U nás v práci se denně měří lidem teplota. Kdo má nad 37 jde domů a musí přinést PCR (firma klidně proplatí). Máte to někdo taky tak? Když mě třeba dnes pošlou domů a v pondělí budu mít negativní PCR kdo mi omluví dnešní směnu? Jdu na odpolední, můj lékař ordinuje do 12 a stejně mi den neschopnosti nenapíše. Brát si dovolenou nebo si směnu nadelavat mi přijde vůči zaměstnanci nefér - co s dnem volna který si člověk nemůže předem naplánovat, zkrátka je mu ten den dovolená k ničemu? Řešil už jste někdo v práci?
U nás v práci se denně měří lidem teplota : takže vy nejedete domů sám od sebe, pošle vás zaměstnavatel. U koho chcete absenci omlouvat? On si to eviduje. Myslíte tím, kdo bude hradit čas pracovní neschopnosti?
josip
No ano. Na základě čeho budu doma když o tom nerozhodl lékař. A co za to dostanu? Dejme tomu že mě dnes pošlou domů. Na test se dostanu v pondělí. To mám mít ranní, kterou nestihnu. Přijdu tedy o 2 směny. Když bude test negativní lékař mi neschopenku nenapíše (zpětně už vůbec) a mně bude chybět 15h práce. Dovolenou nechci, protože tohle dovolená není.
Testovat se dá i o víkendu. Nebo se můžete testovat rovnou v ten den, kdy vás pošlou domu (jak sám píšete, co s neplánovaným volnem). Doma budete nejspíš doma na překážkách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.