Dobrý den, chtěla bych se optat zda se vztahuje polatek clo a DPH i na obejdnavku z Francie Aliexpress mi totiž zkáze že objednávka je odeslána z Francie a balíček je za 40 euro. Děkuji za odpověď
Ale hlídejte si komunikaci na aliexpressu, jestli vám prodejce něco nepíše, popřípadě sledujte zásilku podle čísla, pokud má tracking number. Oni to občas "omylem" pošlou z Číny. Někdy se předtím zeptají s tím, že zboží už v EU skladu není.
Jsem evidentně natvrdlá, jelikož jsem nepochopila větu "AliExpress mi totiž zkáze..." Ostatní pochopili, já ne. Na AliExpress kupuji bez přestání, ale ještě nikdy mi nepřišel balíček z Francie. A ani nebylo možné ho z francouzských skladů na mou adresu objednat.
No vidíte, já minulý týden objednal zbožï, které mělo jít z Česka a z Polska, ale podle sledování je nahlášeno, že oba balíčky půjdou z Francie. Což mě netěší, protože mám zkušenost, že z Francie a Španělska zboží cestuje někdy déle než z Číny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.