Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odejít z práce?

Od: hannanas odpovědí: 16 změna:
Hezky den,
Mám dilema - odejít z práce nebo ne? Jsem tam teprve půl roku, ale cokoliv udělám, moje manažerka to předěla úplně cele komplet po svém (fakt úplně vse), každý krok, který dělám, ji musím předem rict (minule se mě ještě o dovolené ptala, jak jsem napsala šéfovi zprávu, ať ji to doslova popisu a rozcilovala se, ze jsem mu to měla napsat jinak :D) vůbec si nesedneme, v mem týmu si nemám s lidmi co říct a i když se snažím se začlenit, moc mě neberou. Kromě toho se tam všichni vzájemně denne pomlouvaji a už z toho mám paranoiu, co si říkají o mě. :D o úkoly musím skoro prosit, práce, kterou dělám nemá moc smysl a i beze mě by to vse fungovalo bez problému. V bývalé práci jsem naopak měla spoustu odpovědnosti, měla jsem ze sebe dobrý pocit a když jsme s rozhodla odejít, byli z toho zklamání. Tady si prijdu zbytečná a jako patě kolo od vozu. Všechny úkoly hází vedení na jednu slečnu a Ja se musím porad doprosovat, zda ji nemůžu pomoct. Prijdu si neschopna s každý den mám sebevědomí o něco níž. Jak říkám, cokoliv udělám, moje manažerka to cele od začátku do konce predela a ještě vedeme tak 3 hodiny diskuzi o tom, proč to Ja chci jinak a ona jinak. V práci se pak skoro nic nestihne, už mě to unavuje. Mam radeji odejít? Cítím se poslední týdny dost v nepohode, představám si věřit a nevidím v tom budoucnost…

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenda22
hodnocení

11x

Na co čekáte?

hodnocení

6x

Vždyť to sama určitě víte - jistěže odejít. Tohle nemá cenu.

ppp
hodnocení

5x
Odešla jste z práce, kde jste spokojená byla, tak se zkuste zeptat, zda by vás nevzali zpátky. Mohlo se tam třeba uvolnit nějaké místo.

olinl
18.01.22 23:20
hodnocení

4x

Odejít..

liska5
hodnocení

4x

Jasně, že odejít. Tohle nemá smysl. Uleví se Vám.

Už si hledejte novou práci.

hodnocení

4x

A nemůže být chyba i ve Vás? Popisujete tady minulé zaměstnání jako skvělé a přesto jste odešla. Takže jste asi tolik spokojená nebyla. Takže mě napadá, zda vůbec někde spokojená můžete být. Tady odtud odejít, to je jasné, proč se na to vůbec ptáte?

coze
hodnocení

3x

Podle vašeho popisu situace v práci rozhodně odejít, neboť je to jenom otázkou času než budete kompletně vyhořelá a pak to bude mnohem horší dostat se psychicky zpět.

hodnocení

2x
Zda se že vás nová práce psychycky ničí je na vas zda to chcete trpět či ne
Ja osobně bych si našel jinou práci a z této v poklidu přešel do nové

minsk
hodnocení

2x

Zkusila jste to a píšete, že jste si nesedli s vedením, s kolegy, s přidělováním práce též problém.

Půl roku je dostatečná doba na to, říci si, to stačilo.

Negativní zkušenost nás poposune dále.

Takže i tuto špatnou zkušenost vzít jako pozitivní. Takto už ne a jít o dům dál.

joudic*
hodnocení

1x
jestli je dobre placena, tak mate internet ne ;)

rad
hodnocení

1x

Manažérka bude psychopat, ti mají dneska v tom zvráceném systému tzv. zelenou.

hodnocení

0x

Jestli máte dobrou mzdu, tak bych neodcházela. O žádné úkoly bych se sama nikoho neprosila (to je starost vašeho nadřízeného, aby vám přiděloval práci) a když by mi nikdo nic nezadal, věnovala bych se svým věcem - prostě pohoda, klídek. Přidělenou páci bych udělala tak, jak nejlépe umím, a když si to chce nadřízená předělat, tak ať si to předělá podle sebe. Do práce se chodí především vydělávat peníze.

"práce, kterou dělám nemá moc smysl"

- jo, takových prací je spousta, možná i většina...

"V bývalé práci jsem naopak měla spoustu odpovědnosti, měla jsem ze sebe dobrý pocit"

- Vždycky jsem přemýšlela, jak někdo může být spokojený v práci, kde má spoustu odpovědnosti - tak budu ráda, když mi to tady někdo vysvětlí, co je na takové práci super (krom toho, že je asi lépe placená). Spousta odpovědnosti = spousta stresu, větší riziko neurologických obtíží, spánkových poruch, větší šance, že si časem uženete rakovinu atd., pokud to berete opravdu vážně. Tohle opravdu někdo chce? Já mám spíš zkušenost takovou, že pokud někdo v práci udělá chybu, která má nějaké důsledky, nikdy to nepřizná a vždycky se za každou cenu snaží svalit vinu na někoho jiného. Kde teda jsou ti lidi, kteří se nebojí odpovědnosti? Mně se asi vyhýbají.

Odpovědná práce je lepší v tom, že to není nuda. Odbouchat si 8 hodin jednotvárné činnosti - to mě má nějak naplňovat? Když odvedu nějakou práci, tak si za ní přece stojím a nečekám, že to udělá někdo jiný.

Ale jak tak čtu váš příspěvek, tak chápu rozdílný přístup. Mě totiž moje práce baví. A pokud bych musel někdy skončit, mám v záloze jinou činnost, úplně z jiného soudku, a ta by mě bavila taky. Pracovat pouze kvůli penězům, to je v některých případech asi nutné, nicméně je to tak trochu smutné.

@kovis: Ano, v dnešní době ta všeobecná představa, že práce musí člověka naplňovat, je jako mor. Já myslím, že do práce se chodí hlavně vydělávat peníze. Co to znamená, že práce člověka naplňuje? Protože to je takový dost neurčitý pojem. Myslílm, že například lékaři a zdravotní sestry mají asi nejvíc odpovědnou práci ze všech, přitom jsou to nejvíc vyhořelí lidé a nejvíc emočně otupělí.

Nad rámec toho bych řekla, že součástí odpovědné práce je dělat tu práci ideálně zcela bez chyb a nebo když už, tak umět nést následky za své chyby. Toho lidi nejsou schopni - chtějí odpovědnou práci, ale od odpovědnosti pak dávají ruce pryč - to je trošku nelogické a je tedy otázkou, zda jsou připraveni mít odpovědnou práci. Je to celé pouze záležitost nabubřelého ega, nic víc :)

@danka86 - do práce se chodí hlavně vydělávat peníze
Máte pravdu - přesto vidím drobný rozdíl v tom, jestli si stejnou výplatu opatřím pěstováním růží nebo vyvážením žump *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]