Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aliexpress a celní řízení

Od: sova* odpovědí: 4 změna:

Zdravim,

z aliexpresu jeden predmet - zbozi do 150eur. VAT-dph zaplacen primo v eshopu.

Ceska posta mi poslala v sms odkaz a kod at si vyplnim podrobnosti k celnimu rizeni, za uplynuly tyden uz podruhe a nikdy predtim, nakupuju vcelku pravidelne.

Ptam se jestli je spravny postup obejit postu a i ted po doruceni sms vyplnit primo na ecep pres identitu?

Nebo se musim uz zastoupit postou pomoci odkazu, a kolik to navic bude stat? V ceniku sem sice nasel 0kc, ale to je jen nejaka docasna akce, takze do budoucna urcite nemam zajem priplacet pokud staci zadat na ecep.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A je to skutečně od české pošty? A je odkaz skutečně na web české pošty? Mě to taky přišlo a odkaz byl www.ceskaposta.bflmpsvz.com nebo něco takoveho. A chtěli platit kartou:)

sova*
hodnocení

ano samozrejme zprava je klasicky od posty, mezi zpravami "vyzvednete zasilku" a "blizi se kuryr" a "dnes vam dorucime"

Po otevreni odkazu a opsani kodu zadaneho v sms si to zada dalsi udaje o zasilce, uz je predvyplneny i obsah jen se upravi cena a potvrzuje se souhlas se zastoupenim u celnho rizeni. Nikdo nic platit nechce, ale je pravda ze sem to neproklikal cele, jelikoz se nechci nechat zastupovat za penize kdyz muzu vyplnit za 5 min formular na webu ecep.

Adresa je postaonline.cz/celni-rizeni/sms a vypada to ze to mozna posilaji automaticky hned po obdrzeni elektronickych informaci o zasilce.

domino
hodnocení

0x
Pokud to nebyla nějaká levná blbost řekněme do 100 Kč tak je to možné.
Pokud to bylo něco dražšího tak je téměř pravidlo že to bude odesláno přes "Aliexpress standart shipping".
V tomto případě za vás Aliexpress vše zařídí a pošta po vás nic chtít nesmí.
sova*
hodnocení

Tyden pred vanoce mi dosla knoflikova baterie koupena za 65Kč vc dopravy... s dobirkou na poste za 210Kč = 150kc zastoupeni bez soucinnosti a 60kc DPH si vymerili z nejake odhadnute castky, dph uz bylo ale zaplaceno na aliexpressu a mne nikdo nekontaktoval, doslo to taky o dost pozdeji nez bych predpokladal takze to tam nekde lezelo a jak vyprsela lhuta naparili co mohli.

Takze ne, nechci aby posta vse zarizovala - ano driv to fungovalo, ale vypada to ze nedavna jsou nejaka nove pravidla.

Co sem se docetl tak zalezi ktera prvni zemee EU prebere balik, pokud je to cz tak se to mozna bude muset resit s nasima celnikama rucne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]