Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zřízení běžného účtu

Od: olaa odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,
chci si zřídit účet, ale nevím jak na to a hlavně se bojím skrytých poplatků. Některé účty například účtují poplatky když na účet nepřijde suma 10 000 atp. Nikdy jsem účet neměla, vzhledem k tomu že jsem nevydělávala nebyl třeba. Nyní ale uvažuji o brigádě a tak účet potřebuju. Tech zmíněných 10 tis ale asi nevydelam a nechci zbytečně platit skryté poplatky . Koukala jsem na různé banky, ale protože se v tom nevyznám, zkusím že zeptat zde zkušenějších.
Je mi 24, takže studentské účty asi neradte, na většinu z nich jsem už téměř stará a ano vím že je divné že do této doby jsem se obešla bez účtu
Jo a také bych si chtěla pořídit účet spořicí, kam bych si vložila peníze doteď našetřené. Vím že to ani zdaleka nepokryje inflaci, ale aspoň nepřijdu o tolik. Takže ideálně banku, která nabízí jak běžný tak spořicí účet tak aby to pro mne v téhle situaci bylo co nejvýhodnější
Prosím seriózní rady děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Stáhněte si do telefonu aplikaci AirBank a přes ni si založte účet u stejnojmenné banky.

Žádné skryté poplatky, žádná nutnost posílat pravidelně nějakou částku. airbank.cz/...

Spořící účet založíte tamtéž.

hodnocení

3x
Skryté poplatky? To myslíte vážně? Každá banka má na svých stránkách ceník.

leeta
hodnocení

1x
Dobrý den, equa bank má běžný účet bez jakýchkoliv poplatků a nejsou zde žádné podmínky. Spolu s běžným účtem si lze zřídit i spořící účet. Výběry jsou zdarma ze všech bankomatů v ČR.
Totéž mBank - má účet bez poplatků a jakýchkoliv podmínek a i možnost zřízení spořícího účtu. Výběry jsou také zdarma, ale je tam omezení že minimální částka výběru musí být 1500 Kč.
Mám obě tyto banky a žádné poplatky nikdy neplatím, k oběma mám zdarma platební karty, zdarma jsou také vklady hotovosti.
Ani na jednom účtu není žádný poplatek pro to, pokud vám tam přijde málo peněz.
Variantou ke spoření jsou ještě termínované vklady - tam se jedná o uložení peněz na určitou dobu, např. 6 měsíců. Sazby mohou být výhodnější než spořící účty, ale nevýhoda je, že peníze nemůžete vybrat dříve, abyste o úrok nepřišli.

hodnocení

0x

Běžných i spořících účtů je hromady, které jsou výhodné a zdarma, každá banka má svoje.
Někde je výběr z bankomatu zpoplatnění a někde je zdarma.
Pokud hledáte běžný i spořící účet v jednom, tak to je vhodná Expobanka.
Účet je to běžný s výhodama spořícího účtu. K účtu je jedna platební karta.
Zřízení, vedení je zdarma
výběry ze všech bankomatu je zdarma.
žádný poplatek, když na účet nepříjde požadovaná částka
Úrok 3,01% ročně.
A za založení dostanete 500,- Kč jako dárek.
Pokud Vás zajímá něco blížšího a nebo chcete vědět víc, klidně mně kontaktuje do vnitřní pošty a tam to proberem.
Dále Vám mohu z vlastní zkušenosti doporučit AIRBANKA.
Vrací peníze z nákupu (Cashback), ale berou poplatek za výběr z cizi banky.
Další banka, která by se Vám mohla líbít je MBANKA.

miky99

No zrovna Expobank? ..ruská banka s jedinou pobočkou v ČR, co v několikaletých intervalech mění názvy-dřívější názvy Interbanka, Bawag, LBBW, a uz je zase na prodej a mozná i stáhnutí z českého trhu, hrozí ztráta bankovní licence:

Expobank CZ loni dostala od České národní banky pokutu 20 milionů korun – jednu z nejvyšších na tuzemském finančním trhu. Hrozila jí i ztráta licence. ČNB při kontrole zjistila, že Expobank k 14. prosinci 2018 "nedisponovala řídicím a kontrolním systémem, který by byl účinný, ucelený a přiměřený charakteru, rozsahu a složitosti rizik spojených s modelem podnikání a činností společnosti".

Zdroj: penize.cz/...

hodnocení

0x

Já mám Fio. Nikdy jsem nic neplatila. A to dělám i platby do zahraničí apod. Jediná podmínka je zůstatek 100,- , abyste měla nárok na platební kartu

hodnocení

0x

Skrytých poplatků se nemusíte bát. Žádné neexistují. Poplatek za malý příjem má snad jen Poštovní spořitelna. Tam se zastavil čas. Všechno se musí vyřizovat osobně papírem na pobočce. Doporučuju se jí vyhnout. Osobně mám dobré zkušenosti s Air a Equa. Vše lze vyřídit na dálku, obě mají uživatelsky přívětivé mobilní i internetové bankovnictví, s běžným účtem se automaticky zakládá spořicí. Za úvahu stojí Expobank s jedním vysoko úročeným účtem. Běžný s kartou a spořicí zvlášť se mi zdá bezpečnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]