Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Interaktivní formulář pro daň z prodeje nemovitosti

Od: jarm® odpovědí: 8 změna:

V dědictví jsem nabyla nemovitost, kterou jsem do 2 let prodala. Znáte někdo odkaz na interaktivní formulář pro podání daně z prodeje nemovitosti? Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Není třeba. Daň se neplatí.

tabletka*

No, za určitých okolností se dań z příjmu při prodeji nemovitosti platí.

To ano, ale z dědictví se neplatí.

tabletka*

jen z dědictví po přímém příbuzném a ještě je tam časový test. Zkrátka, nejde na to kategoricky prohlásit, že se daň neplatí.

hodnocení

Daň se platí, není do dědická, ale prodej nemovitosti po 2 letech vlastnictví.

Když nemovitost získáš v dědictví, tak se nic neplatí. I když to prodáš po dvou letech.

Kde to je stanoveně? V § 4 ani 4a jsem to nenašel.
K dotazu: Speciální interaktivní formulář neexistuje. Byl by to příjem podle § 10 přiznání k dani z příjmů na příloze č. 2.

id
hodnocení

0x

Pokud jste totiž nemovitost nabyli dědictvím v první příbuzenské linii a rozhodnete se ji prodat, započítává se do lhůty 5, respektive 10 let, i ta doba, po kterou ji vlastnil váš příbuzný, po němž jste dědili.

radomirdubec.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]