Nejste přihlášen/a.
Tři roky bolesti ... to je výkon a také trochu podcenění problému.
On meniskus se operoval už před dvaceti lety laparoskopicky, tj. tři vstupy v koleni a druhý den jdeš domů.
Po operaci se "voda" spíš odsává než doplňuje.
A také čím dřív půjdeš na operaci tím víc zbude použitelného menisku.
Rehabilitace následuje po operaci a injekce pomohou.
S roztrhlým meniskem budete tu operaci muset absolvovat, na to nepomohou žádné rehabilitace, bolestí Vás to nezbaví.
Nicméně nějaký čas po operaci, na základě informace, kolik toho menisku muselo být vyříznuto, bych s ortopedem konzultoval injekce vlastní plazmy do operovaného kolene. Jedná se o tzv. ACP terapii, není hrazena pojišťovnou a celková terapie sestává ze tří injekcí v intervalech jednoho týdne. Úspěšnost léčby (tedy snížení či odstranění pocitů bolesti) je udávána až 1 rok po aplikaci. Ze své zkušenosti říkám asi 7 měsíců, nicméně mé koleno je na tom hůře než Vaše, takže to by tak odpovídalo.
Invalidní důchod kvůli menisku je z říše snů.
Operace menisku v 18 letech levé koleno, v 19. pravé, ve 30 reoperace //všechno sportem ke zdraví //. Do 40 jsem hrál závodně fotbal, ve svých skoro 80 bez problémů běhám //i závody//, mám za sebou maratony, běhy do vrchu //Lysá, Praděd apod.// i krátké rychlé. Taky běžky, denně kolo... Kolena jsou, pravda, volnější, ale v podstatě žádná omezení. Takže, žádný strach z operace, navíc dnes všechno šetrně artroskopicky, zatím co mě vždycky řezali. Důchd na meniskus asi těžko. Tak ať se Vám daří!
Zdravím, rehabilitací určitě nic nezkazíte.
Já bych chtěla zareagovat na tu poznámku o důchodu: nechci vůbec umenšovat váš zdravotní stav, ale jde "jenom o koleno." Když jsem žádala o důchod já, narazila jsem na fórum, kde kolovaly (z legrace) řeči jako že pro přiznání důchodu musíte být ideálně slepý, bez končetin a mít silnou skoliosu Takže na důchod nespoléhejte, poctivě cvičte a ať koleno nedělá neplechu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.