Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti s Expobank

Od: jarin* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

máte někdo zkušenosti s Expobank? Asi jako dost lidí, jsem si teď u nich založil účet, že zdrhnu z Trinity, ale zvažuju jestli tam peníze převést. Zřídil jsem si teda i kartu, ale jen kvůli odměně, jinak ji pak zruším, nechci aby k účtu kde budu mít větší sumu byla vedená karta.

Jinak se jedná původem o Ruskou banku (už tady mám pochynosti, neznám nic Ruského co by fungovalo). Málem přišli o bankovní licenci, ČNB jim dala jednu z nejvyšších pokut 20 milionu Kč. No a stejně budou na prode

Jasně, je mi jasné, že vklad je pojištěn. Takže i kdyby skončili,tak své peníze nějak někdy dostanu zpátky, ale proč si znepřijemnit život.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tak zkušenost s ruskou máte a přesto vám to nedá... Přitom u nás je dost velký výběr dobrých bank.
jarin*
hodnocení

Tak víte co, na jednu stranu si říkám Ruská banka to vše kolem ČNB, na stranu druhou nabízí taky vysokou urokovou sazbu a nemají potřebu dělat tunely jako Trinity bank.

Však jo, lákají na vyšší úroky. Přitom třeba moneta je jen o půl procenta níže. Navíc řešit 3% při 10% inflaci je prostě nesmysl.
jarin*
hodnocení

Ano, máte naprostou pravdu, že řešit půlprocenta nemá smysl. Ale jde mi o princip. Když si založím účet s nejvyšší sazbou, tak bych čekal, že ji budu mít. Pochopil bych i když by jiná banka nabídla vyšší a Trinity s tím nic neudělala, ok. Ale tady to navyšování jen pro nové vklady, tři různá data pro které platí sazby i když se jedná o stále stejný produkt a marketingovou akci, to je úlet. Nehledě na to, že to žádná jiná banka nedělá. Nevím, jestli je to tím, že oni jsou ryze čeští.

Jak říkám, solidních bank je dnes dost :)

rosomak11
hodnocení

1x

Dobrý den,

já jsem u Expo přes 10 let, banka je původně česká, pak patřila Němcům, nyní pravda ruskému oligarchovi (lze najít na Wikipedii) a možná je na prodej. Není třeba se jí bát, pokud nepotřebujete chodit na pobočku (těch má málo), je to dobrá volba, fungování i produkty jsou fajn. Běžný účet je luxusně úročený, předčí i většinu spořáků a opravdu je bez podmínek. Když nastavíte nízké limity na kartu a platby přes internet na nulu, není ani karta nebezpečná (to platí u všech bank). Mimochodem výběry kartou má Expo zdarma ze všech bankomatů v ČR i ve světě. Co mne mrzí, zatím nemá Expo okamžité platby. Pokud hledáte vyšší úrok, momentálně Creditas 3.6 % na spořáku do 350 k.na nové vklady. A uvidíme, co udělají banky, až zítra opět zvedne sazby ČNB. Hezký den :=)

dash
Také si chci otevřít účet u Expobank, děkuji za recenze, pokud jste už u nich a pošlete mi nějaký ten kód co mám při zakládání nahlásit, dejte vědět, píšou, že za doporučení zákazníků dostane každá strana 500,-… ✌
dashi (tečka) b77 (zavináč) gmail (tečka) com

jarin*
hodnocení

Případně jestli máte někdo zkušenosti s tím, že Vám banka zrušila účet? Četl jsem od dvou lidí na internetu, že jim banka zrušila účet a ani se jim to pomalu nehodlala oznámit.

hodnocení

0x

Pokud vklad nepřekročí částku pojištění vkladu tak není co řešit. V případě krachu vám to ČNB vyplatí do týdne. A souhlasím s vámi že dávají úrok bez opičáren narozdíl od Trinity. Mám založeno také v akci s odměnou a peníze tam mám a kartu mám doma v šuplíku s vynulovanými limity ale kdyby bylo potřeba tak na rychlý výběr bez poplatku se hodí.

hodnocení

0x
Zkušenosti mám
Pro moje potřeba dostačující.
Potřeboval jsem někde 300 tis./Kč. Které v průběhu roku pravidelně investují do rekonstrukce R.D.
Získali si mně nejvyšším úrokem, který mohu získat na běžném účtě.
Odměna 500,- Kč za doporučení je fajn a navíc jsem získal dalších 2500,- Kč za doporučení 5 lidí...

hodnocení

0x
Tak jak fungují ruské banky?

No lidi blázní takže IB je přetížené a mělo výpadek ale jinak vše funguje. Již reagoval i fond pojištění vkladů že lidi nemají bláznit že vše je v pořádku a banka má českou licenci. Jestli ta banka zkrachuje tak za to budou moct lidi samy tím zběsilým vybíráním vkladů protože bance dojde likvidita ale nebude to mít nic společného s Ruskýma sankcema.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]