Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Očkování, je další dávka horší než první?

Od: jaj* odpovědí: 24 změna:
Dobrý den, tak jsem byla na tom dobrovolném očkování abych mohla na lyže, jenže mě bolí ruka, začalo mi pískat v uších a občas takový tlak v hlavě, problém je že se mi to zhoršuje. Zajimalo by mě, jestli je reakce na druhou dávku silnější nebo menší než na tu první. Tohle je bohužel horší než nemoc to mi aspoň nebolela hlava, nemůžu spát protože spím na levé ruce a oni mi to dali do levé. Ted mě ještě zajimalo od kdy mi plati očkování, jestli 14 dni druhé dávce nebo je to ještě jinak na netu to nemůžu najít.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

runner2
hodnocení

8x
Každý to má jinak. Nicméně ze svého okolí neznám nikoho, kdo by po očkování jakoukoliv dávkou měl nějaký opravdu zásadní problém. 1 až 2 dny únava, spavost, pocit jako při viróze. Já jsem tyto pocity měl při první dávce, při druhé už ne. Kolega první a druhá bez potíží, po třetí si musel jít z práce domů lehnout na jeden den.

hodnocení

4x

Po první dávce únava, po druhé i zvýšená teplota. Po třetí jenom 2 dny bolest v místě vpichu.

Všechny 3 dávky dohromady ale byly nepatrným zlomkem toho, když jsem měla Covid.

Opatření dodržuju stále (roušky, odstup) a doufám, že něco takového jako Covid mě už nepotká.

jm
hodnocení

3x
Každý to má jinak podle aktuálního zdravotního stavu.
Já první dávku odnesl opakovanou angínou. Druhá byla o únavě, třetí pohoda.
Kolega se mi smál, ale včera měl po třetí dávce a stěžoval si, jak ho to zmohlo.

hodnocení

3x
Já znám jednoho co přestal na týden chodit, mamka byla po druhé dva týdny mimo pracovne a celou dobu jen proležela v posteli...jo prakticky neznám člověka co neměl po očkování problémy...samozřejmě je to člověk od cloveka a záleží jak moc si to pustí k tělu, a že je to tečka a koronavirus uteče...ha ha ha tomu už snad nevěří nikdo
tabletka*

tak to se můžeme seznámit a vlastně udělat mejdan s celou mou rodinou a všemi kolegy v práci. Já znám zase jen jednoho pětaosmdesátiletého dědu, co měl alergickou reakci vloni při první dávce. Z té se vylízal za dva dny a od té doby v pohodě.

Fakt je, že ti, co dostali covid po očkování ( a nebyli překvapeni, protože informace, že vakcína nezabrání na 100% nakažení byla k dispozici na stránkách MZ a leckde jinde od prvního dne, ho měli bez nějakých dramatických příznaků a nejhorší potíž byla "byl jsem týden unavený a měl teplotu". Tím nepropaguji očkování, jen popisuji MÉ zkušenosti.

Teď zrovna sedím sama doma, protože naše idiotská kolegyně, co pojala opatření proti covidu jako útok na její osobní integritu a pořád mele o kuličkách ve vakcínách, co mají za úkol vyhubit 20% světové populace a "jedna známá měla tři kamarádky a všechny umřely během týdne po očkování) nejen chodila do práce i s vědomím, že je jí dva dny špatně a měla by jít na testy (byla včera a je samozřejmě pozitivní), zásadně nenosí roušku, ani když sedí půl metru od zákazníka a na nás ty dva dny prskala, podávala nám ruku atd. (covid už měla vloni, takže ví, co a jak, jen na to sere), takže vám možná za týden budu moci při tom velkém setkání vyprávět, jaké to je.

jaj*
hodnocení

Potom nechápu proč je tohle očkování nutný, protože normalni očkování si dám abych nenakazila babičku ale tohle mi to nezaručuje. Nebo abych nebyla nemocná,ale teď jsem na tom hůř než s covidem. Nebo abych mohla na lyže, tohle mi nezaručuje že to přežiju ve zdraví. Buďto žít jako vězeň nebo jako pacient a mám pokaženej vikend :(
tabletka*

To je fakt strašný, pokažený víkend. No tak na očkování nechoďte, vaše argumenty jsou opravdu silné. Nemyslím, že by váš osud zajímal někoho jiného než tu babičku. Já reagovala na to vaše "neznám prakticky...

nox®
Tabletko, vy tu urážíte kolegyni, ale není chyba spíš systém? Dřív na sebe prskali všichni a nikdo kvůli tomu neseděl v karanténě. Nemocných byly haldy, ale nikdo kvůli tomu nevyhlašoval protiprávní opatření. Vy budete doma, přestože budete treba 100% zdravá, kolegyně si třeba projde jen nachlazením, přesto ji tu budete lynčovat jako šiřitele moru. Jak říkám, systém.
tabletka*

Kolegyně má potvrzený covid a věděla to, takže jaké lynčování? A nikoho neurážím, s tím se musíme všichni vyrovnat. Tvrdí, že nezná člověka, který by neměl potíže po očkování. Tak jsem jí napsala své zkušenosti.

jaj*
hodnocení

Tabletka... nic takového jsem nepsala, přestaňte si vymýšlet. Doufám že aspoň chytnete trombózu po vakcine aby ste videla co to je zač.
tabletka*

máte smolíka, jaj, nic jsem "nechytla" a cévy mám jak samet. A teď si povíme, co přeji já vám...vlastně raději ne, paní epidemioložko.

jaj*
hodnocení

Jen jsem se zeptala za jak dlouho mi bude líp po vakcíně. Když se podíváte na info o vakcinach tak tohle tam můžete vyčíst, že tahle vakcína nechrání před nakažením, přenosem a tak. Křivě ste mě obvinila že jsem napsala něco co jsem nepsala, nemělo by se takhle lhát. Nebo mi sem zkopírujte ode mě tu větu která začíná Neznám prakticky? Opravdu by mě to zajímalo. A kde jsem psala že neznám člověka co nemá potíže po očkování? A nejsem epidemioložka, to co vím o covidu mám ze svých zkušeností, třeba to že po očkování jsem na tom hůř než při nemoci, tak proto mě zajímalo kdy to přejde a nerozumím tomu proč nás do toho nutí, ale to nechápe nikdo. Jediný co se mi líbilo, tak že u životního pojištění budou platit více ti, co měli těžší covid, což si myslím ze je dobře, ještě léčbu bych jim nechala zaplatit a každý by si 2x rozmyslel jestli se nechá nakazit, presne kvůli těm nas nutí do očkování. Ted 4. den mě navic trochu bolí na hrudníku když se mi zvedne tep, to je trochu děsivý.

hodnocení

3x

Mam dve Astry a jeden Pfizer, vedlajsie ucinky nulove, ak nepocitam miernu bolest v mieste vpichu asi 1 den.

jabraka*
hodnocení

3x

Docházím do kolektivu asi 20 lidí,kvůli dialyze.Hromadně jsme se nechali vakcinovat doplňkovou vakcinou.Měl jsem možnost vysledovat reakci na tuto vakcinu mezi skupinou lidí.Větší reakci,tedy teplotu a bolektivost končetiny měli tři.Ostaní jen malou bolest v oblasti vpichu,polovina téměř nic.

JABRAKA

liska5
hodnocení

2x

Jak u koho. Já mám tři dávky a po všech jsem byla akorát trošku spavá. Sestra byla chřipková po první dávce, syn po druhé.

hodnocení

2x

Je to silně individuální záležitost.

Po první dávce mě asi den a půl bolel vpich. Po druhé už to trvalo jen den. Po třetí jsem vpich cítil až po několika hodinách a cítil jsem ho pár hodin.

Po zkušenostech mého otce (očkování do levé na které spí a pak se moc nevyspal) jsem se nechal pokaždé očkovat do pravé. I když jsem pravák a očkujícího jsem musel přesvědčit, že opravdu chci do pravé. Nicméně po druhé i třetí dávce jsem v pohodě mohl ležet i na té pravé ruce.

hodnocení

0x

V mém okruhu, více jak desítek známých měla jen kamarádka 3 dny bolesti v krku. Zdali to bylo vinou vakcíny, nikdo nevíme. Jinak jen drobnosti, bolest okolo vpichu.

jaj*
hodnocení

Znamej ma taky po vakcine bolest v krku, celkem mu to závidím bolest v krku by mi nevadila, on měl covid asi 5 dní, den horečku a pak zvýšenou teplotu a pokašlával, to musela byt hrozná nemoc.

orion*
hodnocení

0x

Výsledek výzkumu na sociálních sítích a různých diskusích: stav organismu po očkování naprosto zásadně závisí na tom, s jakým záměrem se dotyčný nechal naočkovat.
Pokud se dotyčný nechal očkovat, protože věří, že vakcína ho ochrání před nebezpečným průběhem nemoci, tak po očkování nemívá žádné vážnější komplikace.
Pokud dotyčný vakcinaci považuje za bezpráví a nechal se naočkovat z důvodů cestování, zaměstnavatele apod., pak téměř vždy má velmi dramatické potíže po vakcíně, a to bohužel i včetně všech očkovaných v jeho okolí.
Doporučení výzkumného týmu: pokud jste antivaxer, vakcíně se vyhýbejte jak upír česneku, vakcína vás odrovná tak, že se po zbytek života sotva postavíte na nohy.

jaj*
hodnocení

Ajo, takže jsem očkovanej antivaxer. Jasně. Tak mi vysvětlete na co je ta vakcína dobrá. Třeba na wikipedii o tom píšou tohle. Dobře konstruovaná vakcína musí splňovat dva základní atributy: musí být účinná a neškodná. Primárním předpokladem je výběr vhodného antigenu, který navodí účinnou – protektivní imunitu (tj. zcela ochrání organismus před vznikem nemoci) vakcina proti covidu zabrání přenosu a nemoci? A co tady melete o nebezpečným průběhu nemoci? Jakože jsem měla 3 dny zvýšenou teplotu (ani horečku jsem neměla) je nebezpečný průběh? Proč bych do sebe dávala vakcínu abych měla lehčí průběh covidu? Jako abych ho měla třeba 4 hodiny? Ten váš trapný výzkum je daný tímto: kdysi jsem covid znala jen z televize, říkali jak je to hrozná nemoc a zastrašovali jak se dalo, v téhle fázi by si člověk dal vakcínu a i kdyby po ní blil červy tak by byl s vakcínou plne spokojen. Jenže kdo covid prodělal tak už je k vakcíně kritičtější, a je blbý že je vakcina horší než samotná nemoc. To je jako by mi začaly bolet zuby a po prášku proti bolesti bych měla nízký tlak a odlévala bych, takový prášek bych si pak nikdy nevzala protože rizika jsou horší než přínos. Můj závěr je že tyhle vakcíny jsou k ničemu když nezabranují přenosu, každá vakcina ma vytvářet kolektivní imunitu aby se nemoc nedostala kam nemá. Běžte si udělat test a lehnout na jip jako to dělají vám podobní, pak si můžete říkat jak kvůli takovým jako vy umírají lidi na odloženou léčbu.

orion*

Přesně tak, jste očkovaná antivaxerka. Zbytek vašeho textu je bramboračka z dojmů, omylů a nepochopení problematiky.

jaj*
Tak mi vysvětli jak to že vakcina nebrání přenosu a nákaze, a k čemu to riziko je. To mi žádný vaxer nevysvětlil.
orion*

jaj:
Covid vakcíny byly vyvinuty na virovou variantu vyskytující se v čase vývoje vakcíny. V začátcích očkování vakcíny chránily proti onemocnění s účinností přes 85%, což je mezi vakcínami naprosto skvělá účinnost. Bohužel virus sars-cov-2 od té doby stihnul projít několika mutacemi a vakcíny postupně ztrácely účinnost až přestaly účinkovat proti nakažení virem a propuknutí nemoci. Naštěstí si podržely účinek proti těžkému průběhu nemoci, ještě koncem minulého roku se uvádělo, že Comirnaty (Pfizer) má cca 90% účinnost proti těžkému průběhu nemoci. Bohužel se během času zjistilo několik nepříjemných skutečností. Protilátky po očkování proti viru sars-cov-2 v těle vydrží jen cca půl roku a pak je nutné přeočkování (booster). Kdo po půl roce nemá booster, tak není chráněn proti těžkému průběhu nemoci, dost očkovaných lidí proto skončilo v nemocnicích, což bylo široce zneužíváno antivaxery: podívejte se, očkovaný člověk a skončil na JIP, vakcína je k ničemu. Dále se zjistilo, že i člověk naočkovaný boostrem se může nakazit novými virovými variantami a virus šířit. Dnes tedy vakcína nechrání proti onemocnění, ale proti těžkému průběhu nemoci. To celkem očekávatelně neocení mladí lidé, kteří covid většinou prodělají bez nějakého zdravotního průšvihu, vakcinace jim sice většinou zkrátí průběh nemoci (pokud propukne), tělo se rychleji viru zbaví, ale to pro ně není až takový bonus, aby se nechávali naočkovat. Benefity vakcíny se týkají hlavně lidí po cca padesátce a lidí náchylných k těžkému průběhu (obézní, nemocní). Proto i já "vaxer" za současné situace nepodporuju zavedení povinného očkování a nespílám mladým lidem, že se na očkování nehrnou. Ale vadí mi šiřitelé různých nepodložených domněnek, nesmyslů a vyložených lží.
Ještě dodám, že díky rychlé reakci výrobců vakcín bylo po celém světě zachráněno několik milionů životů.

jmfs
hodnocení

0x
1. dávka - ten den jsem byla taková jako když se predavkuju kofeinem, zrychlený tep, druhý den už nic
2. dávka - druhý den možná trochu teplota, ale nemerila jsem si ji, tak to nevím jistě + takové píchání ve svalech několik dní
3. dávka - druhý den bolest uzlin v podpaží a u klíční kosti, třetí den byly i trochu natekle, zmizelo to za několik dní
Jinak u všech dávek bolest ruky v místě vpichu den dva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]