Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prace na dohodu

Od: glap odpovědí: 2 změna:
Zdravím, mám možnost brigády a mělo by to být práce na dohodu o provedení práce. Co mi ale není jasné je že na DPP se nesmí odpracovat více než 300 hodin za rok. Zároveň ale když si napočítám směny (chtějí cca 3 týdně 6hod směny) vychszi mi to tak cca 70-80 hodin měsíčně. a to je rozhodně více než 300 hodin za rok...přijde mi ale že snad všechny brigády jsou právě na DPP . Tak jak se to řeší?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Různě. Například další část roku budete pracovat pro jinou firmu ale na stejném místě. Nebo se papírově zvedne hodinová odměna a tím se napíše menší počet odpracovaných hodin. Aby to vyšlo na 300 za rok. První způsob používají často pracovní agentury.

jezisek
hodnocení

0x

Normál. Proto je to taky na přivýdělek-brigádu a ne hpp. Běžně se to tak dělá a dělalo a dělat určitě dlouho bude, že budeš mít sice reálně jednoho zaměstnavatele, ale podepíšeš x dohod kde budou figurovat různé firmy. Minulý rok jsem si tak byl přivydělat a rovnou při nástupu jsem podepsal dohodu se čtyřmi firmami.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]