend? Není to tak závažný, abyste jeli na pohotovost... protože stejně by se na vás dělali, co šílíte, přece tohle počká... Nebo vám neodeberou nějakej vzorek, ale řeknou přijďte v pondělí. U některých onemocnění je zásadní včasná léčba. Tohle víkendování je jako co...? Prostě ne každej den dostanete stejnou péči. Ani v nemocni se vám nevěnujou pořádně o víkendu. Jakoby o víkendu byl nějakej zázračnej čas a vaše tělo nepotřebovalo takovou péči jako od pondělí do pátku. Just wondering.
Asi to je protože ta péče prostě není na takový úrovni... prostě nejsou lidi. Po nikom bych nechtěla, aby se nasazovali za ostatní za cenu vlastního zdraví... to je jasný.
Něco Vám schází? Máte něco akutního, nebo jen malé bebí?
Asi by to chtělo se podívat trochu za hranice..to budete koukat jak to "funguje" tam.
V závažných a neodkladných případech Vás jistě ošetří.
Zdraví je křehký stejně v pondělí i v nedělu. Péče je ale jiná.
Jsou nemoci a případy, kdy je nejprospěšnější dělat potřebný lékařský vyšetření co nejdříve, ne čekat do pondělí. Neumřete, ale zdraví vám to poškodí. Ne tak moc, že byste kvůli tomu zemřeli, ale zdraví bude poškozený a vy se budete pak během dalšího života potýkat s následky tohodle poškození. Začnete brát potřebný lék prostě třeba o 3 dny dýl. Vaše napadnutý orgány vám nepoděkují.
Podle vás je závažný, když vám asi cvrčí krev z krku. Jsou případy, kdy člověk ale trpí a načasování je takový, že prostě nedostane tu péči ve stejnej čas, jako někdo, kdo může vyhledat pomoc hned během týdne.
Milá paní vcxxv! Zírám, že existují lidé, kteří se domnívají, že právě oni jsou prioritou, a ostatní musí zákonitě pracovat pro jejich blaho. Někteří asi ani netuší, že i ve zdravotnictví pracují lidé, kteří mají své rodiny, své zájmy, své právo na odpočinek. A rád bych věděl, kolik lidí by vyžadovalo zdravotní péči o víkendu, kdyby si ji měli plně zaplatit. To by najednou bylo víkendově zdravých, kteří by raději čekali do doho zmíněného pondělí! Podotýkám, že nepracuji, a ani nikdo z příbuzných, ve zdravotnictví!
Z čeho usuzujete, že si myslím, že jsem prioritou? Já jen kritizuju nastavení systému. Ať pro mě pracujou, když jim zaplatím. Bohužel v ČR těch možností zaplatit si péči není. Jste pak odkázaní na to, že vám doktor řekne, ať to ještě vydržíte a v pondělí se stavíte. Vy neumřete, ale zažíváte diskomfort delší čas a možnost trvalých poškození se zvyšuje.
Upřímně jsem ochotná si zaplatit, když potřebuji. Ve zdravotnictví ta možnost není. Různý jiný služby jsou ohromně rozvinutý, je tam konkurence, musí být co nejlepší. Ve zdravotnictví jste odkázaní na to, co je.
To jsou zas představy. Asi by se měly pro všechny profese zrušit volné soboty a neděle a jet 24/7 úplně všude. Fungování například nemocnice není jen ten doktor a sestra na oddělení a laborant, co vám vyšetří krev. Ale zjevně je marné něco vysvětlovat, holt péče není na úrovni. Na úrovni čeho? Ač si myslím leccos nelichotivého, zdravotní péče je v Čr jedna z nejlepších na světě, přes občasný lapsus, který v poměru k úspěchům je spíš výjimkou. To byste, milí zlatí, museli platit na zdr. pojištění tak pětkrát až desetkrát tolik, aby kvůli vám jela komplet celá nemocnice v režimu "pondělí dopoledne".
Já si nemohu pomoci, ale asi 2x za život jsem potřebovala pomoc o víkedu a to až tak, že jsem volala 155. Nikdy bych s ničím menším, než ohrožení života, sanitku nevolala. 2x jsem volala a 2x si mě tam nechali a uložili na postel a udělali nejnutnější vyšetření a v pondělí všechny ty spešl tunely a tak. Naší tmavovlasí spoluobčané s dětmi nechodili k dětské lékařce, ale volali sanitku. Děcko nechali vyšetřili a taxíkem dojeli.
Buď jsi nemocný a chodíš k lékaři nebo se ti může stát, že něco nezvládneš, ale že by v nemocnici něco zanedbali a nechali tě umřít, to se bát nemusíš.
No já právě neříkám, že tě tam nechaj umřít.
Naopak jdu dál. Říkám, že když si nějakou nemoc načasuješ ne moc vhodně – zhorší se to v pátek, normálně bys druhej den šel k doktorovi, ale je sobota. Pak je neděle, a pak pondělí. Zhoršíš se, trpíš delší dobu. V pondělí ti až udělaj potřebný vyšetření, který trvaj, protože toho maj v pondělí hodně. Výsledky máš ve středu a do tý doby se léčíš provizorně... No prostě jen říkám, že mi to nepřijde ideální no. Mám nějakou infekci, tkáně se poškozujou,...
Nejspíše bude každá photovost úplně jiná, město od města. Včera, v sobotu, dopoledne omdlel, z ničehož nic, soused. Zhroutil se u linky, spadnul na psa a rozbil si hlavu. Rychlá byla během 15ti minut. Ve Vítkovicích změřili tlak, udělali odběry, zašili hlavu, udělali EEG a prohnali ho několika stroji \ přístroji. Verdikt byl: dehydrovaný. Napíchli mu kapačku a v 16 hodin ho odvezl syn domů. Co více si přát, když už je potřeba?
Je velikém štěstí, dostat se do péče takovému špitálu!
Však já říkám, že má někdo makat 24/7? Co to používáte za demagogii? Říkám, že fakticky dostanete jinou péči v sobotu a jinou péči v neděli. A jde o zdraví.
Pokud máte probíhající infekci. A rozbory vám udělají až v pondělí, protože víkend, tak mi to přijde dost mimo. Neumřete, ale začnete se na základě výsledků z rozborů léčit prostě později (nebo vám upraví léčbu později).
Vůbec nemyslím veškerou péči – myslím tu péči, kde to udělá rozdíl, jestli dostanete správná atb ten den a nebo až po víkendu... udělá to malý rozdíl, ale rozdíl to udělá... jde o zdraví.Neumřete, ale tělo si to bude pamatovat. Prostě v ten moment nebudete mít všechno, co byste měl v pracovní den.
Nebavíme se tady o tom, co popisujete vy – příspěvek jste nepochopila tak, jak jsem myslela, proto to osvětluji. Nepožaduji, abych si mohla na plastiku apod. zajít i v nedělu (haha) – nebyl by proto žádní legitimní důvod.
Když platím, tak dostanu péči, nejde o nějaké nadřazené postavení (vaše "rozkazuji – demagogie).
Zdravotnictví je dost specifická oblast – dobrý zdraví je předpoklad pro všechno. Konec vašeho příspěvku fakt demagogie.
Ani infekce nevznikne sama od sebe a ze dne na den .Dá e použít alternativní medicína,např. slivovice ,konopí a podobné běžně dostupné prostředky. ..
@vcxxv - Prostě ne každej den dostanete stejnou péči. Ani v nemocni se vám nevěnujou pořádně o víkendu.
Existuje péče neodkladná a odkladná, takže dostanete takovou péči, o jaké ošetřující lékař usoudí, že je v daném čase potřebná, bez ohledu na víkend a denní dobu.
A není to tím, že "prostě nejsou lidi", ale třeba taky proto, že je neekonomické držet přes víkend např.kompletně obsazenou laboratoř kvůli standardním vyšetřením, která opravdu do toho pondělka mohou počkat.
Tyhle kecy o tom, že si zdravotníci /prodavačky a další/ taky potřebují o víkendu dáchnout fakt miluju.
To jako všechny profese co pracují den co den, svátek, pátek, noc, mají v pátek večer vše vypnout a odejít za rodinou?
To by se vám brzy znelíbilo.
Podle mě když si řádně platím zdravotní pojištění, tak mám taky nárok na to, aby mě někdo ošetřil.
Syn si nedávno natrhl sval na internátě a prostě musel dva dny vydržet. Nejbližší chirurgie desítky km daleko a na sanitku to není.
Stalo se to asi v pátek na internátě, proč nezvolil pomoct přímo tam? Internát asi není v zapadlé vísce.
Syn byl pak na operaci a nebo měl jen klasicky znehybněnou končetinu a v klidu na lůžku doma se kurýroval? To snad víkend počká.
Okresní město to není a od něj je to daleko. Na internátě to nikoho nezajímalo. Musel jsem pro něj autem až jsem měl volno.
Chudáčku, musel jsi zajet pro vlastního syna autem, taková obětavost! Tak proč jsi ho přímo nezavezl do nemocnice na úrazovku? Dali by mu tam na sval obinadlo a poslali ho domů. Obinadlo možná máš doma...bez nemocnice.
No jasně. Jde o nastavení systému. Platím si, chci službu. Nechci nějaký nasazování a obětování lidí, kteří to dělaj zadarmo...
Prostě se ti přihodí něco o víkendu. Úplně stejně tak jako ve všední den... ale v různých situacích musíš počkat. Musíš podstoupit diskomfort a částečně je zde riziko do budoucna (záleží na konkrétním problému). A to proto, že se ti to stalo v "blbej" čas.
pro VCXXV souhlas. Ještě horší péče je o svátcích. Sloužící doktoři se snaží, ale nemohou nic dělat, když tam další nejsou. Sehnat otevřenou lékárnu o svátcích, když jsou nákupní centra uzavřena je také nemožné. V okresním městě není otevřena ani jedna.
A ještě, když ležíte v nemocnici, tak vás před svátky nedoléčené vyhodí domů aby tam měli co nejméně pacientů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.