Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se oholit v intimních partiích?

Od: anonymni1 odpovědí: 24 změna:
Dobrý den je to trapné ale potřebuji od žen rady jak se holit v intimních partiích. Bude mi 15 a pak budu muset jít ke gynekologovi na prohlídku. Do teď jsem to moc neřešila a moc neholila protože se bojím abych se neřízla nebo něco. Nad tím to oholim zatim dobre ale pak tam blíž je to velký problém :( prosím poraďte mi jak se holite vy?

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

10x
A to je nějaká nová povinnost se holit? Klidně buď přírodní, není na tom nic špatného. Jinak počítej, že nové chloupky docela budou píchat.
sirokko

NO jen aby ji lékař na gyndě neřekl, že si spletla ústav a s bobrem se chodí k veterináři.

@sirokko všiml jste si, že se tady ptá 15letá dívka a Vaše poznámka je možná "vtipná", ale snad jen pro sbor kanadských dřevorubců? Lékař by si nikdy nic takového nedovolil, ale dívce, která jde na prohlídku poprvé, to nemusí být tak jasné, aby Váš pokus o vtip pochopila.

hodnocení

9x

Milá anonymko, neřeš to, neoholená je romantičtější. Určitě jsi krásná a i ona je krásná, tak nechtěj vypadat jako miminko. Posílám ti úsměv!

jp
hodnocení

5x

Nehol se, není to povinnost, jen blbá moda posledních let.

liska5
hodnocení

4x

Jasně, to neřeš. To myslím vážně. Stačí být umytá... A ber s sebou na převlek bílé ponožky a nějakou sukničku, abys z kabinky nevstoupila do ordinace nahá, jako plaváček. Nejdřív budeš stejně sedět na židli a odpovídat, protože Ti doktor bude vypisovat kartu. Hlavně abys věděla, od kdy máš menses a kdy byly ty poslední - uvádí se první den.

kj
Proč proboha bílé ponožky, toto jsem nikdy absolutně neřešila.. Ať jsou klidně zelené nebo vůbec žádné.. Co se týče sukně, není nutností, bohatě postačí, když slečna navštíví moderní ordinaci, kde mají plentu hned u křesla... Lékaře, který ordinuje v ordinaci, kam ženy vstupují nahé (není možnost odložení až těsně před vyšetřením) bych rozhodně nenavštívila, žijeme v 21.stoleti proboha, respekt studu a nějaký ten komfort pacienta by měl být standardem..
liska5

Pro dobrý pocit komfortu a čistoty. Líp se tak vstupuje. Bude nejdřív sedět na studené židli, když jí bude zakládat -vypisovat kartu I tady má suknička smysl. Ta bílá nebo světlá jaksi do zdravotnického prostředí patří.

Tohle mi kdysi poradila sestra na gyndě.

Na podzim jsem byla u gynekologa. Máme nového. Žádné sezení na židli svlečená, oblečená a až pak mne vyzval, ať se jdu vysvléknout. Když mi dělal sono, tak jsem před sebou měla obrazovku, na které jsem všechno viděla a pan doktor mi k tomu podával komentář. To se mi za celý život nestalo. Ponožky si beru čisté a jakékoliv barvy a stačí dlouhé triko.

kj
Jak říkám, do ordinace, kde má pacientka "sedět na židli svlečená" bych ani nevlezla. Je to zvyk z dob minulých, který naštěstí v dnešní době upadá.

kj, přesně toto si pamatuju cca 30 let zpět. Doktor měl dvě svlíkací kabinky a pak teprve ordinaci. Dodnes si pamatuju jak jsem seděla holým zadkem na místě kde předtím sedělo plno jiných žen a dodnes se z toho otřásám hnusem. A úplně "nej" bylo, že ještě než jsem za sebou zavřela dveře kabinky, tak už si volal druhou paní a obě jsme se potkaly s holým spodkem mezi dveřma. Od té doby nosím zásadně dlouhý triko i když už dávno chodím k dr. která má ordinaci s převlíkárnou vč. bidetu 2 kroky od vyšetřovacího křesla.

kj
Právě... V dnešní době, kdy je možnost výběru, nechápu, kdo k takovému lékaři ještě chodí..
liska5

Boba, ta holka tam jde úplně poprvé, tak sedět bude, když jí bude zakládat kartu a vyptávat se. Žádný skok od dveří za plentu.

Liška, právě když tam bude s ní provádět administrativu a bude to na delší sezení, tak by neměla sedět na židli nahá.

liska5

Pak tedy říkáme obě totéž. Já doporučila sukničku. *placni* ...a pak se vlákno asi nějak zamotalo...

kj
hodnocení

3x
Chápu tě, mně samotné je také příjemnější být oholená. I ta hygiena se potom udržuje lépe. Doporučuji začít s předstihem. Každý týden se holit, jednou pouze zastřihnout, pak více a více.. Bude to asi lepší, než vše naráz, mohl by to být nezvyk.. Potom je vhodné koupit kvalitnější žiletku a holicí pěnu, aby ti nenaskakaly pupínky. Na místa, na která nevidíš můžeš klidně použít zrcátko :)

jano258
hodnocení

2x

Dievčatko nehol sa. Si mladá, ak sa budeš holiť 30 rokov,

tak ju budeš mať ako prales, povinnosti holenia sa nezbavíš...*uspech*

Urob iba to, čo Ti už vačšina doporučila...*palec2*

minsk
hodnocení

0x

Zkusit pro začátek jen zastřihovač.

kj
hodnocení

0x
Hlavně se ničeho neboj. Dej si záležet na výběru lékaře (jeho přístup je velmi důležitý), pročti recenze,poptej se známých a vše bude ok :)
Já sama jsem první prohlídku absolvovala u skvělého gynekologa, byl empatický, citlivý, zajímal se o to, jak se cítím, zda mě to nebolí, nespěchal.. a ve výsledku jsem vyšla s pocitem, že to nic nebylo, a že bych chodila klidně i každý týden :)
zaseja

Jo, a za 30 let by sis vzpoměla, že tě sexuálně obtěžoval.

kj
Pokud by dělal něco, co by bylo v rozporu s jeho prací, vzpomněla bych si hned a udělala bych vše pro to, aby pocítil následky. Nejsem zrovna osobou, která si nechá cokoliv líbit. Veškeré vyšetření by mělo být založené na vzájemném konsensu, lékař má pacientce vysvětlit co a jak je třeba udělat a předem se zeptat na její souhlas. Lékař,který tohoto není schopen, o ničem pacientku neinformuje, nekomunikuje, není dobrým lékařem.
Jak jsem již psala, vše je o výběru..

joudic*
hodnocení

0x
gynekolog to neresi, a to vase chmyri se dela nasucho novym ostrym holitkem, pokud tam toho dole mate vic, tak si to pritisknete prstem dovnitr mezi, a muzete bezpecne holit

pb®
hodnocení

0x
Není povinnost jít v 15 na gynekologii ani tam jít oholená. Gynekolog uvítá, pokud tam přijde žena čerstvě umytá a pokud není tlustá, je to příjemný bonus. Tlusté ženy se špatně vyšetřují, pohmatem není nic cítit, ultrazvuk vrstvu tuku neprosvítí.

hodnocení

0x

Hlavně se pořádně namydlit, aby to hladce klouzalo. Těsně nad "čárkou" natáhnout kůži směrem k břichu a jak to bude natažený, tak se to líp holí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]