Dobry den, je mi 14. O Vanocich jsem jedla docela dost cukrovi a vlastne vsechno, na co jsem mela chut. Od te doby mam neustale velke chute na sladke a vecer taky velky hlad. Pres den taky dost porad od neceho uzobávám. Ikdyz se cely den snazim jist dost, obcas nejake jidlo trosku osidim a dam si treba k obedu jen maso a trosku ryze, ale pak se zas dojim necim jinym, co doma ,,uzobnu". A taky mi vrta hlavou, ze tohle spise deje jen pres tyden, kdyz je skola. Kdyz jsem o vikendu doma a casto i sportuji, vubec takove chute a hlad nemam.
Tomu se říká rozežranost Začni jíst základní stravu a přestaň se ládovat nesmysly, které tvému tělu nic nedají. Také je důležitý pitný režim. Voda především.
Pěkný den,je možné,že rostes. V pubertě se může pocit hladu zvýšit,je to dané růstem a pracujícími hormony ve tvém těle Pokud chceš,aby ti rostly svaly a ne tuk,jez hodně bílkovin například v mase, vejcích,mléce a nizkotucnych sýrech,dobrý je i tvaroh například skyr prodávají se i příchutě. Nejez sladkosti, chipsy a podobně,to jsou prázdné kalorie a tvému tělu takové jídlo nedá žádné živiny,jenom ztloustnes.
No, pořád lepší než anorexie nebo bulimie, znám děvče, které tím trpí a je to neštěstí. Zkus se stále něčím zaměstnávat, do misky si nakrajej jablko, pomeranč, prostě ovoce a zeleninu, chuť na sladké můžeš zahnat třeba zobáním rozinek. Zkus jíst menší porce, žaludek se časem smrskne a nebudeš mít potřebu pořád něco jíst. Ale ono se to lehko řekne, ale dá se to. Jez pravidelně a pestre.
Hodne jsem prave pribrala, vubec se ted sama sobe nelibim, prijdu si hrozne tlusta... Snazim se jist aspon zdrave a kazdy den chodit alespon na hodinu na prochazku ven, ale ty chute mam proste porad...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.