Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké bylinky na příliš dobrou náladu?

Od: asar odpovědí: 16 změna:

Ahoj,

mám problém v podobě příliš dobré nálady. Mám přílišné sebevědomí, potřebu komunikovat a všemu se směji, i když je to velmi nevhodné. Mám tendenci chovat se impulzivně a, stručně řečeno, jako dětsko. Přijdu si skoro jako s ADHD. Když se toho konečně zbavím (někdy se mi i s tou náladou podaří po nějaké době usnout a po probuzení to někdy je už OK, nebo alespoň lepší), tak to buď přejde do špatné nálady a únavy (ne vysloveně depresivní nálady) nebo podrážděnosti až vzteku. A co víc, sabotuje to koncentraci pozornosti. Cítím, že kvůli takové náladě se mi může pozornost i na pár dní zhoršit, přestože třeba ten další den tu dobrou náladu nemám (ačkoli ji mívám poslední dobou poměrně často).

Každopádně věřím, že původcem těch ostatních nevhodných nálad je právě ta příliš dobrá nálada. A i kdyby to tak nebylo, chci se především zbavit té moc dobré nálady. Neexistují nějaké bylinky na zbavení se příliš dobré nálady? Vím, že jsou bylinky na zklidnění, ale tím je myšleno zklidnění se od vzteku, jestli se nepletu. Děkuji za odpověď.

PS: Vím, že bylinky nejsou konečné řešení, spíše taková berlička. Každopádně nyní mám dost práce a tyto stavy mi dost sabotují produktivitu, a čím dál více jsem z toho "na švestku", když vidím, jak nestíhám. Ještě jednou díky.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

8x
Vykašlat se na bylinky a skočit k psychiatrovi, zdá se mi, že popisujete maniodepresivní psychózu.

hodnocení

3x

" ...žádnou nemocí netrpím..."

To si ovšem jenom myslíte. Vaše příznaky přesně odpovídají " maniodepresívní p/..." (nově "bipolární porucha"). Nepodceňujte to a navštivte odborníka! Sám se z toho nedostanete a bude se to zhoršovat (může končit až sebevraždou). Tahle porucha se může objevovat už ve 20 letech a nemá nic společného s užíváním drog, či s alkoholem (i když obojí může poruchu násobit).

osobne
hodnocení

2x

Nejíst žádné cukrovinky a vše v čem je dodán cukr, což jsou všechny průmyslově zpracovávané (p)otraviny, vč. pečiva. Jíst hodně zeleniny, žitný chleba. Ubude tak nadbytečné energie. Cukry obecně jsou ve vážném podezření z podílu na hyperaktivitě dětí a mladistvých.

To je zvláštní - já se cpu sladkostmi od rána do večera už mnoho let a náladu mám furt mizernou. *zmateny*

asar
hodnocení

Mně ty sladkosti někdy motivují do práce, jindy uvrhnou do mizerné nálady, jindy do "ADHD" nálady a jindy třeba do vzteku, anebo neudělají vůbec nic. Čím déle je konzumuji, tím jsou efekty více různé. V každém případě ale obvykle rozkolísají náladu (a způsobí mi výčitky dříve či později, ale to už odbočuji).
osobne

Tak cukr nabudí a po chvíli "zabudí" a vyvolá únavu a další hlad, u dětí a mladistvých to je částečně jinak.Píšu o nadměrném příjmu cukru z potravin vč. pití, tedy ne běžné vyvážené stravě uvařené doma nebo aspon slepené mezi žitným chlebem. Je asi nemožné se stravovat úplně bez průmyslově upravených potravin, tedy mimo domácí vaření. jednotlivé přidané látky u průmyslově zpracovaných potrvin samy o sobě nevadí, ale problém bude v tom neznámém koktejlu přidaných látek z různých průymslově zpracovávaných potravin a jejich vzájemnému působení na sebe i na tělo. Obecně by lidé neměli vůbec pít slazené nápoje a to i ty s umělými sladidly, vyvolávají nadbytek cukru. Mužům stačí vypít pivo a mají zajištěn přísun cukru ze sladu, maltozy, nedej bože když ještě pijí slazené nápoje mimo pivo přes den. nabytek cukrů vyvolává v těle celou řadu signálů, kterým se tělo snaží varovat...po letech může přijít cukrovka atd.

hodnocení

1x

Tahle "dobrá" nálada se nestřídá s blbou náladou? Únavou, pocitem marnosti, škarohlídstvím? ;) Berete nějaké léky, třeba Citalec? Léčíte se na něco? "Po trávě se nejen chodí, ale i směje"? Také ne? Kolik máte roků?

asar
hodnocení

Jak jste to uhodla? Ano, dobrá nálada se střídá se smutkem a pocitem prázdnoty. Někdy naopak přijde vztek. A může se to velice často měnit, někdy se i pár sekund směji a pak jsem naštvaný a pak zase smutný. No a sladké tyto stavy bych řekl jen prohlubuje, zvyšuje labilitu.
Léky neužívám. Je mi 22 čerstvých. A z mých komentářů je vidět, že jsem ze sebe lehce zoufalý. Ale třeba mě špatné životní zkušenosti donutí se zocelit a celkově změnit, ale zatím se tak bohužel nestalo. Ve skutečnosti jsem expert na nepoučitelnost.
asar
hodnocení

A žádnou nemocí netrpím, drogy, alkohol a cigarety jsou pro mě velkou neznámou. Nemám problém se od nich držet dál, nezajímají mě, mám k ním odpor.
asar
hodnocení

Únava a pomalost je také typická. Nebo naopak přílišná rychlost, nebojácnost a energičnost. Ale toto zjevně souvisí i s motivací, případně se vztahem k dané činnosti, i když tam hraje roli více faktorů. Ale to už skutečně odbočuji.
Děkuji za vaše podněty, případně za doporučení bylinek.

Bipolární porucha. Nemá cenu vám vyjmenováívat. Jste na počítači, zadejte bipolární porucha a najdete vysvětlení. Strejda Gůgl vám poradí podrobněji než neznámá babka z Ostravy. ;) Hodně štěstí a laskaý osud.

liska5
hodnocení

0x

Přílišný cukr ovlivní mozek dětí, že jsou pak nesoustředěné, v krajním případě mají až záchvaty vzteku.

Omezit cukr, to by byl jen takový doplněk k řešení. Jste asi co do temperamentu sangvinik. Oni tím bývají někdy až protivní tou žoviálností. Zkusila bych hořčík na ty excitace. Ten zklidňuje nervovou dráždivost. Možná meduňku.

No a pak zapojit vůli, sebekázeň, ubrat té sebeprezentace. Někdy tím člověk zastírá nejistotu. Tu si ve svém postavení kolikrát jaksi nemůže dovolit, tak to překlopí v humor, udělá ze sebe děcko. A pak často zlehčuje i to, co by se nemělo...

asar
hodnocení

Děkuji za nápady. Jsou ještě nějaké možnosti? Lze ty dvě možnosti kombinovat? Za jak dlouho pocítím zlepšení při pravidelném užívání?
Děkuji za odpověď a omlouvám se, ale jsem v této oblasti laik.
liska5

Nejvíc je tu "bodována" maniodeprese, která se projevuje střídáním nálad obou pólů / bipolární/. Už jste si o tom něco přečetl? Svěřte se svému obv. lékaři, on Vás nasměruje na psychiatra. Chemismus mozku je citlivý.

joudic*
hodnocení

0x
na tohle dobre velmi dobre funguje pres drzku :-D
asar
hodnocení

Věřte, že nadávky na sebe samého, facky, hlavu do sněhu a podobné věci jsem už mnohokrát zkoušel. Když už něco alespoň trochu pomáhá,,tak je to spíš relaxace typu zavřít oči, zhluboka dýchat a počítat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]