Nejste přihlášen/a.
Já chodím rovnou na chirurgii bez doporučení obvodního. Zrovna mne to čeká, protože se mi z ničeho nic udělala vystouplá tmavá piha na konci krku směrem k rameni a svědí a zvětšuje se, což není dobře. Ale počkám na jaro, až ten omikron poleví/snad. Doktor to posílá na rozbor.
Zašla bych na kožní. Tam se podívají, o co se jedná a dají vám doporučení na chirurgickou ambulanci. Objednají vás na vytříznutí.
Zdravím. Ještě přidám – pokud se nejedná o pihu, kterou je nutné odstranit z důvodů zdravotních, ale estetických, pojišťovna to neproplácí, platí si to žadatel sám. Před 3 lety to bylo 500,- Kč za jednu pihu. V případě víc kusů se odstraňují max. 3 při jednom zákroku. Proto je vhodné začít na kožním, kde posoudí, zda jde o důvod zdravotní, či ne. Ida
Ne všechny kožní operace hradí pojišťovna.Něco je pokládáno za kosmetické úpravy .Takže rozhodnutí dává praktik,určí zda jít na chirurgii,spíše vás pošle ke kožnímu.Ten pak určí konečnou diagnozu,zda je kožní útvar nutno odstranit.Malé odstraní sám dusíkem,může vzít vzorek pro laboratoř a dále postupuje k chirurgovi.Sám jsem takových postupů absolvoval řadu.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.