Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistit jestli nekde neco nedluzim

Od: ztracenyobcan3 odpovědí: 4 změna:

Dobry den

Rad bych se zeptal, jak mohu zjistit, zdali nekde neco nedluzim nekomu, na jake instituce se mam obratit. Temer 10 let jsem byl mimo Ceskou republiku a take temer uplne mimo beznou spolecnost. V Cechach zadnou korespondencni adresu jiz cca 10 let nemam, na telefon mi nikdo nevolal a na e-mail mi take nikdo nenapsal nic ohledne dluhu, ani ohledne jakeho-koliv jednani z urady jsem zadnou zpravu nedostal. Na druhou stranu na me teme nikdo stejne nema kontakt.

Oficialne o zadnych dluzich nevim, nikdo mi nic nerekl. Jakekoliv smlouvy (pausal na telefon a pod.) jsem jiz pred mnoha lety uspesne ukoncil a nedoplatky si ohlidal. U Vseobecne zdravotni pojistovny mam vse zaplaceno (moznost dluhu u VZP napadne nejspis vetsinu z nas). Kdyz jsem v minulosti dostal pokutu, vzdy sem zaplatil. Popelnice jsem pred lety take odhlasil. Nedoplatky za najem a energie nemam. Zadne pojisteni mi nebezelo. Auto sem nikdy nevlastnil.

To ze o zadnych dluzich nevim ale neznamena, ze zadny dluh nemam. Neni problem uzavrit smlouvu po telefonu, nebo si neco objednat na internetu na moje osobni udaje, aniz bych potom vedel. Stejne tak nekdo mohl zneuzit moje osobni udaje u napr. revizora. Pak by mi v nevedomosti rostl dluh a v pripade exekuce by ze smesne castky narostla castka nesplatitelna. Z maleho dluhu by se tak stal dluh neresitelny. Teoreticky mohu i byt v nepritomnosti odsouzen za trestny cin, aniz bych o tom vedel.

Kde vsude bych se mel tedy zeptat (zvlaste ted, kdyz je mozne vyuzit Milostive leto)? Jestli mi dosla nejaka posta nemohu zjistit, jiz dlouho zadnou korespondencni adresu nemam.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mate59
hodnocení

0x

Pokud jste měl v ČR trvalý pobyt,je povinnost platit za odpad.Zjistit si to můžete v bankových a nebankových registrech BRKI,NRKI,SOLUS.

krk

ale prdlačku. Kromě bankovního registru jsou ostatní regigistry nepovinné, tudíž nevěrohodné. Jestli byl tazatel 10 let v zahraničí, tak ty dluhy, které nejsou zažalované, tak jsou dávno promlčené. Takže dojít na okresní soud dle místa trvalého bydliště a tam si nechat vyjet vše, co je vedeno na rodné číslo tazatele.

do
Dobrý den na poště si zažádejte o výpis exekuci pokud nějakou máte, uvidíte to na tom papíře stojí to cca 50kč

hodnocení

0x
Prakticky všechny instituce, jak státní, tak soukromé, vám na vyžádání vydají potvrzení o bezdlužnosti, o tom, že k vám nemají pohledávky, je to standardní požadavek. Seznam těch státních, jako je berňák, ČSSZ a pod. najdete na netu. Dále pro klid duše můžete obeslat ČR působící banky, energetické společnosti a telefonnï operátory a možná vás ještě něco napadne. Někde na to mají online formulář, jinde pošlete mail.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]