Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

O jaké zranění kotníku by mohlo jít?

Od: mirkapraha odpovědí: 17 změna:

Zdravím,

syn dnes hrál fotbal a doslova se domu připlazil s tím, že dostal ránu do nohy. Prý měl nohu ve vzduchu, nezpevněnou a z vnějška do ni dostal, a noha ho následně začala brnět. No pitomec se to snažil rozchodit a ještě hodinu s tím hrál. Teď sotva chodí, běhat nemůže vůbec. O jaké zranění by mohlo jít? Je možné si zranit vazy i jinak než zvrtnutím? Ocenila bych i osobní zkušenosti. Par fotek jak kotník vypadá

O jaké zranění kotníku by mohlo jít?
O jaké zranění kotníku by mohlo jít? #2

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

6x

co to nechat zrengenovat místo dotazu tady?

hodnocení

1x

Nalozte ho do auta a odvezte na pohotovost, namiesto robenia fotiek na net.

liska5
hodnocení

1x

Jasně to poví jen RTG.

Jinak ty mladé kosti jsou docela pružné, pokud není lámavej. Pak se odrazí okostice, ta prokrvená a inervovaní blána, co kryje a vyživuje kost, a ta bolí. Ránu dostane i kloub, vazy, podkoží. To automaticky oteče a později bolí víc, než hned po úraze. Ledovat, mazat kostivalem, octan hlinitý nebo nějakou mast na podlitiny a nějaký čas klid.

hodnocení

0x
Též zdravím.
100% rady a pomoc hledejte u lékaře.
Tady můžeme pouze spekulovat.

hodnocení

0x

Zlomené to asi nebude když chodí, ale i tak bych na rentgen zašel jestli je vše na svém místě.

Na úrazové pohotovosti jistě budou vědět víc.

hodnocení

0x
Kdyz jsem si zvrtnul kotnik, tak jsem to mel stejne. Dosel jsem normalne jeste do auta... Vecer bolest, otok, rano jsem nemohl doslapnout vubec a tahal jsem nohu za sebou. Mazal jsem octanovou masti. Dalsi den jsem to pomalu rozchodil. Ale nejistota v tom kotniku byla jeste minimalne mesic az dva. Pokud nema podlitinu na kotniku, tak to nebude nejhorsi. Se zlomeninou by tezko neco odehral. Jo at se vyvaruje teple vode ve sprse. Jsem se malem po...

mnd®
hodnocení

0x

A na pohotovosti řekli co? Pokud by se tohle stalo mému dítěti,tak beru třeba i taxi a jedu.Hrál fotbal někde za domem bez dozoru nebo v nějakém klubu? Od toho se totiž odvíjí i zodpovědnost za úraz.

mirkapraha
hodnocení

Na fotbalovem hristi s kamarady. Kluk nikam jet nechce...

hodnocení

0x

Když s tím ještě hrál dál, tak to nic zlého nebude. Čtu tady i nesmysly, ale dejte na lisku5. Rána míčem z boku do nezpevněného kotníku má pro kloub stejný mechanismus jako podvrtnutí. A zjevně i stejné následky. Nějakou dobu to bude bolet, 2. a 3. den víc, ale klučina za týden zase bude proháně balon jako by nic nebylo. A ty řeči o odpovědnosti ani nečtěte, autor zřejmě chová své děti doma v teráriu. Co my jsme se každý den naběhali za míčem...píši vám se zkušeností dlouholetého fotbalisty. Tak vám oběma přeji hodně pohody!

mirkapraha
hodnocení

Díky, kluk už právě chodit skoro nemůže, ale na pohotovost jet neche...

liska5

Na to se zpravidla dával škrobák, a 14 dní šetřit. Nebo doma elastické obinadlo / šířky, jako noha v kotníku/. Když bylo hůř na pár dní si půjčit fr.hole.

liska5

Dneska se dají koupit kompresní bandáže, tejpy a různé ortézy. I nastavitelné na suchý zip. Ty se dají schovat, kdyby zase něco.

Do pondělí vydrží a v pondělí do kterékoliv nemocnice na úrazovou nebo na ortopedickou ambulanci. Pro jistotu. V pondělí to ještě určitě bolet bude, i kdyby to nic nebylo. Ostatní jsem již napsal dříve.

mirkapraha
hodnocení

děkuji za rady, kluk tedy furt rika ze nikam jezdit nechce, tak jeste nevim jak ho k tomu donutim :D Kazdopadne stav stejny jako včera, tak uvidime...

mirkapraha
hodnocení

Myslíte, že by mohlo jít o natržení vazů? Natažené to zjevně není, je to podstatně horší, ale nemá tam modřinu...

hodnocení

0x

Pokud problém trvá několik dní, tak určitě rentgen a pak se uvidí. Zlomené to asi není, ale i jiné úrazy potřebují znehybnění.

111®
hodnocení

0x

tak pokud mu ten otok /podlitina/ zesulcovatí, tak se to bude řezat, tož se ho poptejte kam to chce dotáhnout...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]