Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blokování místa na parkovišti

Od: berger® odpovědí: 18 změna:

Dobrý večer, k dotazu mě inspiroval tento článek. Před koncem roku jsem to zažil dvakrát, u marketů. Poprvé mladej klučina stál na plném parkáči tak, aby blokoval parkovací místo, podruhé totéž postarší manželský pár. V obou případech drželi místo pro někoho, kdo byl v řadě o pár aut za mnou. Delší diskuzi mi zakázala přítelkyně, prý pokud to vyhrotím a skončí to rvačkou a poldama, budu spát na gauči. :(. Tak jsem sklapl a kroužil dál. Otázka zní, jak byste to řešili? To blokování, ne vyhrůžky přítelkyně. Dát jim po tlamě prý nesmím, najet a doufat, že uhnou, asi také ne... Zastavit a volat měšťáky - no, nemám je rád a zablokoval bych celé parkoviště...*zmateny*

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

9x

To zalezi na tom, jak moc o nejake misto pred obchodem stojite. Nejlepsi taktika je najet autem tak, aby bylo zrejme, ze chcete parkovat, ale zaroven abyste autem blokoval prujezd parkovistem. A cekat, nic nerikat, netroubit. Cekat. Pak je to hra nervu, kdo podlehne nevrazivosti davu drive. Bud blokator pochopi a ustoupi, nebo dojdou nervy Vam a odjedete...

hodnocení

Tohle příště zkusím...

re4zon
Zkus to, ale zdrzis asi sebe a dalsi hromadu lidi s nejistym vysledkem. Problem je totiz v tom, ze podobnych pitomcu co nekomu jsou schopni drzet misto je v populaci hromada a zalezi jen na nahode, jestli ti za tebou budou z kategorie normalnich nebo pitomcu (a povazovat za zdrzovace tebe a ne je). Idealni by bylo docilit stavu, kdy bys mel najeto na misto, nemohl jinam a zaroven kolona za tebou ti neumoznovala couvnout, to se ti ale asi bohuzel nepovede.
Osobne bych si najel na 10cm od nich a zkusil, jak dlouho vydrzi poslouchat klakson, v mem aute neni zrovna ten nejtissi. Urcite bych to nehrotil k rvacce, ale stanovisko - at uhne chodec co tam nema co stat, ja nikam nejedu - mi prijde ok. K tomu kamera a jestli to chodec nebo kamarad nevydrzi a zacne ti mlatit do auta, tim lip, priste si to rozmysli.
Taktika ok, ale u blbce riskujete auto ojeté mincí do vozíku. Jinak já radši jedu tam, kde je místo na parkovišti popř k svému oblíbenému obchodu v méně exponované časy.

hodnocení

7x

V dnešní době vystresovaných vzteklých lidí, psychoušů na fetu atd, bojovat o místo na hodinu na veřejném parkovišti někde u hypermarketu*smich*. To by mi za to fakt nestálo. Něčím vám švihnou vzteky do předního okna, nebo podobně a zdrhnou. Jinak policie vám stejně nepomůže. Já jednou přišel k autu a na otevření dveří jsem měl pět centimetrů. Policajti jeli zrovna okolo, tak jsem k nim utíkal a mával na ně. Zastavili tak jsem jim to ukázal. Zkrátím to. Nakonec mi řekli abych se tam nasoukal z druhé strany. Taky jsem zažil na parkovišti u Globusu večer před zavíračkou, když na tom obrovském parkovišti bylo pár aut. Já stál dost daleko od vchodu, přijel pitomec a zaparkoval před moje auto, pak ještě couval že jsem musel zatroubit jinak mi bouchnul koulí do SPZ. Prostě nepochopitelné chování.

riva
hodnocení

4x

Stane se mi to jednou a jezdím nakupovat jinam. Ono plné parkoviště znamená i plný obchoďák a fronty u pokladen. To nechám úchylům, kteří se rádi tulí v davu.

Tak ono stačí přijet ve vhodnou dobu. Sobota 11h fakt není ideální čas na nákup. Tedy pokud nejste masochista, co se rád tře...

hodnocení

4x

Asi sem prilis natvrdly na to, abych pochopil, ze kdyz Tam nekdo stoji, ze blokuje misto pro nekoho dalsiho.

Takze bych tam proste zajel a ocekaval, ze uhnou.

Dost mozna se mi to uz stalo a ani o tom nevim, ze to byla tahle situace.

Kdyz se nemaj k uhnuti, jemne zatroubim, kdyz stale ne a pritom vidim, se tam jenom zevlujou - ze k tomu tam byt nemaji nejaky padny duvod, pomalu se rozjedu vpred. Zatim vzdy uhnuly.

Kdy by ne, urcite uz bych zpet nevyjizdel, ale slusne je o uvolneni mista pozadal. K tomu ale asi jeste nikdy dojit nemuselo.

hodnocení

Neuhnou, začnou mávat rukama, když otevřu okénko, dozvím se - tady je obsazeno pro táááámhletoho, co už jede...

To bych ignoroval a trval na uhnuti.

V takove chvili bych totiz tahal za delsi konec, pac ten druhy tam stejnak nemuze, dokud sem tam ja.

Ale jak rikam, k tomu nikdy nedoslo.

runner2
hodnocení

3x
Já jsem povahy klidné a takto "obsazené" místo bych minul mávnutím ruky a neřešil to. Za nějakou hádku a následně třeba z pomsty poškozené auto by mi to nestálo. Jinak já se vždy snažím parkovat co nejdále, kde je volněji a to i za cenu že se projdu.
Dělám to taky tak, odlehlé prázdné místo a přijdu z obchodu a těsně vedle mne stojí auto.Dokola spousta volných míst a on to vrazí vedle mne.To nepochopím.
hodnocení

Pavlos, přesně. Říkám tomu "stádní instinkt". Zaparkujete úplně bokem, všude místa dost a okamžitě někdo zahodí auto těsně vedle...

stejné tak je to v restauracích, sednete si ke stolu v úplně prázdné mísnosti.Během chvilky přidou další hosti a samozřejmě si sednou hned k vedlejšímu stolu a navíc tak, že máte potom problém si odsunout židli. Ten výraz "stádní syndrom" se mi moc líbí a plně vystihuje situace.*hej*

jm
hodnocení

2x
Tchýně jela s mojí ženou do aquaparku. Dvěma auty. Zaparkovala a mávala na ženu, že má přijet. Přijel chlap, začal najíždět a mírně do tchýně drcnul. Do chodce stojícím na parkovišti. Tchýně nervy dostatečně velký neměla a ustoupila. Nejsem si jistý, jestli by vyhrála v přetlačování.
K dotazu... Také bych se bál, že mi někdo rozbije auto.
V Brně jsem chtěl zacouvat do místa podél silnice. Paní mi tam ale hned vjela. V domnění, že se mnou vyčůrala jsem jen popojel vedle auta před tím volným místem a čekal. Různě se pokoušela zaparkovat, pak pochopila, že to bez couvání nejde. Takže ji zklaplo a jela dál. Já si couvnul, zaparkoval, ...
Ovšem jestli večerní škrábance a posprejovani auta bylo od ní netuším.

sirokko
hodnocení

0x

Co je na tom nejasného? Nemá tam co dělat.

Chůze

§ 53

(1) Chodec musí užívat především chodníku nebo stezky pro chodce...

§ 54

(3) Jakmile vstoupí chodec na přechod pro chodce nebo na vozovku, nesmí se tam bezdůvodně zastavovat nebo zdržovat.

Vozovka je i parkoviště, bezdůvodné zdržování není nástup a výstup z vozu nebo naložení nákladu. Co s tím, to nevím.

hodnocení

Dobře, takže v praxi co? Mohu ho rozšlapat, přejet? Ucpat parkáč a volat poldy? Za jak dlouho přijedou?

hodnocení

0x

Zlobu jednoho přenášet na druhého? Proč? Pomyslím si něco a jedu jinam. Páč pak hodiny a dny na to musíte myslet, jak v tomto případě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]