Nejste přihlášen/a.
tak to se můžeme seznámit a vlastně udělat mejdan s celou mou rodinou a všemi kolegy v práci. Já znám zase jen jednoho pětaosmdesátiletého dědu, co měl alergickou reakci vloni při první dávce. Z té se vylízal za dva dny a od té doby v pohodě.
Fakt je, že ti, co dostali covid po očkování ( a nebyli překvapeni, protože informace, že vakcína nezabrání na 100% nakažení byla k dispozici na stránkách MZ a leckde jinde od prvního dne, ho měli bez nějakých dramatických příznaků a nejhorší potíž byla "byl jsem týden unavený a měl teplotu". Tím nepropaguji očkování, jen popisuji MÉ zkušenosti.
Teď zrovna sedím sama doma, protože naše idiotská kolegyně, co pojala opatření proti covidu jako útok na její osobní integritu a pořád mele o kuličkách ve vakcínách, co mají za úkol vyhubit 20% světové populace a "jedna známá měla tři kamarádky a všechny umřely během týdne po očkování) nejen chodila do práce i s vědomím, že je jí dva dny špatně a měla by jít na testy (byla včera a je samozřejmě pozitivní), zásadně nenosí roušku, ani když sedí půl metru od zákazníka a na nás ty dva dny prskala, podávala nám ruku atd. (covid už měla vloni, takže ví, co a jak, jen na to sere), takže vám možná za týden budu moci při tom velkém setkání vyprávět, jaké to je.
To je fakt strašný, pokažený víkend. No tak na očkování nechoďte, vaše argumenty jsou opravdu silné. Nemyslím, že by váš osud zajímal někoho jiného než tu babičku. Já reagovala na to vaše "neznám prakticky...
Kolegyně má potvrzený covid a věděla to, takže jaké lynčování? A nikoho neurážím, s tím se musíme všichni vyrovnat. Tvrdí, že nezná člověka, který by neměl potíže po očkování. Tak jsem jí napsala své zkušenosti.
máte smolíka, jaj, nic jsem "nechytla" a cévy mám jak samet. A teď si povíme, co přeji já vám...vlastně raději ne, paní epidemioložko.
Docházím do kolektivu asi 20 lidí,kvůli dialyze.Hromadně jsme se nechali vakcinovat doplňkovou vakcinou.Měl jsem možnost vysledovat reakci na tuto vakcinu mezi skupinou lidí.Větší reakci,tedy teplotu a bolektivost končetiny měli tři.Ostaní jen malou bolest v oblasti vpichu,polovina téměř nic.
JABRAKA
Je to silně individuální záležitost.
Po první dávce mě asi den a půl bolel vpich. Po druhé už to trvalo jen den. Po třetí jsem vpich cítil až po několika hodinách a cítil jsem ho pár hodin.
Po zkušenostech mého otce (očkování do levé na které spí a pak se moc nevyspal) jsem se nechal pokaždé očkovat do pravé. I když jsem pravák a očkujícího jsem musel přesvědčit, že opravdu chci do pravé. Nicméně po druhé i třetí dávce jsem v pohodě mohl ležet i na té pravé ruce.
V mém okruhu, více jak desítek známých měla jen kamarádka 3 dny bolesti v krku. Zdali to bylo vinou vakcíny, nikdo nevíme. Jinak jen drobnosti, bolest okolo vpichu.
Výsledek výzkumu na sociálních sítích a různých diskusích: stav organismu po očkování naprosto zásadně závisí na tom, s jakým záměrem se dotyčný nechal naočkovat.
Pokud se dotyčný nechal očkovat, protože věří, že vakcína ho ochrání před nebezpečným průběhem nemoci, tak po očkování nemívá žádné vážnější komplikace.
Pokud dotyčný vakcinaci považuje za bezpráví a nechal se naočkovat z důvodů cestování, zaměstnavatele apod., pak téměř vždy má velmi dramatické potíže po vakcíně, a to bohužel i včetně všech očkovaných v jeho okolí.
Doporučení výzkumného týmu: pokud jste antivaxer, vakcíně se vyhýbejte jak upír česneku, vakcína vás odrovná tak, že se po zbytek života sotva postavíte na nohy.
Přesně tak, jste očkovaná antivaxerka. Zbytek vašeho textu je bramboračka z dojmů, omylů a nepochopení problematiky.
jaj:
Covid vakcíny byly vyvinuty na virovou variantu vyskytující se v čase vývoje vakcíny. V začátcích očkování vakcíny chránily proti onemocnění s účinností přes 85%, což je mezi vakcínami naprosto skvělá účinnost. Bohužel virus sars-cov-2 od té doby stihnul projít několika mutacemi a vakcíny postupně ztrácely účinnost až přestaly účinkovat proti nakažení virem a propuknutí nemoci. Naštěstí si podržely účinek proti těžkému průběhu nemoci, ještě koncem minulého roku se uvádělo, že Comirnaty (Pfizer) má cca 90% účinnost proti těžkému průběhu nemoci. Bohužel se během času zjistilo několik nepříjemných skutečností. Protilátky po očkování proti viru sars-cov-2 v těle vydrží jen cca půl roku a pak je nutné přeočkování (booster). Kdo po půl roce nemá booster, tak není chráněn proti těžkému průběhu nemoci, dost očkovaných lidí proto skončilo v nemocnicích, což bylo široce zneužíváno antivaxery: podívejte se, očkovaný člověk a skončil na JIP, vakcína je k ničemu. Dále se zjistilo, že i člověk naočkovaný boostrem se může nakazit novými virovými variantami a virus šířit. Dnes tedy vakcína nechrání proti onemocnění, ale proti těžkému průběhu nemoci. To celkem očekávatelně neocení mladí lidé, kteří covid většinou prodělají bez nějakého zdravotního průšvihu, vakcinace jim sice většinou zkrátí průběh nemoci (pokud propukne), tělo se rychleji viru zbaví, ale to pro ně není až takový bonus, aby se nechávali naočkovat. Benefity vakcíny se týkají hlavně lidí po cca padesátce a lidí náchylných k těžkému průběhu (obézní, nemocní). Proto i já "vaxer" za současné situace nepodporuju zavedení povinného očkování a nespílám mladým lidem, že se na očkování nehrnou. Ale vadí mi šiřitelé různých nepodložených domněnek, nesmyslů a vyložených lží.
Ještě dodám, že díky rychlé reakci výrobců vakcín bylo po celém světě zachráněno několik milionů životů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.