Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výživné výpočet

Od: rika* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, chtěla bych poradit, jestli má smysl žádat soudně o zvýšení výživného. Mám 17-ti letou dceru, která studuje na střední škole. Předpokládám, že bude pokračovat na vysoké škole. Otec platí 800,- měsíčně. Platí ještě na 1 dítě a s nynější manželkou má 2 děti. Jeho výdělek je asi 20000,-

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

abdul*
hodnocení

0x

Úplně klidně si zažádejte o 3800,- Kč a věřím tomu, že je na dceru dostanete... snížit to soud může vždy ale nevěřím tomu...

rika*
hodnocení

děkuji za odpověď. Můžu se ještě zeptat,kde jste došel k tak vysoké částce? Dost mě to zaskočilo.

abdul*

osobní zkušenost... zaskočit se nenechte .-) jde přeci o dceru :)

jirbar*

No jako plnoletá se již bude muset podílet i sama. Třeba může jet do Anglie trhat jahody za 30 000,- Kč měsíčně, jak tuhle radil jeden politik z TOP 09.

myse*
hodnocení

0x

určitě bych podala žádost k soudu. 800Kč je opravdu směšná částka, nebojte se, vyjde vám to.

připravte si k soudu všechny účty za náklady na dceru (škola, mimoškolní aktivity, oblečení... všechno) a nebojte se. Bude to v pohodě!

hodnocení

0x

Až bude dceři 18 let, nebudete moci požádat o zvýšení výživného, bude muset ona. Tak nesmíte váhat příliš dlouho. *hi*To se stalo mi. Dcera ale řekla, že táhat tátu, ať je jakýkoliv, po soudech nebude. A tak při škole učila angličtinu, doučovala a masírovala. A o prázdninách prodávala v trafice a já nevím, co ještě. Žádná sranda. Byla šikovná a naučila se hospodařit a poznala, zač je toho loket.*palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]