Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bulka na uchu

Od: auviky odpovědí: 3 změna:
Zdravím, už minulý týden se mi na uchu poblíž dírky od náušnice utvořila bulka, dřív se mi tam jednou za rok udělalo akné. Bulka se vymačkla a začala tect krev. Ovšem bulka zůstala stále a bolelo to, zkoušela jsem i vyndat náušnici zda není nějaká alergie. Ucho mám dost nateklé. Pak to na 2 dny splasklo a zustala malá ťupka. Ovšem pak se to zas rozjelo a ucho zas nateklé. Ucho se mi i zvláštním způsobem loupe
Bulka na uchu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Zánět. A možná ho vyprovokoval kov, že kterého je náušnice. Možná škubnutí, když se sundával respirátor. Asi bych teď všechna cingrlátka z ucha vyndala, uśní lalůček "naložila" přes víkend do jodové masti Betadine. Barví, ale snadno se vypere. A pár týdnů brala Zn a B-komplex. Zvažte změnu stravy, pokud se vám vrací záněty. Určitě omezit sladkosti a přidat čerstvou zeleninu.

auviky
hodnocení

Obě náušnice jsou ze stříbra :/ neměli by být zrovna problémem
liska5

Když se dělá ušní akupunktura, tak na lalůčku se hledají body související s orgány na hlavě. Viz heslo Aurikuloterapie. To jen pro zajímavost.

Jinak ten ekzém mohla vyvolat čepice. V mrazu obecně jsou takové problémy častější, zejména u atopiků. Ten šupinkatý ekzém bych doporučila potírat jablečným octem. Pomohlo by zejména, kdyby to byla kožní plíseň. Tam potom tence a delší dobu mazat mastí Clotrimazol. Jinak jablečný ocet využijete, když si ho dáte vždycky lžíci do vody na pití, což vám prospěje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]