Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vycházky v době nemocenské

Od: boleslav odpovědí: 14 změna:

Již týden marodím. Dnes jsem byl u paní doktorky a krom jiného ji požádal o napsání vycházek. Odmítla i přesto, že jsem jí řekl, že žiju sám. Nechci se někde courat, ale nakoupit si prostě musím a zařídit nejnutnější věci taky.

Pochopí to případná kontrola?

Opravdu nemám nikoho, kdo by se staral. Můj stav není zas tak vážný, že bych nemohl chodit, nebo roznášel nakařlivou nemoc.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tabletka*
hodnocení

5x

Ne, nepochopí. Zařizování musíte odložit a nákupy si dojednejte od sousedů atd.

nov
hodnocení

5x

Bohužel s tímto u kontroly nepochodíte. Nakoupit jste si měl dnes na týden /14 dní/ dopředu.

hodnocení

3x

Nákupy on line nebo nakupovat třeba na týden či 14 dní dopředu.

Za to čerstvý pečivo vám to nestojí přjít o nemocenskou.

makk
hodnocení

3x

Kontrola to nepochopí, ale mohla to pochopit doktorka. Ale je možné, že váš stav opravdu neumožňuje vycházky. Objednejte si nákup z Tesca a pod.

hodnocení

3x

Pro kontrolu není rozhodující pochopení, ale zákon - a proč by někdo riskoval potíže v práci, aby vám kryl záda?

Ostatně dovoz jídla vás asi vyjde levněji, než

Z. č. 187/2006 Sb. o nemocenském pojištění

§ 125

(1) Pojištěnci, který porušil režim dočasně práce neschopného pojištěnce nebo nesplnil povinnost součinnosti při kontrole režimu dočasně práce neschopného pojištěnce podle § 64 odst. 1 písm. b), může být nemocenské dočasně kráceno nebo odňato, a to na dobu nejdéle 100 kalendářních dnů ode dne porušení tohoto režimu nebo nesplnění povinnosti této součinnosti, ne však déle než do skončení dočasné pracovní neschopnosti, při níž došlo k porušení tohoto režimu nebo nesplnění povinnosti této součinnosti.

hodnocení

2x

zařídit nejnutnější věci taky = to znamena co? Ake veci "zariadujete"? Ja teda okrem nakupov nic "nezariadujem".

Nakupy vam vybavi niekto iny. Vy mate sediet doma, doktor vam to jasne povedal, na vasu otazku.

Ak nebudete doma, bude to porusenie liecebneho rezimu. Vyhovorky ako su vase ,tie uz poculi 1000x a nezaujimaju ich.

jurajjuraj*
hodnocení

2x

nepochopi, pochopi jen vychazky pripadne papir od doktora ze si byl zrovna u nej

hodnocení

2x

A s čím marodíte-tedy pokdu to můžete a chcete sdělit?

JInak- naše bývalá lékařka (odešla do důchodu) mi dokonce jednou napsala vycházky i při chřipce!-ale to jsme marodili všichni-3letá dcera, manželka a já-příbuzné 100 a 200km daleko, takže jsem měl 2h dopoledne na nákup.

Pokud to Váš praktik odmítnul-má k tomu asi důvod. A ještě. v současnosti jak mi sdělila naš lékařka díky koronamánii mají omezení dávat vycházky- pro ty co můžou (neporuší to léčebný režim) tak max 2h denně !

Praktici zcela běžně dávají 6 hodin denně. Alespoň tedy u nás. V některých případech i v jednom souvislém bloku. V poslední době toho začali zaměstnanci ve velké míře využívat. Stačí doktora správně motivovat.

Ano běžně dávají pokud to není proti léčení.žel mi to, přesně definovala-v dnešní koronavirové době mají povoleno jen 2h-předtím neměla problé dát vycházky 6 hodin v kuse nebo dokonce opusti bydliště na 3 dny či jen na den.

Pokud si některý troufá ttoto nařízení přestoupit je to jeho problém.

minsk
hodnocení

1x

Zavolejte, čí napiště e-mail a dojednané schůzky zrušte anebo posuňte na jiný termín.

Potraviny zkuste objednat Košíkem, Rohlíkem a po většině republice jezdí další menší dovážkové služby. V případě nouze oslovte sousedy, kolegy ze zaměstnání, charitu, sociální odbor, městský úřad /ten v době covidové také zajišťoval.

jenda22

To už Covid pobláznil všechny? Poč by si měl nechat dovážet něco, když není v karanténě? Komplikovat běžný život za každou cenu?

@jenda22 - Protože nemá povolené vycházky. Co na tom nechápete?

jenda22
hodnocení

0x

Požádejte lékařku o zdůvodnění nepovolení vycházky v případech, že netrpíte nemocí, která vycházky vylučuje. Preventivně se poohlédněte po jiném praktické lékaři. Obstarání potravin je normální potřeba. Mě obvoďák rozepsal vycházky podle toho, jak jsem potřeboval a neřekl ani slovo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]