Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pauza a volnost po dlouhém manželství

Od: kapybara* odpovědí: 16 změna:
Ráda bych slyšela nezaujatý názor…Po 20tiletém manželství, které skončilo postupným odcizením z hlubších dlouhotrvajících neshod, jsem napjatou situaci v rodině vyřešila pokusem o nový začátek, nový vztah. Po roce občasných schůzek jsme se s mým novým přítelem sestěhovali, měla jsem z toho obavy, intuici jsem nevěřila (což byla největší chyba), nakonec jsem uvěřila jeho slibům, že nám chce pomoct, ikdyby nám vztah nevyšel. Teď už vím, že jsem udělala velkou chybu. Nyní jsem si uvědomila, jak moc teď potřebuji hlavně pauzu, vlastní soukromí a volnost. Zahojit se. Vztah mi nejde a v kombinaci s jeho založením (je dotěrný..když není v práci, neustále za mnou chodí, nutí se objímat, dotýká atd.) tím se mi úplně zprotivil, cítím se s ním jako v kleštích. Už k němu asi ani nic necítím, jako by vše, čeho jsem byla nyní citově schopna, tím tlakem na vztah zničil. Přitom ale slíbil, že mi dá čas… Když jsem mu upřímně řekla, že vztah nejde, otočil, začal vyčítat, vydírat a chtěl mě i s mou dcerkou vyhodit, nemám však nyní kam jít, proto jsem musela proti své vůli a svým zásadám přistoupit na pokračování, ale je mi v tom zle a nesnesitelně. Hledám si tu práci, pak bych ráda hned sehnala pronájem a chci odejít, protože si uvědomuji, že jen když se postavím na vlastní nohy, jedině tak mohu získat nezávislost, svobodu a mít vytouženou pauzu a potřebné soukromí.. mám ale velký strach, jestli to sama zvládnu, hlavně kvůli dcerce, která navíc není úplně zdravá, stačí málo a můžu o práci přijít a co pak…… nevím si rady.. mám to risknout? Vše tomu nasvědčuje.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

7x
holt po roce asi cekal trochu vic a ted vas tam ma nakvartyrovanou i deckem a nic z toho.. svym zpusobem jste jej vyuzila nebo mu dala plane nadeje, protoze jako spravna zena, nevite co chcete, a kdyz uz to pak konecne vite, tak to vite pozde a s nasledky :-D to je, jak vidno, nejspis jeho pohled na vec..
Samozrejme ulepeneho typka nechce nikdo, ale po pravu se asi citi po vasi otocce podvedeny. Do vztahu s deckem se nikdo normalni prilis nehrne, cili nezkuseny nouma asi ocekaval, ze budete spolu, nebude to konecne nikomu za zady a budete spokojeni, a zacal se holt chovat jako ve vztahu, vam to ale je na obtiz a zhnusil se vam tim. Ucel prevoznika byl splnen, dikes, ted uz si poradim sama ;)
V podobnem vztahu jsem byl, ale oba jsme meli jasno a jen ke me chodila pro pochopeni a poctive pomazleni, ktereho nebyl jeji stavajici schopen. A kdyz se citila dostatecne prevezena a pomazlena, tak se odpojila, idealni stav. Ten vas bohuzel chtel neco vic a vy ne.

hodnocení

6x

Zenska klasika : 20 rocne manzelstvo, staznosti na odcudzenie. Teraz novy chlap, objima vas, dotyka sa, vam to lezie na nervy. Citate to po sebe, co ste napisali?

A az vas to s tou pauzou a volnostou prejde, k vam vekovo primerani chlapi budu rozne stare trosky s podlomenym zdravim.

jp

Napsala to tak jak to cítí. Prostě, když k chlapovi nemám kladný city nebo mi jde na nervy, nestojím o to, aby se mě dotýkal. Což jednoduchý chlap nepochopí, že?

Pani ma samozrejme narok, aby s nou mlatili hormony, akurat nie je vhodne do toho zatahovat druhe osoby, ktore su potom sklamane.

Opravdu nejsem "jednoduchý chlap" - ovšem pokud nechci, aby na mne partner sahal, nesetrvávám i se svým dítětem v jeho bytě, protože mi to momentálně vyhovuje.

hodnocení

2x

@kapybara - cítím se s ním jako v kleštích... mám ale velký strach, jestli to sama zvládnu
Jestli nemáte kam jít a jste nezaměstnaná, pak holt v těch "kleštích" budete muset ještě chvíli vydržet. Nebo se zkuste domluvit s otcem dcery, zda by se o ni nepostaral, než vy si někde zařídíte zázemí.

hodnocení

2x
Jediná možnost je se přestěhovat, kamkoli - k rodičům, sourozencům, kamarádce atd nebo do vlastního nájmu(finanční rezervy, rodinná půjčka.. ). Bohužel nikdo nezná Vaše poměry lépe než Vy samotná.

hodnocení

1x

Kde jste s dcerkou žila po rozvodu? Měla jste vlastní bydlení, nebo nájem? Pokud jste se bytu jakkoliv zbavila, udělala jste velikou chybu. Teď není kam se vrátit. A ten pán, který měl plnou pusu pomoci, se teď najednou ukázal v jiném světle.

Jedině si hledat pronájem a odstěhovat se od něj. To byl velký omyl. Je přece plno lidí, kteří spolu žijí, přátelí se - ale bydlí každý ve svém bytečku. Kdyby něco, má se každý kam vrátit. Byla velká chyba se hned sestěhovat - do jeho bytu a spálit za sebou všechny mosty. Jen málokdy zůstane všechno tak růžové, jak se zpočátku zdá. Jaga.

ltz
hodnocení

1x
Asi jste toho nového přítele měla více ocenit. Nabídl vám pomoc s bydlením, nastěhoval si vas i s ditetem. Určitě jste si nemyslela, že chlap kolem vás bude chodit jenom tak bez povšimnutí. Spise udělal chybu on, že si vás vzal na byt, měl to více promyslet, že vy chcete být spíše sama, ale v jeho bytě. On chtěl hlavně partnerku, to jste musela vědět.

hodnocení

0x

Souhlasím s jagou. Ale to víte sama, že byla hloupost se k pánovi stěhovat. Já jsem rozvedená 5 let a možná to bude znít zvláštně, ale nejsem připravená znovu s někým sdílet domácnost. Možná jde i o to co kdo před rozvodem zažil a jak se k novýmu spolubydlení staví.

Být vámi, tak ještě chvíli zatnu zuby, co nejrychleji si najdu práci a poté hned bydlení. Jaký máte vztah s otcem dcery? Ten by nepomohl? V manželství jste neměla nic našetřeno na horší časy?

Vůbec si to nedokážu představit a je mi vás líto, každopádně hned jak to aspoň trochu půjde, tak odejděte, protože podle toho co píšete, tak se vám pán zhnusí úplně.

liska5
hodnocení

0x

Tam měla být pauza po rozvodu. A měla být delší, jak 3 roky. Možná hledáte něco, co neexistuje. Člověk si ty roky po rozvodu dělá v sobě jasno. Ten nový si dělal naděje a všechno se mu zhroutilo, tak teď má pochopitelně vztek. To se mu nedivte.

Po dvacetiletém manželství je už snad dcerka velká. Pak taky bylo nějaké dělení majetku, něco byste mít měla na restart. Obojí je plus.

hodnocení

0x

paní má docela podobnej příběh jako moje ex nepřemejšlela chtěla změnu a ted to má a jedinou jistotu kterou ted má je že to ted nebude mít jednoduchý přesně dle hesla : život není peříčko život je sakra těžká traverza *cert*

a co vám poradit? sežente si svoje bydlení a snažte se žít život který chcete nebude to jednoduchý ale určitě to bude lepší než se trápit s někým ským být nechcete *palec*

kapybara*
hodnocení

Někteří tu píšou něco o využití jeho mnou, ale to nebyl přeci můj záměr, přála jsem si pro dceru úplnou rodinu, a i když se s někým přes rok scházíte, nepoznáte dopředu, jak se s ním pak budete cítit ve společné domácnosti, to je něco úplně jiného. Vždy je to přeci nejdřív pokus spolu žít… a nejde mi o to ho nyní využívat, jen bych očekávala, že mi dá nějaký čas si situaci vyřešit, a ne ze dne na den mi sbalit a říct jdi okamžitě. Využil mé závislosti na něm k vydírání. Jsem však již poučena pro případné příště… budu-li ještě vůbec o někoho stát..

Nepoznáte - ale když "měla jsem z toho obavy, intuici jsem nevěřila", tak už před stěhováním bylo něco špatně.

kapybara*
hodnocení

To je pravda, ano… myslela jsem si, že ty nejisté pocity třeba pramení jen ze strachu z nového.. , že to časem pomine.. no, jsem poučena. Teď již intuici poznám.

runner2
hodnocení

0x
Jste ve velmi těžké situaci. Bez práce, bez svého bydlení, s dítětem na krku a s člověkem, který se vám protiví žijete jen proto aby Vás nevyhodil z bytu.
Upnul bych se na získání nějaké práce a následně podnájmu. Bude vám přes 40 let. To z předchozího manželství nemáte žádné úspory o které by se dalo opřít? Nebo rodinu co by pomohla?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]