Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

BLOKACE PÁTEŘE VS KAPAČKY

Od: michal958* odpovědí: 14 změna:

zdravim vsechny trpim castymi blokacemi krcni patere , doktorka na pohotovosti mi navrhla abych sel na kačky,protože rehabilitace, obstriky ,prasky nezabiraj, chtel sem se zeptat jestli s temi kapackami mate nekde zkusenosti a zda vam to na delsi dobu povolilo, a zda lze kapačky davat ambulantně abych nemusel byt hospitalizovan , diky za kazdou odpovbed

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

2x

Já měl dost vážené problémy s bederní páteří a podobně jako vy jsem už byl na tom tak pitomě, že mi nezabíralo nic ani cvičení, ani silné prášky. Tak jsem začal chodit ambulantně na kapačky a byl jsem jak chemická laboratoř s výsledkem nijak zvlášt uspokojivým, pak jsem oslovil odborníka v ústí nad labem a tan mi po nějakém tom váhání páteř odoperoval takovým tím zvláštním způsobem a mám relativně pokoj. Tedy může chodit a pracovat bez bolestí. Jen když jde změna počasí, tak mám bolesti, ale dá se to přežít. Kapačkama jsem ztratil 5 roků kvalitního života a nebylo to k ničemu. V Liberci jsou fachmani specializující se na krční páteře... odporučuju.

hodnocení

2x

S páteří jsem se trápila cca 10 let. Bylo to totéž, co píšete vy. Ale když jsem se už jednou dostala do špitálu, šoupli mě do několika přístrojů a udělali mi opravdu kvalitní vyšetření. A také jsem udělala kolečko po všech odděleních a i tam mě vyšetřili. Takže to byla inventura. Vypadalo to, že simuluji, protože toho moc nenašli. Vlastně nic, jen nepatrný posun dvou obratlů. A co našli, to na nějaké operační řešení nebylo. A já jsem trpěla úplně neskutečně! *plac* A tenkrát to nikdo vůbec nespojoval s lupénkou. A byla to ta mrcha, kamarádka nejvěrnější. Dala se mi do kloubů a páteří začala.*hi* Možná, že byste kapačky, ale v nemocnici,měl vyzkoušet. A přitom ať vám udělají kvalitní vyšetření. Ale vyberte si dobrou nemocnici.;) Přeji vám, ať najdou řešení a bolestí vás zbaví.

lui*
hodnocení

2x

Pokud je to "svinská hradecká směs" jak tomu říkají i doktoři, tak ta opravdu pomůže od akutní bolesti. Je v tom leccos, co zřejmě roztáhne a uvolní páteř a plotýnky. Myslím, že říkali, že maximálně může člověk dostat 10 infuzí. A je možné na ně chodit ambulantně. Ta kapačka trvá necelé dvě hodiny. Ale na trvalé léčení to určitě není. Mě pomáhá na bederní páteř pohyb. Když se "flákám" a nehejbu se, tak se mi po čase připomene bolestí bederní páteře. Chce to opravdu pohyb a nenastydnout. Vadí průvan.

A teď něco co se jen domnívám. Ale na základě vlastního pozorování si myslím, že vadí zima na nohy. Vypadá to šíleně, ale něco takového jsem vypozoroval u sebe. Ale berte to s rezervou, možná se pletu.

technikjirik*

Ta směs bude asi Guajacuran. je to supersvinstvo, které neléčí, jen uvolňuje... uleví od akutní bolesti.

S tou zimou od nohou se stotožňuju. Když na stavbě prochladnu, je to na houby, ale když prochladnu od nohou, je to secmazec na h.vno...

hodnocení

0x

Ještě musím dodat, že jestliže víte s naprostou jistotou, že máte vyhřezlé buď ploténky nebo obratle, je potřeba jíst prášky proti bolesti. Jinak svalstvo okolo páteře je z bolesti v křeči a drží ty ploténky ve špatné poloze. Při uvolnění a několika uvolňovacích cvicích se páteř vrátí do správné pozice.:D Ale může se jednat i o prasklou ploténku. Fakt je třeba podrobné vyšetření.

jita*
hodnocení

0x

taky trpím blokacemi krční páteře.Nebo spíše jsem trpěla,ted se mi to stane jen když dělám něco těžkéhoChodila jsem na kapačky ale moc to nepomohlo.Tehdy jsem byla dost při těle a myslím že to byl taky ten důvod proč jsem měla takový problémy.Ted mám problémy jen když dělám něco těžkého a pak mi pomůže když si nasadím límec na krk.Je to taková pomůcka která srovná krční pateř mám ho hodně let a mě pomáhá.Pak to chce hodně pohybu chodit rovně a nehrbit se.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Zdravím, jak už jsem na poraďte.cz jednou psala, doporučuji Vám Dornovu metodu. Na stránkách www.dornova-metod/... naleznete seznam certifikovaných terapeutů, určitě si vyberete někoho, kdo bude blízko Vašemu bydlišti.

Já mám velice dobré zkušenosti s paní Staňkovou z Děčína, moc mi pomohla, už po první návštěvě. Zjistíte, že problémy s páteří a kostmi obecně souvisí i se špatnými návyky, které člověk získává během života. Na dornovce Vás naučí, jak si sám od bolesti ulevit. Poud máte šikovnou přítelkyni, manželku, sestru... atd. atd... může Vás terapeut naučit Breussovu masáž, která se provádí třezalkovým olejem a opravdu pomáhá, "promazává"páteř.

janakaprasovarozhlascz
hodnocení

0x

Kapačky jsou na problémy s páteří skvělý prostředek! Člověk k jejich získání potřebuje doporučení na neurochirurgii a toto vystavuje praktický lékař (dříve "obvoďák"). Kapačky lze absolvovat i ambulantně, záleží na místní domluvě. Přeji hodně štěstí s léčbou, já se po nich cítila jako nová! JK.

michal958*
hodnocení

muzu vam rici byl sem natech kapackach je to neco malo pres mesic a zadnej ucinek to nemelo jen mi po nich bylo zl e od zaludku a furt sem spalt tedka sem byl na ct s pateri tak cekam na vysledky tyden, nez je poslou na neurologiee, u nas neurologie stou za ho,,,, kdyby jste mel nekdo zkusenosti nebo znameho dobrteho neurologa byl bych rad za kontakt .

lidus*
hodnocení

0x

Obě směsy které jsou zde zmíněné jsem jako infuze měla ambulantně a mě pomohly. Chodit k fyzioterapeutovi-masérovi, který si nevyžádá RTG snímek je nesmyslné a může jen uškodit.

malvinka*
hodnocení

0x

Míšo, kdysi jsem byla u jednoho lékaře jako doprovod.

Přiznávám, že jsem se hrdinně vplížila do ordinace. Týden před jsem si slušně blokla záda, ale před doktorem jsem byla hrdina. Homeopat po mě lupnul očima a řekl na Vás se mrknu za chvíli. Všiml si mého elegantního kroku.*smich* Pak padlo pár otázek zda byla nějaká situace co mne tak vykolejila.Že se vůbec ptal?Po té sdělil, že mi mrkne na páteř. Slyšela jsem už jen varování, asi chvilku neuslyšite, a neuvidíte. A tak se i stalo. Vyzkoušel na mě jakýsi hmat, povytáhl mou hlavu a najednou mi bylo hej. A druhý den ještě lépe. Nic nebolelo.

lachim1
hodnocení

0x

Také jsem byl na kapačkách,ale mohu říct,že to je o ničem.Je to jen na uvolnění a ne na vyléčení.Mě to nedělalo vůbec nic,ale spoustě lidem je z toho akorát zle.A co se týče těch kapaček,tak to co obnášejí je totálni humus pro tělo.Neříkám aby na to někdo nešel,ale ať nepočítá,že ho to vyléčí :(

bohan

Také jsem byla na kapačkách a nepomohly mi.Mám vyhřezlou ploténku L4/L5 a L5/S1.Byla jsem i na Dornově metodě ale druhý den

jsem měla bolesti zpátky.Cvičím doporučené cviky ale bolesti mám stále.Máte někdo podobné zkušenosti?

nu*
hodnocení

0x

to máte z toho, že sedíte jen na zadečku, v kanceláři, u televize, nesportujete a cpete se doma bůčkem...pak máte nadváhu a tělo respektive svaly v pokročilém stadiou atrofie mají co dělat udržet ten rosol pohromadě...

Když je v mládí člověk ok, nemyslí na prevenci, páteř je poskládaná tak jak má být, je obalena pevným svalovým korzetem který jí drží pohromadě a žádná ploténka nemá důvod při běžné činnosti vyhřeznout...Když někdo nejí, aby zhubnul, odbourá si většinu svalových vláken, pak se nacpe a opět přibere, ale ted jen tuk...No a pak mají tito ochablí zadýchaní tučnáci na průser zaděláno...Tělo se začne pomalu rozkližovat a tučňák začne nadužívat lékařskopu péči...Něvo jiného je to u starých lidím tzam je přičinou atrofie vysoký věk...

Vysvětlí mi někdo, jak může kapačka nebo prášek zabrat na mechanické poškození těla? Když je ploténka mimo své místo, tedy jince, než kde má být, leze ven mimo páteř a tlačí na zbytek ochablé tkáně, která jí neudrží na místě...a také na nervy, coč pak hodně bolí?

Metodicky správné je začít od příčin...Cvičit, bojovat s plíživou atrofií, zdravě žít...Když pak ploténka vyhřezne, je to pak na operaci

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]