Nejste přihlášen/a.
Je třeba zavolat kamaráda, který toho původního "kamaráda" pomůže z bytu během 5 minut vystěhovat.
Já měl své věci minulou dovolenou v hotelovém pokoji v Itálii. Ale že by mne odsud nemohl majitel hotelu po skončení dovolené vyhodit, o tom jsem nikdy neslyšel.
Leda že by to bylo nějaké nové pravidlo EU..
Vystěhovat ho může i kdyby tam trvalé bydliště měl. Naopak, pokud má ona byt v nájmu, tak ho tam bez souhlasu majitele mít nesmí. Jestli nechce odejít dobrovolně, pohrozit policií a pokud to nepomůže, tak policii zavolat. Druhý způsob je vyměnit zámek až on tam nebude.
děkuji, jde o to, že jí ten ex-přítel vyhrožuje občansko právními spory, že pokud je spoluuživatel bytu je to prý protiprávní a může na ní podat žalobu. Prý stačí, když tam má kartáček na zuby a staral se třeba o chod domácnosti. V tu chvíli prý nemůže zasáhnout ani policie. Zajímalo by mě jestli je to pravda.
Jen kecá, žádný nárok na bydlení tam nemá.
Má kam jít, takže žádná chudinka s kterou je třeba mít soucit.. Až odejde tak zamkni a už ho do dovnitř nepouštěj. Policajty zavolá leda tak na sebe že se pokouší o vloupání., Věci mu předáš před dveře, chce to mít v bytě chlapa aby si nevyskakoval, příp. pokud přijedou policajti tak rovnou když tam budou.
Jestli se bude dobývat do bytu tak poldy volej hned - jde o vloupání, porušování domovní svobody. Budou tam do pár minut.
"Prý stačí, že tam má věci"
To je samozřejmě nesmysl, ale dá se přece zařídit, aby tam ty věci neměl. Ovšem v tom případě pozor, postavit kufr za dveře je sice účinné, ale není to ideální. Věci je potřeba zajistit proti odcizení a poškození (třeba odvést do místa jeho trvalého bydliště, předat příbuzným...).
Toto je rovnake, ake ked pozvete navstevu a ta po vasej vyzve odmieta odist. Porusovanie domovej slobody, vyriesi privolana hliadka na mieste. Jedine, na co dajte pozor, je to vyhodenie veci na chodbu, ak nieco zmizne, mozete mat teoreticky problem. Lepsie je vybavit si auto na odvoz alebo sklad.
Ak vam bude vyvolavat, zvonit, buchat na dvere po vystahovani = mate obavy, opat volate hliadku.
K zaza 12.01.22 09:17: Ano, pokud je spoluuživatelem = pokud je uveden v nájemní smlouvě! ALE ON NENÍ = nemá k bytu žádná práva a ani jeho věci tam nemají co dělat, klidně je vyhodit na chodbu. Něco jiného je např. vystěhovat neplatícího nájemníka/podnájemníka s nájemní smlouvou. Ten může v bytě dřepět třeba rok a vystěhovat ho může pouze soudní rozhodnutí. A potom na něm pracně soudně vymáhat dlužný nájem. A pokud je v nájemní smlouvě bod, že v případě neplacení je možné nájemníkovy věci z bytu vystěhovat, byl by tento bod ze zákona neplatný a byl by to naopak trestný čin.
Rozešli se, nemá práci, je zimní období, nebude mít asi ani moc peněz.
Víte, jestli tam není alkoholismus, nějaké násilí, či obtěžování, tak bych to do jara tolerovala a domluvila se s ním na nějakém termínu, do kdy si sežene práci a nějaké bydlení - březen, duben. Potom může přespávat v nějaké chatičce. Prostě lidský přístup. Samozřejmě nevím, kdy se rozešli, a proč. Nevím, co za tím je, ale vyhodit ho v zimě na mráz, věci za dveře, vždyť to svědčí i o mojí povaze, já bych to nedokázala, být trošku nad věcí, tolerantní.
Nebylo by asi kamarádce dobře, kdyby se dozvěděla, že ten člověk někde umrzl, nebo ukončil život nějak tragicky.
Tím vyhrožováním soudy se vlastně brání, je u zdi a nemá kam couvat.
Lidský přístup je vhodný vůči rozumnému člověku. Ale když vyhrožuje soudama letěl by na mráz ještě dnes.
Ten člověk je zřejmě zoufalý a k takové slovní obraně se uchýlil asi v nouzi.
Nevíme podrobnosti spolužití, rozchodu. Jaký člověk to vlastně je.
Možná s ohledem na můj vyšší věk se už na tyto věci dívám jinak.
...děkuji, ale normálně bydlí u rodičů u kamarádky jen přebývak na víkendy, ale od vánoc se nechce hnout z místa on má kam jít. Ale co já vím tak jí přestal dávat peníze a ona ho už 4 měsíce živí víkend co víkend celé vánoce i silvestr, což jeho rodiče nechtějí zřejmně tolerovat a tak ted takhle školí jí. Spíš je chudák ona, stále mu všechno platí přes týden mu posíloá peníze. Citově jí vydírá. Opravdu on není žádný chudáček jen jí psychicky deptá a to má dvě děti.
Když jste to takto doplnila, tak potom se i můj názor změní.
Ty děti asi nejsou společné?
Co ovšem nechápu, proč mu kamarádka posílá peníze a všechno mu platí? Tady bude nějaká chyba.
Kdyby kamarádka chtěla, tak mu je přece nebude posílat. Ale nebudu se už ptát, rady jste dostala už od ostatních.
Pozvala bych si nějakého kamaráda na víkend, který by mu věci mezi dveřmi předal a vysvětlil. Výměna zámku u bytu i vchodu samozřejmě. Odstranění jeho jmenovek ze zvonku, schránky. Poštovní doručovalce /na poště/ nahlásit doručování pošty pouze na Vaše jméno. Jinak vše vracejte, že osoba tohoto jména tam nebydlí.
Já jsem, ale to už je hodně dávno a zákony byly kapku jiné, nemohla, po rozvodu, bývalého z bytu dostat. Soud zrušil užívání bytů a žalovaný byl povinen do měsíce byt vyklidit, po obdržení náhradního ubytování. Jasně ža nic nehledal. Tenkrát jsem uplatila úřednici na byťáku a ta mu přidělila byt lV. katekorie, se suchým WC na pavlači. A já pohrozila vystěhování za asistence VB. To pomohlo. Myslím si, že se vaše kamarádka strašně bojí. Jinak by už našla řešení Policii, svědky a vystěhovat na chodník.
Co si tam na oko nastěhovat novýho přítele? Snad ten starej pochopí a vypadne sám. Určitě ve svým okolí nějakýho chlapa máte co by to pro vaši kamarádku udělal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.