Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomůcka pro nevidomého

Od: m123® odpovědí: 7 změna:

Obracím se na vás s prosbou.

Nevíte prosím někdo co či jakou pomůcku použít na dávkování kapek pro nevidomého. Je potřeba brát 20 kapek denně a přemýšlely jsme se sestrou čím našemu dědovi pomoci, ale nic nás nenapadá. On je plně soběstačnej vše plně zvládá, ale s tímto si nevíme rady. Děkuji za každou radu.

doplněno 19.01.22 19:38:

Děkuji všem, zkusíme tu stříkačku s ryskou na pístu, to by mohlo klapnout.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Použila bych malé stříkačky inzulinky. Nakapat na lžíci, natáhnout do stříkačky, každá dávka v jedné stříkačce.
hodnocení

Díky, to mne taky napadlo, ale nevím jestli lék "vydrží" týden ve stříkačce. Zkusím se poptat v lékárně.

Nápad se stříkačkou mě dovedl k tomu, jestli se nedají kapky rovnou z lahvičky natáhnout? Některé mívají ten otvor takový, že se dá protáhnout ústí stříkačky. Tam by pak stačilo jen hmatově vyznačit délku pístu.

20 kapek je celkem dost. Takže normální plastovou maloobjemovou stříkačku a po natažení potřebného množství navléknout, na vývod osazení pro jehly, gumovou ucpávku na tyto stříkačky. Pak je to vzduchotěsně uzavřené jako ve skleničce a neměl by být problém. A pokud je potřeba na delší dobu, tak nadávkovat více stříkaček. Je to levné a je to možné používat, pro tento účel, opakovaně. Logicky- pokud bude použita, nechat ji bez té ucpávky a hmatem zjistí, která je prázdná a která plná.

Hledal jsem odkaz na ty ucpávky na běžné stříkačky, vím že existují (mám je), ale nenašel jsem je zvlášť nikde. Ale tyhle inzulinky z odkazu, za 5 Kč, je mají rovněž, takže funkce by byla shodná. Pokud bude stačit obsah.

zbozi.cz/...

hodnocení

4x

Ptala bych se tady Krajská střediska/... - mohli by vědět víc než my.

hodnocení

Díky, tam chci volat zítra. Má od tam už hromadu různých věciček co člověku hodně pomohou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]