Dobrý den,měl bych tu na vás jeden dotaz,v týdnu jsem byl u svého zubaře byl jsem normálně objednam jen mě rozbolel zub a tudíž jsem týden před volal a domluvil se ze tento zub mi udělá v tom nejbližším termine co jsem byl objednán,po příchodu jsem zjistil ze zubař ke kterému jsem chodil už tam nedělá a místo toho je tam zubař kterému to tam patří,nejdříve mi tvrdil ze mi ten zub dělat nebude ze na nej není čas takže jsem mu řekl ze jsem volal,pak se teda rozhodl ze ho udělá ten zub mi dělal minuly zubař už měsíc zpět a stalo to 2000kc klasická plomba tento mi zdelil ze je to na vyndani nervu predtim mi ještě rikal ze mě jiné zuby budou stát 20k korunky což jsem mu řekl ze o tom vím a potom kdyz už začal s tím zubem mi začne tvrdit takže počítejte ze dnes tu budete muset nechat 12000kc tak to mě hned zarazilo ještě ani nezačal a už ze 12000kc kdyz mu říkám ze ten předchozí mi dělal stejný zákrok za 3000kc začal mi tvrdit ze pan doktor už tu nedělá a ze on to děla jinak,řekl jsem mu ze na to rozhodne teď nemám a on mi řekl ze mu to doplatim příští návštěvu v únoru řekl jsem mu ze rozhodne na to mít nebudu porad si stal za svým a řekl ze nejsem schopnej nasetrit 10k za měsíc řekl jsem mu ze ne a ze to chci provizorně zadělat jako to dělal ten předchozí chvíli tvrdil ze to nejde a ze není zvedavej na to abych tam za 2 měsíce byl znova s tím samým zubem protože je tam teď sám a nemá čas ,pak rekl ze to udělá teda jako ten minuly doktor za tím si stal tak 5minut a pak ne uděláme to za 12k a dáte mi to příště rekl jsem ze na to mít nebudu začal se semnou dohadovat ze tak zrušíme ten termin a až na to budu mít donesu mu to jinak už mě neosetri a mám si hledat jiného zubaře ze v životě přišel o více peněz a furt takové kecy žádná uctenka nic mi nedal jen výpis z terminálu po platbě kartou co jsem mu zaplatil 2,5k a z druhé strany mi napsal propiskou ten dluh a rekl te jestli mu to nedám už nemám chodit,takže tohle chování mě docela dostalo a už se tam nehodlám vůbec vracet a hledám jiného zubaře i kdyz je to problém ale chci se zeptat muže to po mě nějak vymáhat nebo tak něco?jeste kdyz mu člověk 3x řekne ze na to mít nebude a ze to tak nechci a on si stejně děla svoje já třeba pochopim ze to provizorní není moc na dlouho nebo tak ale kdyz na to člověk proste nemá tak nemá,a hlavně se mi nezdá proste ta částka kdyz ten předchozí to dokázal udělat úplně za jinou částku bylo to vytažení nervu a zaděláni nějakou plombou žádná korunka nic,a ještě mi řekne ze je to jeho blbost ze mi to udělal na sekeru kdyz to nezaplatim,zajímal by mě vás názor na toto
Tak si zub nechte vytrhnout, to je na pojišťovnu a klapačky pak taky. Jinak je lepší věnovat dokonalému vyčištění zubů večer co večer 10 minut, než pak brečet, že nemám na zubaře. Já to tak dělám a zuby mi spravovali naposledy před 10 lety za 800Kč, od té doby jen 2x ročně prevence, jednou do roka dentální hygiena a čas strávený v koupelně. Dělám to tak už od dětství.
Zubař si ročně vydělá - okresním město nebo menší město 2 - 3 miliony za rok. Větší města ještě více.
Má nějaké náklady na sestru a zdrav potřeby. Zařízeni ordinace mění tak jednou za 20 let. Takže příjem má značný.
Zubaři to je největší zlodějina. Většina ani nové klienty nepříjímá.
Mě řekl zubař, když jsem tam nebyl dva roky, že jsem vyřazen z evidence a mám si hledat nového zubaře. Nikdo mě dopředu neinformoval, že budu vyřazen z evidence, jestli s tím souhlasím nebo ne. Ale když potřebuji vytrhnout zub dávají mi podepsat, že s tím souhlasím a nesu všechny rizika já. Zubař nic.
Nikomu nic nebrání, být také zubař a vydělávat miliony. Nebo že by ano? Zubař musí být chytrý, zručný a musí mít silny žaludek, protože lidi mívají v hubě hnůj a zákroky se na fakultě učí na hlavách lidí. Vytáhnou si uřízlou hlavu z chloroformu a jdou vrtat. To každý neustojí. Zubaři vydělávají hlavně na lenosti lidech si zuby dobře vyčistit. Za celý svůj život jsem nechala u zubaře tolik, že by mu to nestačilo ani na jedny boty Na dentální hygieně mi říkají, že si umím vyčistit zuby tak, že u mě stačí chodit tak jednou za třičtvrtě roku až rok, ne 2x do roka, jak se všude píše. Jak si čistím zuby jsem už popisovala, kdyby si lidi uměli čistit zuby tak jako já, zubaři pojdou hlady. Ale spoustě lidem přijde vrchol ústní hygieny přešmrdlat si zuby 2x denně a mezizubní kartáček je sprosté slovo.
Je to spatna situace, oni si jsou moc dobře vedomi, ze clovek nema na vyber, ale nekdy ty castky jsou opravdu nehorazne. Nebere to konce. Zdravotni pojistovna uz ocividne hradi maximalne to, ze mi dvakrat rocne nahlidne do pusy a bud se domluvime na kseftu nebo ne.
Spominate "vyberanie nervu", to su drahe zakroky a trvaju dlhsie, ako bezne osetrenie. Druha moznost je vytrhnut. Ziadne "provizorne" riesenie nie je. Po prvom "vytrhnuti nervu" nasleduje dalsie osetrenie, ked sa plnia korenove kanaliky.
Měl jsem 25 let zubařku, která si nikdy nevzala ani korunu, vystačila si s platbami od pojišťovny. Je téžko pochopitelné, že zubní péče není brána jako součást zdraví a 100% hrazena pojišťovnou. Zubaři jsou tak trošku mafie a honorace, hlídají si, aby jich bylo málo (nížké počty přijímaných na VŠ) a byli vzácným "zbožím".
tttom
Přesně tak ...u nás zubař taky drahej ...je to i kvůli těm ordinacím (novým) . Třeba osvětlení a hygienický věci chápu , ale Nechápu proč musí mít v čekárně novou sedačku, nový počítač, křeslo , nová linka, atd. Stačilo by obyčejnější vybavení. Někdy si řikám neplatím péči ale vybavenost a design ordinace !
tomaso
Já sem třeba rad,ze můj zubar nemá 20 let staré vybavení a má moderní přístroje. Jo a ten počítač je oproti zdravotnickým přístrojům zadarmo... Je trochu smutne, že jsme zvyklí na standard ošunťelých komunistických koženkenkovych sedaček a zchatralych nemocnic...
No a teď mi řeknete jestli když mu to nezaplatim protože to opravdu platit nehodlám jestli mi něco muže?neexistuje zadna domluva na datumu kdy to doplatit nic a ještě když to člověk odmítne a on ještě řekne když to nezaplatite už nechodte?
tabletka*
No, bezpochyby tam máte zdravotní kartu s popisem zákroků, plateb atd. Takže dokumentace, že něco dlužíte existuje. Jedině se soudit o to, že vám to udělal proti vaší vůli. Pokud to nedokážete, budete mu muset zaplatit.
Myslim že záleží, jestli si u něho registrovaný nebo to bral jako akutní péči pro neregist. pacienta, dále máš právo do určitý míry rozhodnout o své léčbě sám. Měl by ti to dopředu vše říct ..alternativy, ceny a tak. Ale posledně mi zubař k tomu co všechno mi dělá, taky nic moc neřek, vrtal mi zub a pak mi udělal na něj korunku od laboranty a taky sem platil kolem 6500 tis. a jsem pojištěn. No jinak se ted po novým roce změnily trochu příspěvky od pojištovny ...byl článek na netu nebo zákon č. 48/1997 Sb. , příloha 4 . Navíc jestli jsi u vzp, tak do března je příspěvěk na dent. hygienu.
Dekuji za odpovědi,mě je to jasné jen nechápu ze bývali zubař to dokáže za 3k dejme tomu a tento za 12k a ještě když mu řeknu ať to udělá jako ten předchozí řekne mi ze ho vyhodil a když jsem se s nim hádal tak chvíli ze to udělá levněji řekl jsem mu jestli bude stačit 2,5k řekl ze jo a potom se zase rozhodne udělat to jinak tak to mi přijde jako ujety to je jak kdyby já mu tam šel dělat elektriku a domluvili by jsme se třeba na 20zasuvek a vrazim mu tam 30 zásuvek a řeknu mu já to dělám takto bude to o 20k dražší,nevím přijde mi ten zubař jako idiot s prominutím taky už tam najdu a muže se s těmi peněžmi rozloučit přeci jen to si muže napsat ke každému ze mu dluží a ještě když řekne ze mu to nezaplatim ze je to jeho problém ze mi to udělal dopředu ale ze je to jeho dobra vůle tak jako podle mě musel tušit ze to je nereálná cena nebo já to nechápu
Jestli vám bude trhat nerv a čistit kanálky, pak postaru se čistí kanálky od oka a je to 50 na 50, jestli tam vznikne znovu zánět. Moderně se čistí kanálky pod mikroskopem, trvá to několik hodin, ale úspěch a zachování zubu téměř jisté. Je to stejné jako by vám jeden opravář promáčklý blatník přelepil izolepou a přetřel temperou a druhý vyměnil celý blatník za díl z prvovýroby. Vy tváte na tempeře, on vám říká, že to takhle dělat nebude. Každopádně za problémy se zuby si může každý majitel sám, stojí za tím jen lenost a neochota si zuby dokonale vyčistit. Jak jsem psala, večerní čištění mi trvá 10 min včetně použití niti, mezizubního a jednosvazkového kartáčku, remineralizace gelem či krémem. Je to opruz a trvá to dlouho, ale já nevím, co to je bolest zubů nebo injekce do dásně před vrtáním a násobně víc peněz jsem nechala na dentální hygieně a za pomůcky, než u zubaře.
itguru2
Já chodil k zubari 20 let a neplatil jsem vůbec nic. Pak jsem se přestěhoval a našel si zubaře, který mi na rentgenu ukázal jak mám každý zub zkažený. 2 z nich s čistenim kanálků a korunkou. Za ty jsem dal tak 10-20tisic/ zub. Jinak u nej za každou návštěvu nechám 6 tisíc a chodím tam jednou za 2 týdny. A ještě rok chodit budu. Takže ten doktor predtim taky nemusel byt svatý a mohl to u vás flakat…
guma
Takhle nás okrádají
Čištění zubních kanálků - Endodoncie - ceník
Vyšetření a konzultace Konzultace stomatologa 700 Kč
U jednoho zubu mi zubař též dělal umrtvení a čistil kanálky. Ptal se mne, jestli to chci na pojišťovnu nebo si to zaplatím. Když jsem se ptal jaký je rozdíl, tak samozřejmě vychvaloval svoji metodu, ale řekl jsem mu, že to chci na pojišťovnu, jen jsem si připlatil na nějaký preparát do kanálků. Nezdá se mi totiž, že by zdravotní pojišťovna hradila zákroky, které jsou nespolehlivé a nefunkční. Zubaři jsou zlatokopové a s tímto vědomím je nutno s nimi jednat. Mimochodem, se zubem zatím nemám žádné problémy. ... Váš nový zubař se chová naprosto nepřijatelně, bude nutné hledat jiného. Nic mu platit nemusíte, vy jste se zákrokem dle jeho návrhu nesouhlasil, takže je to jeho problém. Doporučuji vše konzultovat s vaší zdravotní pojišťovnou, od toho tam mají revizní lékaře, kteří hájí klienty před šmejdskými praktikami některých lékařů.
thom
Zhruba před dvaceti lety mi bezplatne osetrili zubni kanalky a na do zubu dali velkou amalgamovou plombu.
Po tech letech mi ta plomba vypadla a kdyz zubarka delala pro jistotu rentgen kanalku, neverila, ze jsou spravene pred 20
lety, byly absolutne OK.
A ted at mi nekdo vysvetli, proc dnesni supr drahy matrose, jsou tak uzasny, kdyz to slo i po staru a zadara?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.