Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odchod do starobního důchodu a trvající nemocenská?

Od: ola® odpovědí: 1 změna:

Prosím o radu. Přítel je zaměstnaný a byl si minulý týden požádat klasický starobní důchod. Odchod do důchodu má 16.5.2022. Dnes šel na nemocenskou s kolenem a bude to nemocenská minimálně 8 měsíců (výměna kloubu). Jak je to prosím s nemocenskou? Do toho 16.5.2022 bude tedy na klasické nemocenské a co po tom 16.5.22? To bude muset nemocenskou ukončit, kvůli tomu, že mu bede vyplácen důchod? Nebo mu bude vyplácen důchod a i nemocenská, která bude určitě trvat minimálně do září-října?

Děkuji.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

ja jsem to mel trochu jinac ,na nemocenskou jsem stacil nastoupit v ochranne lhute.Podle mne se musi rozhodnout co bude met vic? Zda nemocenskou nebo duchod.Pokud nemocenska bude vyzzsi tak bych odlozil duchod.To se chce domluvit na CSSZ.

Ja osobne nastupuji od 1.2.22 A posledni smenu jsem oddelal 28.2. 21

Mohl jsem jit do duchodu uz 9.11.21

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kdy chodí nemocenská

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]