Nejste přihlášen/a.
Maminka prodala svoji část bytu necelé 2 roky před smrtí (vlastníky bytu jsme byli já a sestra,bratr, maminka). Její peníze přišly na maminky účet ke kterému měl dispoziční právo bratr. Bratr nějakou částku převedl rok před smrtí maninky na svůj účet..To jsme zjistily se sestrou z maminčina výpisu účtu o který jsme požádaly notáře. Zjistily jsme ,že peníze které má bratr na účtě nejsou všechny .Chybí 200000 tisíc. Bratr nám řekl , že maminka si se svými penězi mohla dělat co chtěla on byl jen disponent. Mohu na základě kupní smlouvy požadovat navýšení aktiv v plné výši peněz které maminka dostala za byt? Nevíme kam se těch 200000 podělo? Poradíte nám jestli u soudu uspějeme s kupní smlouvou maminky abychom dostaly zpět peníze.
Bratr nám řekl , že maminka si se svými penězi mohla dělat co chtěla on byl jen disponent
Bratr má naprostou pravdu, fakt si maminka mohl dělat s penězi co chtěla. To, že nevíte co maminka udělala s penězi, to vůbec neřeší, abyste peníze dostala zpět. Od koho je chcete zpět? Od bratra, který v dobré víře vyhověl požadavku maminky a peníze převedl tam, kam chtěla?
Pokud se domníváte, že peníze zcizil bratr, musíte mu to dokázat, ale takto asi ne.
Podobně jsem to měl já, u své tchýni, které jsem se staral nejen o peníze. Nechala převést peníze "někam", a ani její děti něvědí, kam přišly. Jen se domnívají...
Podle mne u soudu neuspějete.
Ak mama predala byt, vas je nic do toho, ako nalozila s peniazmi. Nemate ziadny narok dedit presne tu istu sumu, aku dostala. Teoreticky mohla vsetko minut za pobyty v kupeloch, darovat utulku pre maciatka ...
Brat mal dispozicne pravo k uctu, ak konal na jej pokyn, tak je vsetko v poriadku. Vy by ste museli dokazat, ci brat peniaze neminul bez jej vedomia na vlastne ucely - co vas bude stat na pravnikoch a poplatkoch viac, nez suma, ktorej sa domahate, pricom najskor to prehratea rozhadate sa s celou rodinou.
to že převedla peníze jinam je její právo, pokud si je nechá na účtě a budete dědit, budete taky platit...co chcete namítat proti převodu rok před smrtí..
Myslíte , že kupní smlova která dokazuje , že maminka obdržela peníze z prodeje bytu nic neznamená. Ani u soudu nic nezmůžeme? Jak máme dokázat , že jsme měly se sestrou na tyto peníze nárok.
Maminka nechala převést peníze na bratrův účet. Rozhodující je proč. Pokud si je u bratra jen uložila, tak byli stále její a spadají do dědictví. Pokud bratr část utratil, tak je musí vrátit. Pokud maminka část peněz bratrovi darovala, tak může notář dar započítat bratrovi do jeho podílu (dostane z dědictví o dar méně).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.